Hyppää sisältöön

Ajankohtainen tieto liikenteestä

Ajantasainen tieto liikenteestä helpottaa matkantekoa. Sujuvoittaakseen matkaamista kannattaa matkaajan ennen liikkeelle lähtöä tarkistaa tarjolla olevista palveluista väylän tilanne. Useista palveluista saa tietoa myös akuuteissa häiriöissä. Alle on koottu sivustoja, jotka tekevät matkasta mukavamman.

1. Reaaliaikainen tilanne?

Akuuteista liikennehäiriöistä viestii ensimmäisenä Fintraffic, jonka verkkosivuilla pystyy reaaliajassa seuraamaan ajokeliä sekä -tilannetta niin tie-, raide-, lento- kuin meriliikenteessäkin. Liikennetilanne-palvelun kertoo, mitä liikenteessä tapahtuu.

Sivulla on lisäksi Liikennetilannekartta, joka näyttää nopeallakin vilkaisulla mahdolliset häiriöt, hankkeet, tietyöt ja muut vastaavat liikenteeseen vaikuttavat tapahtumat paikkakohtaisesti.

Siirry Liikennetilanne-palveluun

Siirry Liikennetilannekarttaan

2. Arveluttaako sää?

Ajantasainen tieto säästä päivitetään Fintrafficin kelikamera-aineistoon. Etenkin nyt syksyn pimetessä ja ensimmäisten pakkasten iskiessä voi olla syytä tarkistaa, miltä keli näyttää tulevalla matkalla. 

Siirry kelikameroihin

3. Työmaata edessä?

Väyläviraston ja ELY-keskusten vastuulla olevat tiehankkeet on koottu yhteen hankehakuun, josta löytyvät sekä suunnittelu- että kehittämisvaiheen hankkeet. Varsinkin pidemmälle reissulle lähdettäessä on syytä tarkistaa ennalta, onko omalla reitillä rakennustöitä. Varautumalla esimerkiksi teiden päällystystöistä aiheutuviin liikenteen nopeusrajoituksiin voi ennakoida matka-aikaa ja säästyä kiireeltä.

Siirry hankehaun sivulle

Tietyöt kartalla 

4. Yllätyksiä vastassa?

Liikenteen häiriöistä ja ongelmatilanteista pyydetään ilmoittamaan Liikenteen asiakaspalvelun Palauteväylään. Samassa osoitteessa voi myös antaa palautetta sekä ehdotuksia maanteistä, rataverkoista ja vesiväylistä.

Siirry Palauteväylään

5. Raiteilla ruuhkaa?

Junamatkustajan luottokaveri on Fintrafficin Junalähdöt-aikataulupalvelu. Palvelusta voi tarkistaa junien lähtö- ja saapumisajata. Palvelu kertoo tiedot jokaiselta Suomen henkilöliikenneasemalta reaaliajassa.

Siirry Junalähdöt-palveluun

6. Kulkuneuvojen vaihtelua luvassa?

Mikäli suunnitelmissa on hyödyntää matkalla eri liikennemuotoja, löytyy siihen apu Traficomin Opas-matka.fi-palvelussa. Palvelu tarjoaa tietoa erilaisista matkustusvaihtoehdoista, ja sen avulla voi helposti vertailla vaihtoehtoja halutun lähtöpisteen ja määränpään välillä.

Siirry matka.fi-palveluun

7. Lautalla liikkeellä?

Varsinais-Suomen ELY-keskus ylläpitää Lautta.net-palvelua, jonne on koottu Suomen maantielautta-, yhteysalus- ja lossiliikenteen aikataulut.

Siirry Lautta.net-palveluun

8. Vesiväylien välissä?

Vesiväylillä liikkuvan avuksi Väyläviraston verkkosivuille on koottu kaikkien matalaväyläkanavien ja siltojen aikataulut. Veneilijän ja muutoin vesiväylällä kulkevan kannattaa tarkistaa ennalta, milloin kulku on mahdollista, jotta välttyy turhalta odottelulta. Varautuminen kannattaa.

Tutustu matalaväyläkanaviin

9. Apua?

Hätätilanteissa apua saa Hätäkeskuslaitoksen 112 Suomi-Sovelluksesta. Mobiilisovellus kannattaa ladata puhelimeen, sillä sen avulla on mahdollista sekä soittaa hätänumeroon että lähettää suoraan hätäpaikannustiedot avunantajille. Sovelluksessa on mukana myös Tienkäyttäjän linja.

Lue lisää 112 Suomi -sovelluksesta