Hyppää sisältöön

Ajankohtaista hankkeessa

Jaamme tällä sivulla ajantasaista tietoa hankkeen etenemisestä. Tervetuloa seuraamaan!

8.10.2021

Pääsimme vihdoinkin pystyttämään 100 km/h-rajoitusmerkit! 

Turvallista matkaa kaikille! 

 

7.10.2021

Turvaterveisiä Eurajoelta!

Koko Kasitien parannushankkeessa turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää ja pidämme sen kaikessa tekemisessä etusijalla.

Järjestimme Eurajoen työmaalla eilen Turvallisuuden työpajan, jossa työmaan työnjohto ja työntekijöitä pohti työmaan turvallisuusasioita yhdessä urakoitsijamme Destian Turvatiimin kanssa. Turvatiimiin kuuluu turvallisuuspäälliköitä ja työsuojeluvaltuutettuja. 

Työpajassa havainnoimme työmaan mahdollisia vaaranpaikkoja sekä mietimme niihin varautumista. Tässä vaiheessa vuotta pidimme selkeänä turvallisuusriskinä talven tuloa, johon on varauduttava monin tavoin. Esimerkiksi liukas keli ja pimeys vaativat erityistä varautumista. Työmaalla onkin jo varauduttu pimeään aikaan mm. valaistuksilla. 

Destian Turvatiimi kehui Eurajoen työmaata hyvin huomioiduista turvallisuusasioista sekä antoi erityiskiitosta työmaan siisteydestä ja hyvästä yleistunnelmasta.

 

28.9.2021

Kasitien ohituskaistahankkeella on käynnistynyt viimeinen työviikko! 

Tällä viikolla teemme vielä seuraavat viimeiset silaukset:

 • Mynämäen hankeosalla hoidamme meluseinätyöt loppuun ja asennamme liikennemerkkejä. 
 • Liikennemerkkejä asennamme myös sekä Nästi–Kovero-välillä että Kämppä–Peränkylä-välillä, jossa teemme myös muita viimeistelytöitä.

Hauskaa viikkoa kaikille!

 

23.9.2021

Mitä tällä viikolla tapahtuu Eurajoella? 

 • Jatkamme puuston ja pintamaan poistamista. 
 • Teemme louhintatöitä Vt 8:n uudella linjauksella eteläisen eritasoliittymän alueella sekä nyt loppuviikosta myös Auvin risteyssillan kohdalla, jossa ensimmäinen kuva on otettu. Etualalla näkyy porattu kallio.
 • Rakennamme maanteitä 1 ja 4 sekä uutta Vt 8-linjaa Auvin risteyssillalta pohjoiseen päin.
 • Linnamaan risteyssillan kohdalla teemme täyttö- ja tiivistystöitä. Toisessa kuvassa näkyvät aiemmin paikalle valetut pilarit.
 • Eurajoen sillan kohdalla valamme tällä viikolla välitukien mantteleita. 

Turvallista matkaa ja hauskaa torstaita!

 

21.9.2021

Mukavaa tiistaita!

Ensimmäisenä Suomessa meidän työmaallamme on uusinta tekniikka edustava lyhytperäinen JCB 245XR -kaivinkone. Nimensä mukaisesti siinä on lyhyt perä, joka tekee sen ketteräksi tienrakennustyömaalla. Se kääntyy kätevästi, vie vähemmän tilaa eikä kuljettajan tarvitse vahtia kaivinkoneen peräosaa niin paljon työskennellessään ajoratojen läheisyydessä. JCB:llä hoituu kaikki kaivuutyöt, kiviverhoilut, valaisinalustojen kaivuut ja yksityisteiden rakentaminen. Kaikki tämä tehdään 3D-mallinnuksen avulla. Käy katsomassa, minkälaisesta koneesta on kysymys Vt 8 Turku-Pori-facebookissa.

15.9.2021

Terkut Eurajoelta!

Eurajoella jatkamme viime viikon työvaiheita: 

 • Olemme saaneet louhinnat suunnitellusti käyntiin ja työt etenevät niin, että pääsääntöisesti joka toinen päivä suoritetaan kaksi räjäytystä. 
 • Sekä Linnamaan risteyssillalla että Eurajoen sillalla valutyöt jatkuvat tälläkin viikolla. Viime viikolla valoimme sekä Linnamaan risteyssillan pilareista että Eurajoen sillan paaluista puolet. Tänään keskiviikkona valamme loputkin pilarit ja paalut. 

Mukavaa matkaa ja hauskaa keskiviikkoa kaikille!

 

14.9.2021

Heipparallaa! Tässä viikon kuulumisia Kasitieltä:

 • Mynämäen hankeosalla on edelleen käynnissä meluaitaelementtien verhoustyöt, luiskatyöt, liikennemerkkien asennukset ja riista-aidan teko.
 • Nästi–Koveron hankeosalla viimeistelemme tällä viikolla Krouvinnummen kohtaa sekä rakennamme riista-aitaa ja asennamme liikennemerkkejä.
 • Kämppä–Peränkylän hankeosalla rakennamme riista-aitaa, asennamme valaistusta ja liikennemerkkejä, teemme kaidetöitä, sekä viimeistelemme meluseinää ja luiskia. Tämän hankeosan kaikki ajoratamerkinnät on nyt tehty.

Aurinkoista syysillan jatkoa!

 

Syystervehdys Eurajoelta!

 • Eurajoen osuuden eteläisen eritasoliittymän alueella (valtatie 8:n uusi linjaus) on tällä viikolla aloitettu louhintatyöt. Alueella louhitaan kymmeniä tuhansia kuutioita kalliota ja louhintatyöt jatkuvat läpi syksyn. 
 • Linnamaan risteyssillalla on käynnissä pilareiden muotti-, raudoitus- ja betonointityöt, kuten ensimmäisestä kuvasta näkyy. Tänään keskiviikkona valetaan puolet pilareista.
 • Auvin risteyssillalla jatketaan siltakaivannon maanrakennustöitä (toinen kuva). Työt jatkuvat väyläpuolella useissa kohteissa: muun muassa maantiet 3 ja 4, pohjoinen eritasoliittymä sekä valtatie 8:n uusi linjaus Auvin risteyssillalta pohjoiseen päin ovat työn alla. 

Eurajoella jatketaan tällä viikolla myös puuston ja pintamaiden poistoa.

Tsemppiä loppuviikkoon!

 

8.9.2021

Kivaa keskiviikkoa!

Kasitiellä tapahtuu tällä viikolla seuraavaa:

 • Mynämäen hankeosuudella tehdään luiskatöitä, meluaitaelementtien verhoustöitä ja liikennemerkkitöitä. Lisäksi tällä hetkellä rakennetaan riista-aitaa ja tehdään kaidetöitä, minkä yhteydessä levitetään reunamurskeita.
 • Nästi–Kovero -välillä on käynnissä yksityistie 8:n viimeistelytyöt ja lisäksi niin ikään riista-aidan rakentamistyöt sekä liikennemerkkityöt.
 • Kämppä–Peränkylän hankeosuudella taas on meneillään yksityistie 1:n rakennustyöt, valaistuksen asennustyöt ja ajoratamerkintöjen maalaaminen. Myös tällä osuudella rakennetaan riista-aitaa ja tehdään kaide- ja liikennemerkkitöitä. 

Mukavaa matkaa kaikille!

 

3.9.2021

Perjantaitervehdys!

Työmaalla tapahtuu pääasiassa arkisin, mutta tänä viikonloppuna teemme poikkeuksellisesti Eurajoen sillan porapaalutustöitä myös lauantaina 4.9.


Mukavaa viikonloppua!

 

30.8.2021

Hyvää viikon alkua Eurajoelta!


Eurajoen ohitustyömaalla on edelleen käynnissä puuston ja pintamaiden poisto. Teemme myös Auvin risteyssillan (S4) maatöitä. Vt8:n uudella linjauksella on meneillään maaleikkaustyöt ja massanvaihdot. Linnamaan risteyssillalla (S2) on käynnissä peruslaattojen raudoitus- ja betonointityöt. Lisäksi Eurajoen sillalla (S3) teemme paalutustöitä.


Hauskaa päivää kaikille autoilijoille!

