Hyppää sisältöön

Anna palautetta

Ilmoita radan huonosta kunnosta Väyläviraston asiakaspalveluun

Hätätapauksissa ole aina yhteydessä hätänumeroon 112.

Laiturialueiden hoito

Rautatieasemien laiturialueet pidetään sellaisessa kunnossa, että ne viestivät viihtyisyyttä ja turvallisuutta. Matkustajien turvallisuutta vaarantavat viat tai olosuhteet ovat erityisen huomion kohteena.

Mitä on laiturialueiden kunnossapito?

Laiturialueiden kunnossapitoon kuuluvat lumenpoisto, roskien kerääminen ja viheralueiden hoito.  Laiturialueiden kunnossapidossa töiden ajoituksessa otetaan huomioon aikataulujen mukainen junaliikenne ja matkustajien turvallisuus. Turvallisuussyistä lumenpoistoa ei saa tehdä isommilla koneilla junien liikennöidessä, vilkkailla asemilla se tarkoittaa käytännössä muutamaa yön tuntia.

Laiturialueita hoitavat Etelä-Suomessa RTH ja Infraroad (yhteystiedot ja vastuualueet, pdf) ja muilla alueilla laiturialueiden hoidosta vastaavat ratojen kunnossapitäjät (ks. alueelliset yhteystiedot. Pohjois-Haagan,  Vantaankosken ja Leinelän  välillä asemista vastaa kaupunki, lukuun ottamatta lentoaseman asemaa, joka on Väyläviraston vastuulla.

Toiminta pandemian aikana

Väyläviraston velvollisuutena on varmistaa, että asiakkailla on mahdollisuus riittävän
etäisyyden ylläpitämiseen, käsien puhdistamiseen sekä toimintaohjeiden saatavuuteen. Väyläviraston asemilla ja laiturialueilla käsihygieniasta huolehtimista helpotetaan käsidesiautomaateilla. THL ja muut terveysviranomaiset suosittelevat matkustajille maskien käyttöä.

Hygienia- ja väljyyssuunnitelma (pdf)

Suunnitelma sisältää Väyläviraston pandemiajärjestelyt hygieniatason ja turvavälien sälyttämiseksi rautatieasemilla ja rautatieasemien laiturialueilla ja koskee kaikkia Väyläviraston hallinnoimia rautatieasemia ja laiturialueita.

Useita vastuutahoja

Asemarakennuksen, asemalle vievien kävelyteiden ja laiturien kunnossapito on useiden tahojen vastuulla. Laiturialueet kuuluvat Väyläviraston vastuulle, asemarakennus joko VR:lle tai Väylävirastolle ja kävelytiet joko kunnalle tai Väylävirastolle. 

Anna palautetta

Onko sinulla palautetta koskien laiturialueita? Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse, 0295 020 600 (ma–pe klo 9–16) tai kirjallisesti palautelomakkeella. Palvelemme suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.