Hyppää sisältöön

Yhteystiedot

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Tie- ja rakennussuunnitteluvastaava

Ari Kuotesaho

  • 0295 038 259

Kuusamon kaupunki

Yhdyskuntatekniikan insinööri

Jukka Väisänen

  • 040 0420 432

Sitowise Oy

Projektipäällikkö

Pirkka Hartikainen

  • 040 7351 998

Vt 5, mt 18865 jalankulku- ja pyöräilyväylä välillä Kitkantie-Nissinvaarantie, Kuusamo

Tiehanke Käynnissä Pohjois-Pohjanmaa

​​​​​​​

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on laatinut yhdessä Kuusamon kaupungin kanssa tiesuunnitelman jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentamisesta valtatielle 5 ja maantielle 18865 välille Kitkantie - Nissinvaarantie.

Valtatielle 5 on suunniteltu erillinen jalankulku- ja pyöräilyväylä Kitkantien liittymästä Nissinvaarantien liittymään ja edelleen Nissinvaarantien pohjoispuolelle Nissinjärventien liittymään saakka. Lisäksi valtatielle on suunniteltu jalankulku- ja pyöräilyliikenteen sekä hiihto- ja moottorikelkkaliikenteen yhteinen alikulkukäytävä Nissinvaarantien liittymän pohjoispuolelle. Jalankulku- ja pyöräilyväylä sijoittuu osin vanhan valtatien linjaukselle ja sen rakentamisessa hyödynnetään vanhan tien rakenteita.

Hankkeen tavoitteena on liikenneturvallisuuden sekä jalankulku- ja pyöräilyyhteyksien parantaminen. Lisäksi tavoitteena on moottorikelkkailu- ja latureittien turvallisuuden parantaminen valtatien risteämisten kohdilla.

Hankkeen rakennuskustannusarvio on noin noin 3,8 milj. euroa (alv 0 %, mr-ind. 140). Hanke on pyrkimys toteuttaa lähivuosien aikana. Hanke voidaan toteuttaa vaiheittain ja lopullinen toteuttamislaajuus päätetään myöhemmin.

Suunnittelualueen yleiskartta.

Suunnittelualueen yleiskartta.