 

30.8.2021

Tervehdys kasitieltä, jossa elokuun viimeisiä päiviä vietetään seuraavien töiden merkeissä. 

 

 • Mynämäen hankeosuudella on käynnissä meluaitaelementtien verhoustyöt sekä luiskatyöt. Asennamme myös liikennemerkkejä sekä rakennamme riista-aitoja ja teemme kaidetöitä.
 • Laitilassa on meneillään sekä yksityistie 8:n että riista-aidan viimeistelytyöt. Asennamme myös liikennemerkkejä.
 • Kämppä–Peränkylän välillä teemme valaistustöitä, riista-aidan rakennustöitä ja kaidetöitä. Käynnissä on myös ajoratamerkintöjen tekeminen ja liikennemerkkien asennustyöt.

Hyviä ajokelejä kasitielle!

 

27.8.2021

Hauskaa perjantaita! 

Nyt seuraa tärkeää tietoa Mynämäen hankeosuudelta: 


Työt ovat edenneet sutjakkaasti ja tästä lähtien koko tieosan  nopeusrajoitus nostetaan 80:een km/h viikonloppujen ajaksi, eli aina perjantai-iltapäivästä maanantaiaamuun. 


Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!

25.8.2021

Sateisen päivän terveiset kasitieltä!

 • Mynämäen hankeosalla teemme parhaillaan meluaitaelementtien verhoustöitä, luiskatöitä, riista-aidan rakentamista, kaidetöitä ja ajoratamerkintöjä. 
 • Nästi–Kovero-hankeosalla viimeistelemme yksityistie 8:aa, rakennamme riista-aitaa ja  asennamme liikennemerkkejä. 
 • Kämppä–Peränkylän välillä teemme yksityisteiden viimeistelytöitä, rakennamme riista-aitaa, asennamme valaistusta, kaiteita ja liikennemerkkejä sekä teemme ajoratamerkintöjä. 
 • Nästi–Kovero-hankeosalla olemme nostaneet nopeuden 80km/h:ssa. 

Turvallista matkantekoa kaikille teille kasitiellä liikkujille!

 

25.8.2021

Tervehdys Eurajoelta!

Työt Eurajoella ovat edistyneet hyvin tällä viikolla, siitä on kooste tässä: 

 • Linnamaan risteyssiltapaikalla (S2) saimme louhintatyöt tehtyä viime viikolla ja nyt on aloitimme sillan perustusten tekemisen. Muottitöiden jälkeen raudoitamme ja ensi viikon loppupuolella valamme ylemmässä kuvassa näkyvät peruslaatat.
 • Käynnistelemme parhaillaan joen ylittävän Eurajoen sillan (S3) paalutustöitä.
 • Poistamme vielä puustoa ja pintamaita alueelta, teemme maaleikkaus- ja massanvaihtotöitä vt 8:n uudella linjauksella, rakennamme maanteitä sekä teemme Auvin risteyssillan (S4) maanrakennustöitä. 

Käy katsomassa työmaakuvat Vt 8 Turku-Pori facebookista.

Mukavaa päivää teille kaikille!

 

19.8.2021

Harmaan päivän terveiset Eurajoelta!

Eurajoen ohituksen työmaalla käynnissä tällä viikolla seuraavat työvaiheet:

 • Puuston ja pintamaiden poisto
 • Maaleikkaus Vt8:n uudella linjauksella
 • Pengerrystyöt eteläisen eritasoliittymän alueella sekä yleisellä tiellä M1
 • Joen ylittävä Eurajoen sillan työsilta on valmistunut ja tämän viikon aikana tehdään valmistelevia töitä ensi viikolla alkavaa Eurajoen sillan porapaalutusta ajatellen. 
 • Linnamaan risteyssiltapaikalla tehdään tämän viikon aikana louhintatöitä, minkä jälkeen aloitetaan sillan perustusten rakentaminen.

Hauskaa päivää ja matkantekoa!

 

17.8.2021

Terveiset Eurajoen työmaalta!

Työmaan ensimmäinen räjäytys nähtiin tänään aamulla, kun S2:n eli Linnamaan risteyssiltapaikalla aloitettiin louhintatyöt. Siltapaikan kalliopinta louhitaan suunnitelmien mukaiseen tasoon ja louhintatöiden jälkeen aloitetaan sillan anturoiden muottityöt. 

Louhintatyöt suunnitellaan aina huolellisesti ja louhintatöissä noudatetaan erityistä varovaisuutta. Louhintatöitä johtaa aina räjäytystyön vastuuhenkilö. 
Turvallisuus on meille aina ensiarvoisen tärkeää!

Räjäytysvideon löydät VT 8 Turku-Pori Facebook-sivustolta.

 

16.8.2021

Hyvää päivää kaikille!

 • Jatkamme Mynämäellä tuttuja työvaiheita meluaitaelementtien asennustöiden, luiskatöiden ja riista-aitojen merkeissä. Saimme valmiiksi kaikki päällystystyöt, joten tällä viikolla aloitamme ajoratamerkintätyöt sekä saarekkeiden kiveystyöt ja kaidetyöt sekä reunamurskeiden levityksen. 
   
 • Nästi-Kovero-hankeosalla Laitilassa jatkamme luiskatöitä ja riista-aidan rakentamista. Aloitamme liikennemerkkien asennustyöt loppuviikolla.
   
 • Kämppä-Peränkylä-välillä jatkamme vielä yksityisteiden rakennustöitä sekä riista-aitojen rakentamista ja valaistuksen asennustöitä. Myös kaidetyöt ja ajoratamerkintätyöt jatkuvat.
   
 • Eurajoen ohituksen työmaallamme on käynnissä seuraavat työvaiheet:

  - puuston ja pintamaiden poistoa

  - maaleikkaus Vt8:n uudella linjauksella

  - pengerrystyöt eteläisen eritasoliittymän alueella sekä M1:llä

  - S3:n työsilta (joen ylittävä Eurajoen silta) on valmistunut, ja tämän viikon aikana teemme valmistelevia töitä ensi viikolla alkavaa S3:n porapaalutusta ajatellen

  - siltapaikalla S2 (Linnamaan risteyssilta) teemme tämän viikon aikana louhintatöitä, minkä jälkeen aloitamme sillan perustusten rakentamisen

Hyviä ajokelejä kasitielle!
 

9.8.2021

Hellurei! Luodaan katsausta tähän viikkoon:

 • Mynämäellä asennetaan meluaitaelementtejä, tehdään luiskatöitä ja päällysteitä sekä rakennetaan riista-aitoja.
   
 • Nästi–Kovero-välillä tehdään luiska- ja kaidetöitä sekä rakennetaan riista-aitoja.
   
 • Kämppä–Peränkylä-välillä rakennetaan yksityisteitä ja riista-aitoja, asennetaan valaistusta sekä tehdään kaidetöitä ja reunamurskeiden levitystä.
   
 • Eurajoen keskustan kohdalla poistetaan puustoa ja pintamaata, tehdään maaleikkaus- ja pengerrystyötä, rakennetaan työsiltaa joen ylittävän Eurajoen sillan S3 kohdalle. Työsilta tehdään, jotta päästään rakentamaan varsinaista oikeaa siltaa joen yli

  Lisäksi betonoidaan ja raudoitetaan joen ylittävän Eurajoen silta S3:n ja Auvin risteyssilta S4:n välisen paalulaatan B-lohkoa. Paalulaatan ensimmäinen lohko A valettiin viime viikon torstaina. Noin 9 tuntia kestäneen valun aikana betonia valettiin noin 300 m³.


Mukavaa viikkoa kaikille! 
 

 

27.7.2021

Heinäkuiset terveiset Eurajoen keskustan kohdalla urakoitavasta tiehankkeesta!

•    Jatkamme puuston poistoa ja uuden Vt8:n linjauksen valmistelua maaleikkauksella.
•    Eteläisen eritasoliittymän alueella teemme pengerrystöitä.
•    Rakennamme Eurajoen ylittävän sillan työsiltaa.
•    Auvin risteyssillan ja joen ylittävän Eurajoen sillan välillä raudoitamme paalulaatan.

Hyvää kesää kaikille kasitien käyttäjille!

 

26.7.2021

Hauskaa heinäkuun viimeistä viikkoa! 

