Hyppää sisältöön

Yksikön päällikkö Anne Ojala

Yksikönpäällikkö Anne Ojala asiantuntijakuvassa ja sitaatti ”Avointa yhteistyön henkeä peliin – niin hyvä tulee!”, jonka taustalla karttakirjaa tutkivan ihmisen kädet ja suurennuslasi.

Tehtävä – missä toimit ja mitä teet?

Työskentelen asiakirjahallintoyksikön päällikkönä Väylävirastossa. Yksikön tehtävänä on tuottaa ja kehittää virastolle työtä helpottavia yhteisiä palveluja kuten asioiden- ja asiakirjojen rekisteröinti- ja arkistopalveluita, julkaisupalveluita, sähköisiä työkaluja kuten esimerkiksi asiankäsittely- ja dokumentinhallintajärjestelmät sekä hankkia E-aineistoja ja kirjakokoelmia. Väyläaineistoihin kohdistuu vuosittain noin 2600 tietopyyntöä, joten tietopalvelu viraston asiantuntijoille ja ulkoisille asiakkaille kuten urakoitsijoille, konsulteille, medialle ja kansalaisillekin on iso osa työtämme.

Yksikössäni tehdään paljon kehittämistyötä digitalisaation eteen. Tällä tähdätään mm. siihen, että asiakirjallinen tieto olisi kaikkien saatavilla avoimemmin ja helpommin. Tätä kaikkea tekee tiedonhallinnan asiantuntijoista koostuva osaava ja yhteen hiileen puhaltava porukka. Joukkomme koko vaihtelee 13-20 henkilön välillä riippuen työnalla olevien projektien tilanteesta ja määrästä. Tehtäväni on vastata yksikön toiminnasta ja esimiestyöstä.

Koulutus ja työkokemus – miten on polku kulkenut?

Olen koulutukseltani hallintotieteiden maisteri. Myös työnantajat ovat mahdollistaneet hyvin itseni kehittämisen lisäkoulutuksella, viimeisimpänä johtamiskoulutusohjelma AaltoJOKO. Olen kulkenut maa- ja metsätalousministeriön, kilpailuviraston ja puolustusvoimien koulutuksen kehittämiskeskuksen kautta töihin liikennesektorille, ensin tiehallintoon ja sieltä virastouudistuksen kautta liikennevirastoon ja nyt viimeisimmän virastouudistuksen kautta Väylään. Kaikki tehtäväni ovat liittyneet enemmän tai vähemmän tiedon hallintaan. Esimiestyötä on takana nyt reilut 8 vuotta.

Parasta virastossamme – mitä talo tulijoille tarjoaa?

Mielenkiintoisia ja monipuolisia tehtäviä, joilla on laaja vaikutus koko yhteiskuntaan, hienosti toimivat työntekoa tukevat ja mahdollistavat palvelut, joustavan paikasta ja ajasta riippumattoman työskentelyn sekä työstään innostuneet ja mukavat työkaverit.

Mitä odotan uusilta työntekijöiltä?

Avointa ja uteliasta mieltä, tuoretta näkökulmaa asioihin ja uudella tavalla ajattelua.

Työelämän mottoni

”Avointa yhteistyön henkeä peliin – niin hyvä tulee!”

Kiinnostuitko? Katso Väyläviraston avoimet työpaikat ja hae meille!