Hyppää sisältöön

Kesätientekijä: Samuli uskoo, että työn oppii parhaiten käytännössä

Kuva kesätyöntekijä Samuli Vallista

Kuka olet ja mitä teet?
– Olen Samuli Valli ja työskentelen tämän kesän haalariharjoittelijana Skanska Infra Oy:llä Vt 19 Seinäjoen itäinen ohikulkutie -hankkeessa. Työ alkoi toukokuun loppupuolella ja jatkuu elokuun loppuun asti. Työskentelen maanrakennuspuolella erilaisissa aputehtävissä.

Mitä olet opiskellut päästäksesi infrapuolelle?
– Opiskelin aikaisemmin rakennuspuolella ammattikoulussa ja työskentelin myös hetken aikaa talonrakentajana. Nyt opiskelen rakennusinsinööriksi. Opintoni ovat lähes lopputyötä vaille valmiit.

Kerro jotakin tavallisesta työpäivästäsi?
– Työpäivät ovat hyvin vaihtelevia. Päivät alkavat aamuseitsemältä, ja sitten tehdäänkin pitkin päivää erilaisia asennuksia, kuten kaivojen asennuksia, putkituksia, valaisimien jalkojen asennuksia ja esimerkiksi kaapelien vetoa. Tämä on mukavaa hommaa! Olen ensimmäistä kesää vastaavanlaisessa hankkeessa, joten opittavaa riittää.
– Nykyisen työn ero aikaisemmin tekemääni työhön on suunta; talopuolella rakennettiin maasta ylöspäin, nyt tehdään töitä alaspäin.

Mikä on parasta työssäsi?
– Kesällä on todella mukava saada työskennellä ulkona. Tämä työ tarjoaa myös erinomaiset perusteet infrahankkeisiin tulevaisuutta ja mahdollisia insinöörin töitä silmällä pitäen. Parhaiten työn oppii lopulta käytännössä.

Onko työ ollut sitä, mitä odotit?
– On ollut, ei ole tullut negatiivisia yllätyksiä. Sanotaan näin, että meillä on työmaalla rento ilmapiiri.

Ehtiikö vapaa-ajalla harrastamaan?
– Hyvin ehtii! Tulee lenkkeiltyä ja moottoripyöräiltyä.