Tässä on tietoa tämän viikon töistä hankealueilla:

•    Mynämäen hankeosalla tehdään päällystystä. Vt8:n suuntaisella yleisellä tiellä M5 tehdään luiskatöitä. Meluaitaelementtien asennustyöt ja riista-aidan rakentaminen jatkuvat.
•    Nästi–Kovero-hankeosalla Laitilassa tehdään keskikaidetta ja levitetään reunamurske sekä maalataan ajoratamerkintöjä. Myös luiskatyöt ja riista-aidan rakentaminen jatkuvat.
•    Kämppä–Peränkylä-hankeosalla jatkuu riista-aidan rakentaminen ja valaistustyöt. Lisäksi tehdään vanhan päällysteen jyrsintää ja uusia päällysteitä. Keskikaiteen rakentaminen alkaa tällä viikolla.

Huomenna lisää tietoa Eurajoen keskustan kohdalla tehtävästä urakasta.

 


23.7.2021

Huomio autoilijat kasitiellä! 

•    Laitilan työmaalla Nästi–Kovero-hankeosalla saatiin eilen päällystystyöt valmiiksi. 
•    Maanantaina hankeosalla aloitetaan ajoratamerkintätyöt. Esimerkkaukset tehdään sunnuntain aikana. Tästä syystä tie on koko hankeosalla viikonlopun ajan puhtaana lamelleista ja muista merkeistä. 
•    Koko Nästi–Kovero-hankeosalla on voimassa nopeusrajoitus 60km/h ja ohituskielto.

Hyvää viikonloppua kasitien kulkijoille!

 

21.7.2021

Terveiset Eurajoen keskustan kohdalla urakoitavasta tiehankkeesta!

Eurajoen keskustan kohdalla on kesän alussa aloitettu uusi urakka ja työt ovat helteisten kelien siivittämänä päässeet suunnitellusti vauhtiin.
•    Nyt poistetaan puustoa ja pintamaita. Uutta Vt8:n linjausta valmistellaan maaleikkauksella. Se tarkoittaa olemassa olevan maa-aineksen poistamista. Käytännössä siis ensin poistimme puuston ja sen jälkeen pintamaat. Nyt sitten teemme maaleikkauksen suunniteltuun tasoon. Sen jälkeen alkaa uusien rakennekerrosten rakennustyöt. 
•    Eteläisen eritasoliittymän alueella tehdään pengerrystöitä.
•    Eurajoen ylittävän sillan työsiltaa rakennetaan.
•    Linnamaan risteyssillan ja joen ylittävän Eurajoen sillan välillä tehdään massanvaihtotöitä. Eli rakenteeseen kelpaamattomat maa-ainekset poistetaan ja korvataan suunnitelmien mukaisilla. 
•    Auvin risteyssillan ja joen ylittävän Eurajoen sillan välillä tehdään paalulaatan pohjatöitä ja valmistellaan ensi viikolla alkavia raudoitustöitä.

Hyvää matkaa kaikille kasitien käyttäjille! 

 

20.7.2021

Oikein kivaa heinäkuun viikkoa! 

Mitä kasitien urakassa tapahtuu juuri nyt, se selviää tästä:

•    Mynämäen hankeosuudella tehdään kantavan kerroksen rakennustöitä sekä luiskatöitä Vt8:n suuntaisella yleisellä tiellä M5. Meluaitaelementtien asennustyöt ja riista-aidan rakentaminen jatkuvat. Loppuviikosta päällystysryhmä siirtyy Laitilasta Mynämäen osuutta päällystämään.
•    Nästi–Kovero-hankeosalla tehdään luiskatöitä ja rakennetaan riista-aitaa. Lisäksi tehdään päällystystä ja kaidetöitä sekä reunamurskeen levitystä.
•    Kämppä–Peränkylä-hankeosalla rakennetaan riista-aitaa ja asennetaan valaisinjalustoja. Lisäksi rakennetaan yksityisteitä ja valtatiellä tehdään vanhan päällysteen jyrsintää ja uusia päällysteitä. 

Huomenna lisää tietoa Eurajoen keskustan kohdalla tehtävästä urakasta.

 

14.7.2021

Kesäiset päällystysterveiset keskiviikon kunniaksi! 

•    Päällystystöitä tehdään nyt sekä Laitilassa että Eurajoella Kämppä–Peränkylä-välillä. Koko työmaan läpi on nopeusrajoituksena 50km/h.
•    Laitilan päällystystyöt valmistuvat ensi viikon alkupuolella, jos sääolot pysyvät hyvinä. Tämän jälkeen päällystäjät siirtyvät suoraan Mynämäelle. 
•    Tiemerkintätyöt ja keskikaideasennukset alkavat päällystystöiden valmistuttua. 


 

12.7.2021

Hauskaa heinäkuuta kaikille kasitien käyttäjille! Huh hellettä! 

Katsotaanpa mitä kaikkea kasitien urakoitsijoilla on meneillään:

•    Mynämäen hankeosuudella valmistuu parhaillaan luiska ja rakennetaan meluaitaa.
•    Nästi–Kovero-hankeosalla tehdään luiskaa ja rakennetaan riista-aitaa sekä tehdään kaiteita. 
•    Kämppä–Peränkylä-hankeosalla on meneillään viimeiset louhintatyöt ja rumpujen asennukset. Lisäksi rakennetaan yksityisteitä, asennetaan valaisinjalustoja ja riista-aitoja. Jatkamme myös vanhojen päällysteiden jyrsintää ja uusien pinta-asfalttien levitystöitä.

Eurajoen keskustan kohdalla tapahtuu runsaasti tällä viikolla: 

•    Eurajoen keskustan kohdalla jatkuvat paalulaatan rakennustyöt valmistelevilla töillä, jotta raudoitus- ja valutöihin päästään heinäkuun loppupuolen aikana. 
•    Pengerrystyöt alkavat uusilla väylillä (M1 ja M2), jotka tulevaisuudessa yhdistävät olemassa olevat väylät uudelle kasitien linjaukselle Eurajoella. 
•    Linnamaan risteyssillan ja joen ylittävän uuden Eurajoen sillan välisellä alueella tehdään massanvaihtoa ja samoilta kohdin siirretään olemassa oleva vesijohto pois massanvaihdon tieltä. 
•    Eurajoen ylittävän uuden sillan työsillan rakentaminen alkaa viikolla 29 ja tätä varten tehdään parhaillaan valmistelevia töitä.

Mukavaa ja helteistä viikonalkua ! 
 

2.8.2021

Ensimmäiset terveiset elokuuhun ohituskaistojen työmailta! Mitä kaikkea tapahtuu tällä viikolla, selviää seuraavaksi:

 • Mynämäellä jatketaan töitä meluaitaelementtien asennuksen, luiskien sekä riista-aidan asennuksen parissa. Lisäksi reunamurskeita levitetään päällystetyille tieosuuksille.
   
 • Nästi-Kovero-välillä luiska- ja kaidetyöt jatkuvat. Lisäksi rakennetaan riista-aitaa ja viimeistellään ajoratamerkintöjä.
   
 • Kämppä-Peränkylä-välillä jatketaan riista-aidan rakentamista sekä valaistuksen asentamista. Kaiteita asennetaan ja reunamurskeita levitetään. Lisäksi rakennetaan yksityisteitä.
   
 • Eurajoen keskustan kohdalla jatketaan siltojen S3 ja S4 välisen paalulaatan raudoitustöitä sekä betonoidaan paalulaattaa (lohkot A ja B). Työsilta S3:a rakennetaan. Puuston ja pintamaiden poistotyöt jatkuvat. Lisäksi tehdään pengerrystöitä ja maaleikkausta.

Aurinkoista elokuun ensimmäistä viikkoa kaikille!
 

 

5.7.2021

Helteistä heinäkuun toista viikkoa! 

 

 • Mynämäellä asennetaan meluseinäelementtejä ja tehdään luiskatöitä
   
 • Laitilassa tehdään luiskatöitä ja rakennetaan riista-aitaa. Huomenna tiistaina 6.7. alueella aloitetaan päällystystyöt ja käyttöön otetaan liikennevalo-ohjaus.
   
