Hyppää sisältöön

Tilaajan työ vaatii kehityksen kelkassa pysymistä

Vt 19 Seinäjoen itäisen ohikulkutien projektipäällikön oikeana kätenä toimii yhdyskuntarakentamisen diplomi-insinööri Akseli Nurmi.

Moro Akseli, mitä työhösi kuuluu?

Työskentelen Liikennevirastossa* projekti-insinöörinä kahdessa Pohjanmaan hankkeessa tilaajatehtävissä. Työhöni kuuluu muun muassa asiakirjojen valmistelua ja viimeistelyä, projektin tietojen ylläpitoa sekä sidosryhmätyöskentelyä. Myös laatuun ja turvallisuuteen liittyvät pistokoetarkastukset ovat yksi osa tilaajatehtäviä. Seinäjoen ohikulkutien lisäksi tällä hetkellä on paljon valmistelevia töitä liittyen Laihian hankkeeseen.

Millaisia haasteita työssäsi tulee vastaan?

Uuden oppimista tässä tehtävässä on koko ajan, ala kehittyy ja tilaajatahon pitäisi pysyä vähintäänkin mukana kehityksessä ja mieluiten askeleen edellä. Tällä hetkellä omassa kehittymisessä pääpaino on tietomallinnuksen ja laadunvarmistukseen liittyvän mittaustekniikan hyödyntämisessä ja opettelussa.

Mikä työssäsi on mukavinta?
 
Pystyn hyödyntämään koko yhdyskuntarakentamisen koulutustani ja aiempaa työkokemustani alalla. Työ on jatkuvaa oppimista toimintatapojen ja prosessien kehittyessä. Pidän siitä, että voin työskennellä tehtävissä, joissa alan kehitystä voi edistää. Seinäjoen hankkeessa laadunosoitus urakoitsijalta tilaajalle toimii mallikkaasti ja laatua on helppo seurata ajantasaisesti projektiportaalista, jonne mittausdata ja raportointi kerätään.

Sinulla on jo jonkin verran kokemusta Liikennevirastosta*. Millainen työpaikka Liikennevirasto* on?

Liikennevirastossa olen toiminut aiemmin hankinta-asiakirjojen kehityksen parissa ja tästä syksystä lähtien olen toiminut kahdessa hankkeessa projekti-insinöörinä. Liikennevirasto on hyvä ja kannustava työpaikka, jossa vastuuta yleensä saa niin paljon kuin sitä tahtoo. Työilmapiiri on hyvä ja toimintatavatkin alkavat olla yhtenäisiä, nyt eri virastojen yhdistymisestä seuranneiden kasvukipujen jälkeen.

Olet kotoisin Itä-Suomesta, miten savolainen tulee pohojaalaisten kanssa toimeen?

Olen Kuopiosta lähtöisin, mutta nyt on vierähtänyt jo yli vuosikymmenen Tamperelaisena. Pohjalaisten kanssa tullaan toimeen oikein mainiosti, ovat ystävällisiä ihmisiä joiden kanssa on mukava tehdä töitä.

Mikä omasta mielestäsi Vt 19 Seinäjoen itäisen ohikulkutien valmistumisessa on merkittävintä?

Kaupungin kehittymisen mahdollisuudet, uusi tielinja on mahdollistanut kaupungin maankäyttöä kehän ympäristössä. Raskaan liikenteen kulku keskustan läpi vähenee ja turvallisuus lisääntyy.

* Liikennevirasto muuttui 1.1.2019 lähtien Väylävirastoksi 


Tutustu muihinkin tientekijöihin!