Hyppää sisältöön

Yhteystiedot

Pirkanmaan ELY-keskus

Projektipäällikkö

Jarkko Peurala

  • 0295 036 280

Ramboll Finland Oy

Projektipäällikkö

Marko Turkki

  • 0400 512 123

Hanhijärvi-Rokkakoski

Tiehanke Suunnitteilla Pirkanmaa

Hanhijärvi–Rokkakoski-suunnitteluosuus on osa kesällä 2020 hyväksyttyä Valtatie 3:n Hämeenkyrö–Ylöjärvi-osuuden yleissuunnitelmaosuutta. Tiesuunnitelmaa laatiminen on käynnissä ja se valmistuu vuoden 2021 aikana.

Tiesuunnitelman laatiminen on käynnistynyt

Osana valtatie 3 parantamista laadittu Hämeenkyrö–Ylöjärvi-välin yleissuunnitelma  hyväksyttiin kesällä 2020. Nyt suunniteltava Hanhijärvi–Rokkakoski-tiesuunitelma on osa tuota kesällä laadittua yleissuunnitelmaa. Tiesuunnitelman laatiminen on käynnissä ja se valmistuu vuoden 2021 aikana.

Kohti valtatietasoista kolmostietä

Tampereelta Vaasaan johtavan valtatie 3:n palvelutasoa suunnitellaan parannettavaksi Hämeenkyrössä Hanhijärven ja Rokkakosken välillä leventämällä valtatietä koko suunnitteluosuudelta keskikaiteelliseksi 2+2-kaistaiseksi tieksi. Kun tien pituusgeometriaa parannetaan, liikenteen sujuvuus ja liikenneturvallisuus paranevat.

Suunnittelualueella valtatieltä katkaistaan kaikki yksityistie- ja maatalousliittymät. Katkaistaville liittymille suunnitellaan niiden tarvitsemat korvaavat rinnakkaistieyhteydet. Lisäksi Poliisin käyttöön suunnitellaan tarkastusalueet.

Tiesuunnitelma asetetaan nähtäville keväällä 2021.

Ajankohtaista hankkeessa

Tiesuunnitelmaluonnosten esittelytilaisuus pidettiin Hämeenkyrön Koskilinnassa 20.10.2020.

Suunnitelmaluonnokset