 • Kämppä–Peränkylä-väillä rakennetaan riista-aitaa ja jatketaan valaisinalustojen asentamista. Lisäksi tehdään jyrsintä- ja päällystystöitä. Päällystystyöt eivät toistaiseksi vaikuta liikenteeseen. Jyrsintätöiden yhteydessä liikenne pidetään yhdellä kaistalla ja liikenteenohjaajat ohjaavat liikennettä.
   
 • Eurajoen keskustan kohdalla paalulaatan paalutustyöt on saatu päätökseen viime viikolla. Paalulaattaan liittyvänä uutena työvaiheena käynnistyy massavaihto. Tulevien M-teiden pengerrystöitä ja puustonpoistoa tehdään myös tällä viikolla. 

Turvallista ajoa kesäiselle kasitielle! 
 

 

28.6.2021

Juhannukset on juhlittu ja kesäkuun viimeinen maanantai on käsillä! 

Aika katsoa tämän viikon työvaiheita:
 

 • Mynämäellä jatkuvat viime viikoilta tutut työvaiheet eli luiskatyöt, valaistuksen siirto ja riista-aitojen rakentaminen. Lisäksi vanhojen päällystepintojen jyrsintätyöt ovat alkaneet.
   
 • Laitilassa jatketaan luiskatöitä ja riista-aitojen rakentamista.
   
 • Kämppä–Peränkylä-välillä rakennetaan tällä viikolla Y-teitä sekä asennetaan valaisinjalustoja ja tehdään päällysteiden jyrsintätöitä.
   
 • Eurajoen keskustan kohdalla käynnistettiin viime viikolla paalulaatan paalutustyöt. Paalulaatta tulee siltojen S3 ja S4 väliin, joen pohjoispuolelle. 300mmx300mm kokoisia teräsbetonipaaluja lyödään maahan yli 300 kpl. Ensimmäisessä vaiheessa paalulaatan kolmesta lohkosta tehdään kaksi ja paalutustyöt jatkuvat ensi viikon alkuun.

Leppoisaa ja turvallista viikkoa kaikille! 

 

23.6.2021

Huomioitavaa juhannusviikonlopulle!

 

 • Nästi–Kovero-välillä on alennettu nopeus 60km/h koko hankeosan matkalla. Alennettu nopeusrajoitus jatkuu juhannuksen ajan tienkäyttäjien turvallisuuden vuoksi. Vanhat päällysteet on jyrsitty pois ja osuudella voi olla mahdollisia irtokiviä. 
   
 • Myös Kämppä–Peränkylä-välillä on osittain alennettu nopeus 60km/h:ssa myös juhannuksena turvallisuussyistä.


Ihanaa juhannusta ja turvallista ajoa kaikille kasitien varrelle! 
 

 

21.6.2021

Mahtavaa maanantaita! Nyt olisi taas aika osoittaa katse tämän viikon tehtäviin työmailla: 

 

 • Mynämäellä jatketaan luiskatöitä ja valaistuksen siirtoa
   
 • Nästi–Kovero-välillä jatketaan luiskatöitä, riista-aidan rakentamista, päällystystöitä sekä jyrsintää
   
 • Kämppä–Peränkylä-välillä jatketaan Y-teiden sekä Vt 8:n  levityksen rakentamista ja valaistustöitä
   
 • Eurajoen keskustan kohdalla on aloitettu tänään paalulaatan maatyöt ja huomenna aletaan tehdä paalulaatan paalutustöitä 

Mukavaa ja helteistä viikonalkua! 

 

15.6.2021

Viikko on lähtenyt taas vauhdikkaasti käyntiin kasitien työmailla. Katsotaanpa, mitä kaikkea tällä viikolla tapahtuu:

 

 • Mynämäellä on siirretty valaisinpylväitä ja valmistauduttu ensi viikolla alkavaan ilmajohtojen paikoilleen asentamiseen. Myös luiskatöitä on jatkettu ja pohjamassat saatu valmiiksi tiepäällysteitä varten.
   
 • Laitilassa jatketaan luiskatöitä ja riista-aidan rakentaminen on hyvällä mallilla. Hankeosalla tehdään myös päällysteiden jyrsintöjä ja uutta asfalttipintaa.
   
 • Kämppä–Peränkylä-välillä on käynnissä riista-aidan ja meluseinän rakentaminen sekä pienten päällystystöiden teko.  Myös valaisinpylväiden alustoja tehdään ja kerros- sekä luiskatöitä jatketaan.

Mukavaa, aurinkoista ja turvallista viikkoa kaikille! 

 

8.6.2021

Hyvää alkuviikkoa kaikille! 


Kuluvalla viikolla töitä edistetään jokaisella työmaalla kesäisen aurinkoisessa säässä. Tällä kertaa uutisoimme tarkemmin kahdesta eri alueesta kasitiellä: Laitilan työmaan jyrsinnästä sekä Vt 8:n parantamisesta Eurajoen keskustan kohdalla.

 

 • Laitilassa on nyt aloitettu vanhan asfaltin jyrsintätyöt. Nopeutta on laskettu ja se on nyt 60km/h:ssa. Jyrsin etenee kasitiellä pikkuhiljaa, 300-600 metriä päivässä. Jyrsimen kohdalla liikenne kulkee ainoastaan yhdellä kaistalla, joten käytössä on liikenteenohjaus ja liikennettä pysäytellään vuorotellen kummastakin tulosuunnasta. Jyrsintätöiden kesto on arvioidusti 2-4 viikkoa. Alkaneista kesälomista ja huippukeleistä huolimatta nyt siis malttia liikenteeseen tienkäyttäjille!

 


Turvallista ja aurinkoista kasitien varrelle!

 

31.5.2021

Mahtavaa maanantaita! 


Katsotaanpa, mitä hankeosilla tapahtuu tällä viikolla:

 

 • Mynämäellä tehdään luiska- ja valaistustöitä sekä levitetään pohja-asfalttia vt 8:n levityksiin ja bussipysäkeille
   
 • Nästi–Kovero-välillä tehdään luiska- ja päällystystöitä sekä rakennetaan riista-aitaa
   
 • Kämppä–Peränkylä-välillä tehdään louhinta- ja valaistustöitä, rakennetaan Y-teitä sekä riista-aitaa
   
 • Nopeusrajoituksia voidaan joutua asettamaan väliaikaisesti ja paikallisesti


Mukavaa kesäkuun ensimmäistä viikkoa kaikille! 

 

27.5.2021

Terveiset torstaihin! 

Kämppä–Peränkylä-osuudella saatiin tänään asennettua putkisilta S3. 

 

 • 18 metriä pitkän putken asennustyö saatiin tehtyä suunnitellusti aamun aikana synkästä kelistä huolimatta. 
 • Uusi putkisilta on tyypiltään kierresaumattu ja madallettu. 
 • Sen korkeus on 3,2m ja leveys 4,7m.

 

26.5.2021

Vt 8 Eurajoen ohituksen asukastilaisuuden tekstitetty videotallenne sekä haastatteluvideo hankkeesta on nyt lisätty Eurajoen ohituksen hankesivun etusivulle osoitteeseen: https://vayla.fi/vt-8-parantaminen-eurajoen-keskustan-kohdalla

 

25.5.2021

Eurajoen kunnan tiedotuslehti Makasiinin vuoden toisessa numerossa julkaistiin uutinen Vt 8 parantaminen Eurajoen keskustan kohdalla -hankkeesta, jossa rakentaminen aloitetaan kesäkuun alussa.

Lue juttu Makasiini-lehden sivulta 7 täällä.

 

24.5.2021

Mainiota maanantaita! 


Katsausta tähän viikkoon:

 • Mynämäellä on käynnissä rakennekerrosten rakentaminen, luiskatyöt sekä valtatien reunojen päällystyspohjien valmistelu.
 • Laitilassa tehdään luiskatöitä, asfaltointi ohituskaistojen esikuormituspenkereiden kohdalle, valtatien reunojen päällystyspohjien valmistelu sekä riista-aidan rakentaminen.
 • Kämppä-Peränkylä-osuudella tehdään luiskatöitä ja louhintatöitä, rakennetaan putkisiltaa rinnakkaistielle säiden salliessa sekä rakennetaan riista-aitaa.

Mukavaa viikkoa kaikille! 

 

17.5.2021

Hellurei ja hauskaa maanantaita! 

