Hyppää sisältöön

Allianssimalli

Vt6 Taavetti–Lappeenranta-hanke toteutetaan allianssimallilla. Kumppanuuteen perustuvassa toimintamallissa hankkeen tilaaja osallistuu urakan toteutukseen yhdessä suunnittelijoiden ja rakentajien kanssa.

Toimintamallissa tilaajalla ja tuottajilla on yhteinen organisaatio, toimitilat ja tavoitteet sekä yhdessä hyväksytty tavoitekustannus. Yhtä lailla kaikkiin kysymyksiin haetaan yksimielinen päätös eri osapuolten kesken. Riskit ja hyödyt jaetaan kaikkien osapuolten kesken ennalta sovitussa suhteessa.

Kun organisaatiossa ovat mukana kaikki eri toimijat, eri osapuolten osaaminen saadaan tehokkaasti käyttöön: esimerkiksi urakan toteuttamisessa roolituksista sovitaan yhteisesti parasta mahdollista osaamista hyödyntäen.

Yhteistyömalli takaa sen, että hankkeessa voidaan sujuvammin jalostaa ja ottaa käyttöön uusia ideoita sekä testata ja ottaa käyttöön työtä helpottavia ratkaisuja.

Allianssimallin tukema tiivis yhteistyö mahdollistaa hankkeen saumattoman etenemisen sekä tuo mahdollisuuden saavuttaa säästöjä.

Vt6 TaaLa Hankesuunnitelma (pdf)

Vt6 TaaLa Arvoa rahalle raportti (pdf)