Hyppää sisältöön

Veneilijä, varo työkoneita Vuosaaren satama-altaan ja meriväylän lähistöllä ja Hernesaaren itärannalla
Veneilyturvallisuus

Julkaisuajankohta 29.4.2021 15.07

Venekaudella Vuosaaren väylällä ja satama-altaassa kohtaavat niin laivaliikenne, työkalusto kuin pienveneilijät. Kaikkien turvallisuuden takaamiseksi pienveneilijöiden tulee noudattaa virallisia veneväyliä, 150 metrin varoetäisyyttä työkalustoon, nopeusrajoituksia sekä välttää kalastusta työkohteiden läheisyydessä.

Venekaudella Vuosaaren meriväylällä liikkuu ruoppaus- ja louhintakalustoa sekä proomuja ympäri vuorokauden. Pienveneilijöiden on syytä noudattaa tarkkaavaisuutta työkohteiden läheisyydessä veneillessään. Pidäthän veneillessäsi työkalustoon vähintään 150 metrin varoetäisyyden. Huviveneiden nopeusrajoitus on satama-alueella 17 km/h eli 9,2 solmua.

Vuosaaren satama-altaan läheisyydessä tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. Oikaiseminen satama-altaan poikki on kiellettyä alueella tapahtuvien porausten ja räjäytysten vuoksi. Veneillessä tulee noudattaa virallista, satama-altaan työmaa-alueen kiertävää väylää. Oikaiseminen satama-altaan läpi aiheuttaa riskin veneilijöille, työkoneille ja laivaliikenteelle. 

Pienveneiden suositeltu reitti satama-altaassa.

 

Työkohteet, veneväylät, proomureitti ja meriläjitysalue kartalla.

 

Hernesaaren itärannassa väylämuutoksia ja veneilykieltoalue

 

Vuosaaren edustan ruoppaustyöt vaikuttavat veneväyliin myös Hernesaaren itärannan tuntumassa, missä sijaitsee louhetta vastaanottava työmaa. Vuosaaressa syntyvä louhe kuljetetaan Hernesaareen proomuilla, missä se käytetään uuden asuinalueen rakentamiseen tarvittavissa meritäytöissä. Proomut ovat isoja ja hidasliikkeisiä, minkä vuoksi niitä on vaikea pysäyttää. Veneilijän on hyvä huomata, että hinaaja kuljettaa proomua vetovaijerin avulla perässään. 

Veneväylät Hernesaaren itärannalla ovat muuttuneet, eikä veneily louheensijoitusalueella ole sallittua. Hernesaaren alueella ruopataan ja läjitetään louhetta huhtikuusta elokuuhun. Myös vesisyvyydet Hernesaaren itärannassa muuttuvat, kun louheenläjitys alueella edistyy.

Uiminen ja sukeltaminen työkohteiden läheisyydessä on kielletty. 

Ajantasainen tieto Hernesaaren väylämuutoksista löytyy Traficomin kautta tästä

Voit tarkistaa työkaluston reaaliaikaisen sijainnin karttapalvelustamme

Hernesaaren itärannan venereitit, veneilykieltoalue ja proomureitti kartalla.