Aika katsoa tämän viikon kuulumisia työmailta:

 

 • Mynämäellä jatketaan luiskatöitä, tehdään valtatien levitystä sekä loppuviikosta pohjavesisuojausta M5:n varrella.
   
 • Myös Laitilassa jatketaan luiskatöitä ja sen lisäksi tehdään kantavaa kerrosta sekä asennetaan riista-aitaa.
   
 • Eurajoella tehdään tällä viikolla louhintatöitä, yksityisteiden rakentamista sekä riista-aitojen asennusta. Keskiviikkona 19.5. aletaan purkamaan nykyisiä valaistusratkaisuja. Ensi viikolla aloitetaan kolmannen putkisillan (S3) rakentaminen.

Mukavaa viikkoa kaikille! 

 

10.5.2021

Se olisi taas maanantai ja viikkokatsauksen vuoro!

Tälläkin viikolla hankeosuuksilla on käynnissä seuraavia työvaiheita: 

 • Mynämäellä luiskatöiden teko jatkuu. Samoin tehdään louhintatöitä ja asennetaan meluaitoja.
   
 • Nästi–Kovero-välillä luiskatöitä jatketaan valtatien ja yksityisteiden varrella.
   
 • Kämppä–Peränkylä-välillä tehdään louhintatöitä, rakennetaan yksityisteitä ja alustavia töitä tehdään liukuvalettavalle betonikaiteelle. Hankeosuudella valmistaudutaan myös ensi viikolla starttaavaan putkisilta S3:n rakentamiseen.

Mukavaa viikkoa ja turvallista ajoa! 

 

4.5.2021

Asukastilaisuus Eurajoen ohituksen rakentamisesta on jo huomenna! 

Jos sinua on askarruttanut jokin asia hankkeeseen liittyen, voit huomenna tilaisuuden loppupuolella kysyä sen suoraan hankkeen asiantuntijoilta. 

Voit osallistua tilaisuuteen Facebook-tapahtumassa tästä linkistä.
tai
Teamsissa tästä linkistä.

Molemmissa kanavissa on käynnissä sama esitys ja esitysmateriaalit. Tilaisuudessa puhuu projektipäällikkö Kari Partiainen Väylävirastosta, pääsuunnittelija Ville Suntio sekä työmaapäällikkö Timo Niemi Destia Oy:ltä. Myös Eurajoen kunnanjohtaja Vesa Lakaniemi puhuu tilaisuudessa.

Teemme tapahtumasta videotallenteen, jonka lisäämme hankesivuille osoitteeseen: https://vayla.fi/vt-8-parantaminen-eurajoen-keskustan-kohdalla


Lämpimästi tervetuloa tilaisuuteen! 

 

 

3.5.2021

Hyvää maanantaita!


Mynämäellä tehdään tällä viikolla luiskatöitä ja viimeisiä louhintatöitä sekä asennetaan meluaitoja 

Mynämäen hankeosuudella tullaan tekemään seuraavia toimenpiteitä toukokuusta alkaen:

 • Kantavia kerroksia tullaan tekemään valtatien varrella sijaitseville maanteille ja yksityisteille toukokuussa
 • Myös luiskatyöt ovat käynnissä toukokuussa koko Mynämäen hankeosuudella
 • Puurakenteista meluaitaa asennetaan noin puolen kilometrin pituudelta
 • Toukokuun loppupuolella aletaan asentaa riista-aitoja kokonaisuudessaan noin 8 kilometrin edestä
 • Olemassa olevaa tievalaistusta tullaan siirtämään valtatien toiselle puolen noin 2 kilometrin matkalta Kivikylän ohituskaistan kohdalla kesäkuusta alkaen
 • Kesällä valtatien pintaa jyrsitään, jonka jälkeen päällysteitä tehdään kokonaisuudessaan noin 55 000 m2 edestä
 • Uutta päällystettä tehdään myös valtatien itäpuolelle rakennetulle maantie 5:lle (M5)
 • Loppukesällä asennetaan keskikaiteita ja liikennemerkkejä sekä tehdään tiemerkintöjä ja muita viimeistelytöitä
 • Työt valmistuvat hankeosuudella syksyyn mennessä
 • Nopeusrajoituksena pidetään pääasiassa 80km/h, mutta väliaikaisia poikkeusrajoituksia voidaan paikoin asettaa. Meluseinäelementtien asennusten aikana käytetään liikennevalo-ohjausta

Tämän viikon kuulumiset myös muilta hankeosuuksilta:

 • Nästi–Kovero-välillä tehdään luiskatöitä sekä valtatiellä että hankeosuudella sijaitsevilla yksityisteillä
 • Kämppä–Peränkylä-välillä tehdään louhintatöitä, rakennetaan yksityisteitä sekä tehdään pohjatöitä liukuvalettavalle betonikaiteelle

Kivaa ja aurinkoista viikkoa kaikille! 

 

30.4.2021

Hyvää vappua!

Eurajoen ohitushankkeen asukastilaisuus järjestetään ensi viikon keskiviikkona 5. toukokuuta klo 17-18.30 etäyhteyksin sekä Facebook-tapahtumassa että Teamsissa.

 • Halutessasi voit osallistua joko Facebookin tai Teamsin kautta.
   
 • Samat puhujat ja heidän esitysmateriaalinsa lähetetään sekä Facebook-tapahtumaan että Teams-tapahtumaan
   
 • Tilaisuudesta tehdään tekstitetty videotallenne, joka on myöhemmin nähtävillä osoitteessa: https://vayla.fi/vt-8-parantaminen-eurajoen-keskustan-kohdalla

Tervetuloa Eurajoen ohitushankkeen ensimmäiseen yleisötilaisuuteen:

Aika: keskiviikkona 5. toukokuuta klo 17-18.30. 
Paikka: Osallistu tapahtumaan Facebookin vt 8 Turku–Pori -sivulla 
tai Teams-tapahtumassa tämän linkin kautta

 

26.4.2021

Mukavaa maanantaita! 

Kämppä–Peränkylä-osuudella on palailtu töihin talvitauon jälkeen viime viikon alussa. Juuri nyt käynnissä ovat viimeiset louhintatyöt, Y-teiden rakentaminen, luiskatyöt sekä meluseinien asentaminen. Korkeudeltaan kolmemetristä puurakenteista meluseinää tullaan asentamaan kokonaisuudessaan noin 125 metriä hankeosuudella.

Erilaisia toimenpiteitä tullaan toteuttamaan hankeosuudella touko- ja kesäkuun aikana: 

 • Toukokuun aikana tullaan asentamaan kolmas putkisilta viime vuonna asennettujen putkisiltojen lisäksi
   
 • Valaistusta aletaan uusia toukokuussa noin kuuden kilometrin matkalta
   
 • Betonista liukuvalettua melukaidetta tehdään noin kilometrin matkalle ja siihen liittyvät pohjatyöt alkavat toukokuussa
   
 • Riista-aitaa yhteensä noin yhdentoista kilometrin pituudelta aletaan rakentaa kesäkuussa
   
 • Päällystystyöt aloitetaan kesäkuussa ja uutta päällystepintaa tehdään noin 80 000m2
   
 • Kaiteiden ja liikennemerkkien asennustöitä tehdään edellä mainittujen toimenpiteiden jälkeen

Rakennustyöt tulevat valmistumaan ensi syksyyn mennessä. Kämppä–Peränkylä-osuudella tullaan pitämään nopeusrajoituksena pääasiassa 80km/h. Ajoittain mahdollisia poikkeusrajoituksia voidaan kuitenkin asettaa paikoitellen, joista tiedotamme tällä sivulla.

Tämän viikon kuulumiset muilta tieosuuksilta:

 

 • Mynämäellä tehdään tällä viikolla louhintatöitä, asennetaan meluaitoja sekä tehdään rinnakkais- ja yksityisteiden kerrosrakenteita ja luiskatöitä
   
 • Laitilassa on käynnissä tällä viikolla painopenkereiden purkutyöt sekä Y-teillä kerrosrakenteiden ja luiskatöiden tekeminen

Aurinkoista viikkoa kaikille!

