Hyppää sisältöön

Facebook-fanit pääsivät työmaakierrokselle

Urakoitsija Skanska Infra Oy järjesti Seinäjoen ohikulkutien työmaalla kolme työmaakierrosta alueen asukkaille huhtikuun aikana. Kierrokselle päässeet valittiin arpomalla. Nurmon päätyyn siirtyneellä työmaalla tutustuttiin kierroksen aikana muun muassa siltatöiden etenemisen vaiheisiin.

Leppoisa viestintä kiinnostaa

Vt 19 Seinäjoen itäisen ohikulkutien hanke halusi palkita tykkääjänsä, ja järjesti maaliskuussa kilpailun, jonka palkintona oli työmaakierros. 
Seinäjoella työskentelevä lapualainen perheenäiti Krista Laurila huomasi työmaakierroskilpailun ystävänsä Facebook-seinältä, ja päätti saman tien osallistua kilpailuun.

– Se herätti ensimmäisenä hymyn, kun tällaista suhteellisen perinteistä aihepiiriä lähestytään niinkin leppoisalla asenteella, Laurila kommentoi Facebook-kilpailua.

Laurilan perhe valikoitui yhdeksi työmaakierroksen voittajaksi. Laurila oli seurannut hankeviestintää sosiaalisen median kautta jo pidempään. Ensimmäisen kerran hän kiinnitti viestintään huomiota viime vuoden puolella joulukuussa, kun urakoitsija oli järjestänyt alueen asukkaille hilpeän yllätyksen – siltarakenteen päälle pystytetyn suuren joulukuusen, jonka kuva oli postattu hankkeen Facebook-sivuille joulutervehdyksenä.

 

Huhtikuun työmaakierroksella Laurila vieraili poikiensa Eemilin ja Eetun kanssa, sekä 40-vuotta tie- ja infrarakentamisen ja kunnossapidon kanssa työskennelleen isänsä Hannu Hakalan kanssa.

”Turvallisuuden suhteen on aivan oikea polku”

Eläkkeelle jo siirtynyt mutta osa-aikaisena yrittäjänä yhä toimiva Hakala on huomannut, että työmailla on tapahtunut vuosien saatossa muutosta parempaan. 

– Viitoitukset, suojaukset, suojavaatetukset, henkilökohtaiset suojaimet, kaikki nämä yhdessä ovat muuttuneet. Kyllä turvallisuuden suhteen työmailla on aivan oikea polku.