Hyppää sisältöön

Yhteystiedot

Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Projektipäällikkö

Hilkka Tsupari

  • 040 352 0039

Diopco Oy

Valvontakonsultti

Antti Tilli

  • 044 298 8581

Hyvinkään Tieluiska Oy

Työpäällikkö

Tommi Heikkinen

  • 040 511 2935

Mt 313 Anianpellontien jkp (Asikkala)

Tiehanke Valmistunut Päijät-Häme

Mt 313 Anianpellontien varteen rakennetaan kevyen liikenteen väylä välille Muuntamotie-Vehkoontie sekä mt 14133 Salonsaarentien varteen noin 100 metriä kevyen liikenteen väylää. Lisäksi hankkeessa rakennetaan valaistus sekä katu- ja yksityistiejärjestelyjä. 

Syksyinen valokuva Anianpellontiestä.

Hankkeen taustat

 

Rakennettavalta väliltä on puuttunut kevyen liikenteen väylä sekä valaistus. Mt 313 Anianpellontie on poikkileikkaukseltaan kapea ja kevyt liikenne on joutunut käyttämään hyvin kapeita pientareita. Valaistus on ollut vain Mustaniementien ja Vehkoontien liittymien ympäristössä. Mustaniementien liittymässä on ollut pitkä saarekkeeton suojatie. Mt 14133 Salonsaarentien alusta on puuttunut kevyen liikenteen väylä noin 100 metrin matkalta.


Syksyinen valokuva Salosaarentiestä.

Hankkeen tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on parantaa kevyen liikenteen turvallisuutta rakentamalla väylän lisäksi, saarekkeelliset suojatiet Mustaniementien, Salonsaarentien sekä rakennettavan Tynnyrikiven alueelle johtavan uuden kevyen liikenteen yhteyden kohdalle. Valaistus rakennetaan koko matkalle.

 

Hankkeen eteneminen ja aikataulu

Työt aloitetaan lokakuussa 2019 ja niiden tulee olla kokonaisuudessaan valmiit 30.8.2020.

Kustannukset

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 0,65 M€.


Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus toimii kohteen rakennuttajana. Valvontakonsulttina toimii Diopco Oy. Työn toteutuksesta vastaa urakoitsija Hyvinkään Tieluiska Oy.