 

22.4.2021

Väyläviraston ja Eurajoen kunnan yhteishanke on käynnistynyt tänä vuonna suunnittelulla ja maastotutkimuksilla. Kaikille avoimessa asukastilaisuudessa esitellään hanketta ja sen vaikutuksia. Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 5. toukokuuta klo 17–18.30 etäyhteyksin sekä Facebook-tapahtumassa että Teamsissa.

Tilaisuudessa projektipäällikkö Kari Partiainen Väylävirastosta sekä pääsuunnittelija Ville Suntio Destia Oy:ltä esittelevät hankkeen. Tilaisuudessa puhuu lisäksi Eurajoen kunnanjohtaja Vesa Lakaniemi. Tilaisuus lähetetään suoraan Eurajoen kunnantalolta Facebookiin sekä Teamsiin. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kirjallisia kysymyksiä tilaisuuden aikana. Kysymyksiä ja palautetta voi myös lähettää ennakkoon osoitteeseen: [email protected]

Valtatie 8 on merkittävä väylä Satakunnan alueella ja sitä hyödyntävät lukuisat ihmiset työ- sekä vapaa-ajan matkustukseen. Nykyhetkellä valtatie 8 sekä paikallinen liikenne risteävät Eurajoen keskustan alueella aiheuttaen haasteita liikennejärjestelyissä. Eurajoen ohitushanke on kokonaisuus eri rakennustoimenpiteitä, joilla pyritään selkeyttämään liikennettä kyseisellä alueella. 


Tervetuloa Eurajoen ohitushankkeen ensimmäiseen yleisötilaisuuteen:

Aika: keskiviikkona 5. toukokuuta klo 17-18.30. 
Paikka: Osallistu tapahtumaan Facebookin vt 8 Turku–Pori -sivulla 
tai Teams-tapahtumassa tämän linkin kautta

Lue lisää hankkeesta ja katso tilaisuuden videotallenne jälkikäteen osoitteessa: https://vayla.fi/vt-8-parantaminen-eurajoen-keskustan-kohdalla

 

 

19.4.2021

Mahtavaa maanantaita! 


Tämän viikon kuulumisia Nästi–Kovero-tieosuudelta:

 • Tieosuudella Nästi–Kovero on palailtu talvitauolta töiden pariin. Kyseisellä tieosuudella on nyt käynnissä painopenkereiden purkua valtatien varressa ja Y-teitä viimeistellään. Kuun vaihteessa aloitetaan pintojen viimeistely koko tieosuudella. 
   
 • Toukokuun puolivälissä osuudella Nästi–Kovero aletaan tehdä päällystyspohjia ja päällystystöitä osissa noin kolmen viikon ajan. Uutta asfalttipintaa tulee alueelle yli 90 000m2. Riista-aitojen asennus tulee tapahtumaan myös valtatien molemmin puolin yli 11 kilometrin alueella.
   
 • Heinä–elokuussa tullaan tekemään piennarmurskeiden levitystä, liikennemerkkien asennusta ja tiemerkintöjä. Myös uusia tie- ja keskikaiteita tullaan asentamaan yhteensä yli 8 kilometrin alueella.
   
 • Rakennustyöt tulevat valmistumaan ensi syksyyn mennessä. Osuudella Nästi–Kovero tullaan pitämään nopeusrajoituksena pääasiassa 80km/h. Ajoittain mahdollisia poikkeusrajoituksia voidaan kuitenkin asettaa paikoitellen, joista tiedotamme tällä sivulla.
   

Tämän viikon kuulumiset myös muilta tieosuuksilta:

 • Tieosuudella Kämppä–Peränkylä tehdään töitä Y-teiden rakentamisen ja louhintatöiden merkeissä
   
 • Mynämäellä tehdään louhintatöitä, meluaitojen asennusta sekä rakennetaan yksityisteitä

Keväistä ja turvallista viikkoa kaikille! 

 

 

12.4.2021

Mahtavaa maanantaita!

 

 • Laitilassa työt käynnistyvät tällä viikolla luiskatöiden merkeissä. Nopeusrajoituksiin ei ole tulossa lähtökohtaisesti muutoksia.
 • Mynämäellä edistetään tällä viikolla rinnakkais- ja yksityisteitä
 • Kämppä-Peränkylä-osuudella jatkuu talvitauko vielä tämän viikon

Iloa, valoa ja turvallista ajoa jokaisen viikkoon! 

 

7.4.2021

Kivaa keskiviikkoa kaikille!

 

 • Mynämäellä jatketaan työskentelyä tälläkin viikolla rinnakkais- ja yksityisteiden rakentamisen parissa
 • Talvitauko jatkuu vielä Laitilassa ja Eurajoella. Tiedotamme täällä tarkemmin, kun työskentely jatkuu taas kyseisillä osuuksilla.

 

Aurinkoa ja iloa jokaisen viikkoon! 

 

31.3.2021

Eurajoen kunnan tiedotuslehti Makasiinin vuoden ensimmäisessä numerossa julkaistiin uutinen uudesta Vt 8:n urakkakokonaisuudesta, joka sijoittuu Eurajoen keskustan ympäristöön.

Lue juttu Makasiini-lehden sivulta 6 täällä.

 

29.3.2021

Viikon 13 kuulumiset työmailta:

 • Mynämäellä rinnakkais- ja yksityisteiden rakennustyöt jatkuvat
 • Laitilassa ja Eurajoella on vielä talvitauko käynnissä

Kivaa ja turvallista viikkoa kaikille! 

 

22.3.2021

Mainiota maanantaita! 

 

Vt 8 Eurajoen keskustan kohdan ohitushanke on edennyt rakennussuunnitteluvaiheeseen. Rakennussuunnittelu edellyttää tarkempien pohjatutkimusten tekemistä tiesuunnitelmassa määritetyllä tiealueella. 

Tutkimukset aloitellaan mittaustoimenpiteillä kuluvan viikon 12 alkupuolella ja viikon loppupuolella maastossa aletaan tehdä kairauksia. Pohjatutkimusten tekemiseen kuluu arvioidusti 3-4 viikkoa ja työt valmistuvat huhtikuun alkupuolella.

Mukavaa viikkoa kaikille!

 

15.3.2021

Hyvää maanantaita kasitieltä!

 

 • Mynämäellä jatketaan rinnakkais- ja yksityisteiden rakennustöitä sekä louhitaan.
 • Laitilassa ja Eurajoella jatkuu talvitauko.

Hauskaa viikkoa kaikile! 

 

8.3.2021

Hyvää pakkasviikkoa kasitieltä! 

 • Mynämäellä louhinta- ja murskaustyöt jatkuvat, mikä näkyy aurinkoisessa kuvassa. 
 • Kämppä-Peränkylä- sekä Nästi-Kovero-osuuksilla jatkuu talvitauko.

Hyvää naistenpäivää kaikille!

 

1.3.2021

Mainiota maanantaita!

 • Mynämäellä tehdään tällä viikolla louhinta- ja murskaustöitä sekä rakennetaan rinnakkais- ja yksityistietä
 • Hankeosilla Kämppä-Peränkylä sekä Nästi-Kovero on käynnissä talvitauko

Aurinkoista viikkoa kaikille! 

 

22.2.2021

Hyvää hiihtolomaviikkoa kaikille!

 

 • Mynämäellä työt jatkuvat
 • Hankeosat Kämppä-Peränkylä sekä Nästi-Kovero ovat talvitauolla


Turvallista ajoa Vt 8:n varrelle! 

 

18.2.2021

Aurinkoa keskiviikkoon!

 

 

 • Mynämäellä jatketaan työskentelyä tuttuun tapaan

 

 • Hankeosat Kämppä-Peräkylä -välillä sekä Nästi-Kovero -välillä jatkavat talvitaukoa. Työt jatkuvat taas keväämmällä, josta tiedotamme täällä ajantasaisesti.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

 

9.2.2021

Talvista tiistaita tien päälle! 

 

 • Kämppä-Peräkylä -välin hankeosuus on nyt talvitauolla

 

 • Nästi-Kovero -välin hankeosuudella töiden viimeistelyt jatkuvat vielä ennen talvitauolle siirtymistä

 

 • Mynämäen hankeosuudella työt jatkuvat 

 

Mukavaa ja turvallista viikkoa kaikille!

 

1.2.2021

Valoa ja virkeyttä alkavaan viikkoon! 
 

