Miikka Kuitto toimii kuljettajana työssä, jossa ylinopeussakkojen vaara on erittäin pieni

Julkaistu 14.3.2019

Pyöräalustaista kaivinkonetta ajava Miikka Kuitto on toiminut koneenkuljettajana jo lähemmäs 20 vuotta. Hänen työssään ei vauhti kuitenkaan päätä huimaa, sillä ammattikuljettajan työväline kulkee liikenteenkin seassa korkeintaan 30 kilometrin tuntivauhtia.
– Ylinopeussakkojen vaara on erittäin pieni, Miikka Kuitto kuittaa. 

Valtatiehankkeessa Destia Oy:n aliurakoitsijana toimivan Kuitto Oy:n kone on ollut tekemässä muun muassa Keltin eritasoliittymän ramppien pohjia ja monenlaisia kaivuutöitä. 

Valtatiellä 12 Tillolan ja Keltin välillä kulkee paljon muun muassa työmatkaliikennettä, minkä vuoksi tieväylä on vilkkaasti liikennöity. Koneenkuljettajan on oltava jatkuvasti ajan tasalla liikenteen seassa ajaessaan.

Vt 12 Tillola–Keltin vlogisarjassa pureudutaan hankkeeseen siinä mukana olevien tekijöiden kautta.

Siltasuunnittelijat: ”Siltojen suunnittelu on jännittävämpää kuin Silta-sarjan tapahtumat”

Julkaistu 21.11.2018

Destian siltasuunnittelija Milla Ranta ja siltasuunnitteluryhmän päällikkö Juha Jalonen kertovat työstään Vt 12 Tillola–Keltti -työmaalla. 

Siltasuunnittelu vaatii muun muassa improvisointikykyjä, hyviä tiimityötaitoja sekä taitavaa resurssien ja aikataulujen hallintaa.

– Hankkeessa vaaditaan juurikin sitä kiireisten aikataulujen kanssa suunnittelijan löytämistä eri suunnittelukohteille, jotta työmaa pysyy aikataulussa, Jalonen kertoo videolla.

Molemmat kertovat pitävänsä työstään, sillä se tarjoaa rutkasti ongelmanratkaisuun liittyviä tehtäviä. Oman työn jäljen näkeminen valmiissa siltakohteissa ilahduttaa myös suunnittelijoita.Vt 12 Tillola–Keltin vlogisarjassa pureudutaan hankkeeseen siinä mukana olevien tekijöiden kautta.

 

Projektinjohtaja Ilkka Kaarakainen: Näin sujuvat työnaikaiset liikennejärjestelyt

Julkaistu 17.10.2018

Pitkän linjan rakennusalan konkari, Destian Ilkka Kaarakainen toimii projektinjohtajana vt 12 Tillola-Keltti -hankkeessa. 

Lahden ja Kouvolan välille sijoittuva tie on koko tiehankkeen rakentamisen ajan liikenteen käytössä. Tämän vuoksi liikennejärjestelyt on pyritty järjestämään mahdollisimman sujuviksi. Videolla Ilkka Kaarakainen kertoo miten.

Valtatiehankkeen ja KymiRing-moottoriratahankkeen yhteistilat mahdollistavat mutkattoman viestinnän.

– Kaiken kaikkiaan tämä hankekokonaisuus on sellainen, että kerran elämässä pääsee tällaista tekemään, Kaarakainen summaa.

Vt 12 Tillola–Keltin vlogisarjassa pureudutaan hankkeeseen siinä mukana olevien tekijöiden kautta.

Väylän projektipäällikkö Jetro Matilainen: ”Tiehankkeiden toteuttaminen on tiimityötä”

Julkaistu 27.9.2018

Vt 12 Tillola–Keltti -hanke alkoi jo vuonna 2017, mutta rakentaminen päästiin aloittamaan keväällä 2018. Työ on edennyt hyvässä yhteishengessä.

– Jos yhteistyö toimii urakoitsijan, suunnittelijan ja sidosryhmien välillä, niin mikä vain toteutusmalli voi olla silloin täydellinen, hankkeen projektipäällikkö Jetro Matilainen Väylästä kertoo.

Lahden ja Kouvolan välille sijoittuva tieosuus on noin viiden kilometrin pituinen työmaa. Se ei ole mittaluokaltaan laaja, mutta sen sijainti tekee siitä tärkeän. Vt 12 Tillola–Keltti on osa valtakunnallista TEN-T-verkkoa. Merkittävän hankkeesta tekee myös se, että se sijoittuu KymiRingin hankkeen viereen.

 

Vt 12 Tillola–Keltin vlogisarjassa pureudutaan hankkeeseen siinä mukana olevien tekijöiden kautta.

reaktionapit
Sivu päivitetty 14.03.2019