Hyppää sisältöön

Kaksoisraideosuus Joutseno-Rauha

Kaksoisraiteen ensimmäinen alueurakka sijoittui Joutseno-Rauha-välille. Urakkaan kuului nykyisen raiteen perusparannus ja uuden raiteen rakentaminen Joutsenon ja Rauhan välille.

Urakoitsijana toimi NRC Group Finland.

Kartta: rataurakka 1: Joutseno-Rauhan asema.

Aikataulu

Rakennustyöt aloitettiin syyskuussa 2019 ja ne valmistuivat 2023.

Joutseno-Rauha -välin rakentaminen käynnistyi syyskuussa 2019 puunpoistolla ja työmaateiden rakentamisella. (Kuva: Jussi Palo).

Joutseno-Rauha -välin rakentaminen käynnistyi syyskuussa 2019 puunpoistolla ja työmaateiden rakentamisella. (Kuva: Jussi Palo)

Tärkeimpiä työvaiheita marraskuussa 2019 olivat maan leikkaukset sekä ratapenkereen ja eristyskerroksen rakentaminen, puunpoistot ja pintamaiden raivaus.  Marraskuussa tehtiin myös sähkörataperustusten asennuksen mahdollistavia ennakoivia töitä.

Tärkeimpiä työvaiheita marraskuussa 2019 olivat maan leikkaukset sekä ratapenkereen ja eristyskerroksen rakentaminen, puunpoistot ja pintamaiden raivaus.  Marraskuussa tehtiin myös sähkörataperustusten asennuksen mahdollistavia ennakoivia töitä. 

Tammikuussa 2020 rakennettiin työmaateitä valmiiksi tulevan kesän töitä varten.

Tammikuussa 2020 rakennettiin työmaateitä valmiiksi tulevan kesän töitä varten.

Tammikuussa 2020 poistettiin myös pintamaita ja tehtiin maaleikkauksia.

Tammikuussa 2020 poistettiin myös pintamaita ja tehtiin maaleikkauksia. 

Syyskuussa 2020 työskenneltiin Tyrmin alikulkusillalla sillan päällysrakenteen muotti-, teline- ja raudoitustöiden parissa.

Joutsenon asemalaiturilla tehtiin kiveystöitä heinäkuussa 2021.

 

Liikenne siirrettiin juhannuksena 2021 uudelle raiteelle, minkä jälkeen aloitettiin vanhan radan purkaminen ja sen uudelleenrakennus. Kuvassa näkyy pohjasepeli, jonka päälle uudet ratapölkyt ja kiskot asennettiin.