 • Laitilan työmaalla tehdään vielä tämän viikon aikana viimeistelyjä ennen talvitauolle siirtymistä.

 

 • Lunta tupruttelee tiuhaan tahtiin, joten muistutamme kaikkia pysymään valppaina ja huolehtimaan riittävistä turvaväleistä sekä hyvästä yhteishengestä Vt 8:lla ajaessa!


Mukavaa viikkoa kaikille!

 

25.1.2021

Mukavaa maanantaita!

 

 • Työt Eurajoen kohdalla ovat hiljentyneet talvitauolle. 

 

 • Laitilassa työt jatkuvat vielä tämän viikon, jonka jälkeen myös Laitilan hankealue rauhoittuu talvitauolle. Sekä Eurajoella että Laitilassa töitä jatketaan taas keväämmällä. 

 

 • Mynämäellä työt jatkuvat normaaliin tapaan. 

 

 • Rajoitukset pysyvät pääosin 80km/h:ssa. Rajoituksia voidaan joutua tiputtamaan paikallisesti ja väliaikaisesti 60 km/h:ssa.

 

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!


 

12.1.2021

Hyvää alkanutta vuotta! 


Työt on taas käynnistetty kaikilla hankealueilla, joissa töitä tehdään pääasiassa Vt 8:n sivussa. Nopeusrajoitus 80km/h säilyy valtaosalla hankealueista. Pieniä paikoittaisia ja väliaikaisia nopeusrajoitusten muutoksia voidaan joutua tekemään. 


Turvallista talviajoa Vt 8:n varrelle!

31.12.2020

Hyvää uutta vuotta 2021 toivottaa Väyläviraston ja Destian väki hankkeesta. Pidetään turvavälit missä sitten liikummekin!

21.12.2020

Vt 8:n työmailla vetäydytään joulunviettoon loppuvuodeksi ja palataan töihin taas tammikuussa 2021.

 • Mynämäellä jatketaan louhintatöitä myös joulun ja uudenvuoden välipäivinä viikolla 53. Alueella voi olla hetkellisiä pysähdyksiä, mutta nopeusrajoitus on 80km/h.

 

 • Laitilassa nopeusrajoitus on työmaaosuudella valtaosin 80km/h.

 

 • Eurajoella nopeusrajoitus on myös 80km/h, jota voidaan paikoittain laskea hetkellisesti 60km/h joulutauon jälkeen.


Väylävirasto ja Destia toivottavat rauhallista ja turvallista joulua! Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta! 

15.12.2020


Kämppä-Peränkylä -hankeosuudella Eurajoella kiertotie on poistunut käytöstä ja liikenne palaa taas takaisin Vt 8:lle. 

 

9.11.2020

Tällä viikolla työt jatkuvat tavalliseen tapaan Vt 8:n varrella.

Mynämäellä jatketaan asfaltin levitystöitä sekä tehdään pohjavesisuojauksia ja valaistustöitä. Nästi-Kovero -välillä tehdään asfaltin levitystöitä, valaistustöitä sekä kaidelevityksiä. Kämppä-Peräkylä -välillä ovat käynnissä louhintatyöt, yksityisteiden rakentaminen ja valtatien kantavan kerroksen tekeminen. Suunnitteilla ovat säiden salliessa päällystystyöt. 


Lisäksi tänään Eurajoella on otettu käyttöön siltapaikan kiertotie Pinkkerintien kohdalla ja vanhan teräsbetonisillan purkutyöt ovat käynnissä tällä viikolla.
 

9.11.2020

Vanha teräsbetonisilta puretaan Eurajoella ja uusitaan putkisillalla. Rakennustöiden ajaksi liikenne ohjataan kiertotielle. Kiertotie sijaitsee Pinkkerintien kohdalla ja paikalla nopeusrajoitus on 30km/h. Kiertotie otetaan käyttöön maanantaina 9.11. ja se on käytössä noin kuukauden ajan.

24.10.20

Kasitie on jälleen avattu liikenteelle.

23.10.2020

Vt 8:lla Laitilan eteläpuolella Krouvinummen ja Limokorventien välillä Aaltolantieltä noin 200 metriä Laitilan suuntaan on raskaan liikenteen ajoneuvo ajautunut ojaan tulosuunnassa Poriin päin. Viranomaiset ovat paikalla ja tie on tällä hetkellä kokonaan poikki. Toinen kaista pyritään saamaan liikenteelle mahdollisimman pian, mutta haittaa liikenteelle on tilanteesta varmasti koko päivän.

23.10.2020

Vt 8 Laitilan eteläpuolella Krouvinummen ja Limokorventien välillä tapahtunut raskaan ajoneuvon tieltä suistuminen rakennustyömaan alueella tänä aamuna. Liikenteelle merkittävää haittaa ainakin aamupäivän ajan.

13.10.2020

Viikolla 34 otettiin käyttöön kasitiellä Laitilan siltapaikan S1-kiertotie Puntarintien ja Krouvintien puolivälissä. Nyt kunnostustyöt on siltapaikalla saatu siihen pisteeseen, että kiertotie voidaan poistaa käytöstä ja liikenne siirretään takaisin kasitielle huomisen aamupäivän aikana. Nopeusrajoitus on 60km/h Nästi-Kovero -välillä. S1-kiertotien siltapaikalta Turkuun päin sijaitseva ohituskaista pysyy pois käytöstä.

12.10.2020

Mynämäellä, Nästi-Kovero - sekä Kämppä-Peräkylä -välillä rakennetaan yksityisteitä, tehdään asfaltin levitystöitä sekä valaistustöitä. Mynämäellä on saatu valettua kaikki meluseinien anturat ja meluseinien valutyöt jatkuvat nyt Eurajoella.

7.9.2020

Mynämäellä on käynnissä pohjavesisuojausrakenteiden teko, meluseinien anturoiden muotti- ja valutyöt, maaleikkaustyöt sekä kaapelisiirrot. Laitilassa teemme kasitien levitystä sekä yksityisteitä. Louhimme ja murskaamme ja lisäksi teemme valaistustöitä. Eurajoella on niinikään käynnissä kasitien levitystyöt ja yksityisteiden rakentamista sekä louhintaa. Kaikilla hankeosilla on alennetut nopeudet käytössä ja toivomme tienkäyttäjiltä varovaisuutta pikkuhiljaa pimeneviin aamuihin ja iltoihin. 

17.8.2020
Nästin ja Koveron välisellä hankealueella otetaan alkuviikon aikana käyttöön kiertotie Puntarintien ja Krouvintien puolivälissä sijaitsevalla siltapaikalla. Kiertotiestä tulee noin 300 metriä pitkä ja paikalla nopeusrajoitus on 30km/h. Samalla kyseisen hankeosan liikennejärjestelyjä päivitetään ja siltapaikalta Turkuun päin sijaitseva ohituskaista otetaan pois käytöstä.

Muilla hankealueilla työt ja liikennevaikutukset jatkuvat samaan malliin tälläkin viikolla.

3.8.2020
Mynämäellä jatketaan vielä puuston ja kantojen poistoja, kaapelisiirtoja ja pohjavesisuojauksen tekemistä. Olemme aloittaneet myös meluseinätöitä kaivuu- ja muottitöillä.

Alennettu nopeusrajoitus on 80 kilometriä tunnissa.

Nästi-Kovero -hankeosuudella Laitilassa jatkuvat Kasitien levitystyöt, louhintatyöt ja yksityisteiden rakennus. Koko tällä hankeosalla on 60:n kilometrin nopeusrajoitus. Tarvittaessa nopeudet alennetaan 50:een kilometriin tunnissa.

Kämppä-Peränkylä -hankeosuudella Eurajoella louhintatyöt sekä pintamaan poistot, kerrosrakenteiden teko ja Kasitien levitystyöt jatkuvat. Hankeosalla on noin viiden kilometrin matkalla nopeudet alennettu 60:een kilometriin tunnissa.

Työmaaliikenne on lisääntynyt Kasitiellä. Me hankkeessa työskentevät, toivomme lämpimästi, että noudatat alueella liikkuessasi nopeusrajoituksia ja olet varovainen liikenteessä. Tehdään Kasitiestä yhdessä turvallinen!

