Hyppää sisältöön

Kirjalansalmen sillan nykyiset rajoitukset

Kirjalansalmen sillan käyttöiän turvaamiseksi sillalle kohdistuvia rasituksia tulee vähentää. Silta on elinkaarensa lopussa ja sen alapuolisessa teräsrakenteessa on merkittäviä vaurioita. Sillan kunto on ollut jatkuvassa seurannassa, mutta nyt sillan vaurioituminen on kiihtynyt. 
Tästä syystä sillan nopeusrajoitus on laskettu 50 km/h ja sillalla kulkevien erikoiskuljetusten kulkua joudutaan rajoittamaan. 


Jokaisella tienkäyttäjällä on nyt vastuu noudattaa asetettuja rajoituksia, jotta sillan turvallinen liikennöinti voidaan turvata uuden sillan valmistumiseen saakka. Myös aiemmin määrätyn raskaan liikenteen 60 m etäisyyden noudattaminen on erittäin tärkeää. Nopeusrajoituksen noudattamisen tueksi sillalle on asennettu nopeusnäyttötauluja, infotaulut sillan vaurioitumisesta, tärinäraidat sekä raskaan liikenteen etäisyysmerkinnät. 

 

Kirjalansalmen sillalla nopeusrajoitus on 50 km/h ja raskaan liikenteen ajoneuvojen tulee sillalla pitää vähintään 60 m etäisyys. Jokaisen on äärimmäisen tärkeää noudattaa sillalle asetettuja rajoituksia.