29.7.2020

Alennetut nopeudet ja liikennejärjestelyt ovat voimassa jokaisella Vt 8:n hankealueella.
Työmme tavoitteena on parantaa Kasitien turvallisuutta, sujuvoittaa ajomatkoja ja suojata alueen pohjavedet. Olemme tässä yhteisellä matkalla kohti parempaa Kasitietä.

Lämmin kiitos teidän kaikkien tienkäyttäjien panoksesta turvallisuuteen!

20.7.2020

Työt jatkuvat laajalla rintamalla kaikilla hankeosuuksilla.

Mynämäen hankeosuuden ohituskaistaosuudella toinen kaista on osittain kokonaan poissa käytöstä. Jatkamme hankeosuudella puuston ja kantojen poistoa tien tieltä sekä rakennamme meluaitojen anturoita. Pohjoispäässä olemassa olevalle ohituskaistaosuudelle rakennamme pohjavesisuojausta.

Nästi-Kovero -hankeosuudella otamme uusien työvaiheiden myötä käyttöön uusia liikennejärjestelyjä ja alennettuja nopeuksia. Alkuviikosta murskaamme kalliota ja loppuviikosta louhimme uutta. Teemme olemassa olevan tien levitystyötä, pintamaan poistoa ja maaleikkausta. Uutena työvaiheena aloitamme uuden tievalaistuksen rakentamista valaisinjalustojen asennuksella.

Kämppä-Peränkylä hankeosuudella käynnistelemme uusia töitä laajalla skaalalla. Teemme massanvaihtoa ja levitystä, pintamaiden poistoa ja louhintoja. Otamme käyttöön alennettuja nopeuksia niin kuin edellisillä viikoillakin.

13.7.2020

Heinäkuu on parhammillaan ja työt jatkuvat hyvällä vauhdilla!

Mynämäen hankeosuudella emme ole vielä alentaneet nopeuksia eikä siellä ole muutakaan haittaa liikenteelle.

Nästi-Kovero - ja Kämppä-Peränkylä – osuuksilla jatketaan töitä hyvällä sykkeellä. Paikoitellen on 60 kilometrin tuntinopeusrajoituksia. Mahdollisuuksien mukaan myös niitä nostetaan 80 kilometrin tuntinopeuksiin.
 

11.6.2020

Laitilassa työt alkoivat maaliskuun lopussa puuston ja pintamaan poistolla, ja työt ovat edenneet suunnitellusti. Louhintatyöt on aloitettu ja tällä hetkellä jatketaan valtatien levitystyötä. Joillain yksityisteillä on jo aloitettu työt ja niissä on käynnissä pintamaan poistoa, maanleikkausta sekä rakennekerroksia. Seuraavaksi alueella jatkuvat puiden poistot yksityisteiltä. 

Eurajoen urakassa on käynnissä puuston ja pintamaiden poistoa sekä maanleikkausta ja louhintaa. Alueella tehdään tällä hetkellä parin viikon ajan myös kaapelitöitä yöaikaan. Kaikilla urakka-alueilla toteutetaan myös pohjavedensuojausta ja vähennetään liikenteen meluhaittoja rakentamalla meluaitoja tai -kaiteita.

Sekä Nästi-Kovero -välillä että Eurajoen urakka-alueiden nopeusrajoitus on arkisin tietyissä kohdissa 60km/h työntekijöiden ja tienkäyttäjien turvallisuuden takaamiseksi. Matalammat nopeusrajoitukset ovat tarpeen, koska alueella kulkee työmaaliikennettä, työmaa-alueelta puuttuu kaiteita ja valaistuksen purku on käynnissä. Viikonloppuisin töiden ollessa tauolla nopeusrajoituksia pyritään nostamaan niillä alueilla, joilla se on mahdollista.

Mynämäen hankeosuus on aloitettu myös kesäkuussa. Kyseisellä hankealueella aloitetaan puuston poistolla. Alkuvaihe ei tule aiheuttamaan vaikutuksia liikenteelle, mutta on hyvä huomioida, että hankealueella poistetaan levähdysalueet käytöstä.

1.6.2020

Mynämäen hankeosuuden työsuunnittelua tehdään parhaillaan ja maastotöiden aloitus lähestyy. Nästi-Kovero -välillä työt jatkuvat viime viikonkin tapaa. Uutena työvaiheena aloitetaan kiertotien rakentaminen siltapaikan kohdalle.

Viikonlopuksi nostamme nopeuden paikoittain 80km/h:ssa. Maantantaina uuden työviikon alkaessa nopeus tippuu taas 60km/h, joten malttia tien käyttäjille. 

25.5.2020

Työt jatkuvat pitkälti samaan malliin hankealueella. Laitilan kohdalla jatkamme viime viikon työvaiheita ja Eurajoen kohdalla aloitamme tällä viikolla louhintatyöt.

18.5.2020

Nästi-Kovero -välillä työt ovat hyvässä vauhdissa. Alueella jatketaan louhinnoilla ja murskaamisella sekä uutena työvaiheena aloitamme valtatie 8:n levitysten tekoa. Kämppä-Peränkylä välillä on käynnissä puuston ja pintamaiden poistoja. Töistä ei aiheudu liikenteelle haittaa. 

Tällä viikolla teemme koko viikon yöaikaan (18-06 välisenä aikana) kaapelointitöitä. Tuona aikana alueella on alennettu nopeusrajoitus. 

11.5.2020

Tällä viikolla työt etenevät Laitilassa. Kyseisellä alueella aloitamme uuden työvaiheen, johon kuuluvat murskaus- sekä kaapelointityöt. Työvaiheiden kirjo siis laajenee ja monipuolistuu.

30.4.2020

Vapputerveiset työmaalta! 

Nästi-Kovero -hankealueella työt ovat päässeet hyvin vauhtiin ja jatkamme ensi viikolla samaan malliin. Kyseisellä hankeosuudella nostamme vapun ajaksi nopeuksia 80km/h niiltä osin, missä se on mahdollista. 

Kämppä-Peränkylä -alueella olemme saaneet puuston poiston tehtyä.

17.4.2020

Laitilan urakan työnjohto lähettää terveiset kasitien seuraajille: ”Ensi viikon aikana pääsemme aloittamaan tämän urakan ensimmäiset louhintatyöt Hankeosa 2:lla Laitilassa. Louhintojen kokonaismäärä on kymmeniä tuhansia kuutioita ja louhintatyöt jatkuvat pitkälle syksyyn. Louhintoja tehdään Vt 8:n välittömässä läheisyydessä, ja näillä osuuksilla nopeusrajoitus on 50 km/h. Toivotamme tienkäyttäjille aurinkoista kevättä ja toivomme malttia liikenteeseen!"

Laitilassa työt etenevät siis kovaa vauhtia: louhintatöiden ensi viikolla siellä tehdään lisäksi myös pengerrystöitä, kallioiden kuorintaa sekä valaistuksen purkua. Koko työmaa-alueen nopeus on tiputettu 60 km/h:iin tunnissa ja louhinta-alueiden läheisyydessä nopeusrajoitus on turvallisuuden takaamiseksi 50 km/h.

Eurajoen päässä jatkuu ensi viikolla puuston poisto, mutta muita liikenteeseen vaikuttavia töitä ei ole siellä päässä vielä tiedossa.

14.4.2020

Hyvää alkanutta viikkoa! Laitilan urakassa jatkamme tällä viikolla puuston ja pintamaan poistoa. Koko Nästi–Kovero -välillä astui myös pääsiäisenä voimaan 80 km/h -nopeusrajoitus.

Eurajoen urakassa teemme tälläkin viikolla vielä puuston poistoa, eli alueen töillä ei ole tässä vaiheessa vaikutuksia liikenteeseen.

3.4.2020

Ensi viikolla pääsemme aloittamaan Eurajoen kohdalla puuston poiston Kämppä–Peränkylä -välillä. Puuston poisto jatkuu kuluneen viikon tapaan myös Laitilassa Nästin ja Koveron välillä. Maanantaina aloitamme Nästi–Kovero -urakassa myös pintamaan poiston tien reunasta, mutta työt eivät vaikuta tiellä liikkumiseen tai nopeusrajoituksiin.

Tiedotteita voi seurata myös Facebook-sivultamme: www.facebook.com/turkupori.