Hyppää sisältöön

Kaltimon kanava

Vuoksen vesistö
Joensuu-Nurmes reitti
Merikartta: R277

Sallitut aluksen mitat
80,0 x 11,8 x 2,4 x 10,5 [m]
(pituus x leveys x syväys x korkeus)

Kiinnittyminen: Omat köydet tai venehaka, joilla pidetään kiinni sulun reunoissa olevista kiinteistä koukuista tai portaista. Kiinnityskohtaa vaihdetaan koukusta toiseen vedenpinnan muuttuessa.
Vedenpintojen korkeusero: 8,70 - 9,00 m

1700 m pitkä kanava on rakennettu 1876-79, uusittu 1956-59. Sulkuun ajetaan ylös nostettavan portin alta, alikulkukorkeus 10,5 m. Uittosulku, ota yhteys käyttöhenkilökuntaan tullessasi uiton aikana sululle saadaksesi ohjeet turvallisesta odotuspaikasta. Alaspäin tultaessa veneet voivat odotella vuoroaan sulun yläpuolisessa, kulkusuunnassa vasemmanpuoleisessa odotuslaiturissa. Uitto tapahtuu väylän oikeanpuoleista reunaa.

Alasatamassa ei voi käyttää odotuslaituria, koska niput tulevat sulusta sen viereen. Myöskään odottelu vasemmalla, voimalaitoksen puolella ei kovasta virtauksesta johtuen ole mahdollista. Ainoa mahdollisuus on odotella kauempana kulkusuunnassa oikealla puolella johteen vieressä.

Kanavan käyttö hoidetaan Joensuun kanavan kaukokäyttökeskuksesta. VHF-kutsu kanavalla 11 (tai 16), Kaltimon kanava. Jos aluksella ei ole yhteydenpitovälineitä, niin silloin sulutuspyyntö tehdään sulun ylä- tai alakanavassa, kulkusuunnassa vasemalla olevista naruista nykäisemällä. Kaltimon kanava on käytössä Joensuun kanavan kaukokäyttökeskuksen aukioloaikana. Toimintaohjeet ja aukioloajat ovat ilmoitustaululla.

Kanavan yhteystiedot

P. 0295 34 4154

Kanava hoidetaan kauko-ohjauksella Joensuun kanavan kaukokäyttökeskuksesta.

Aukioloajat kesällä 2024

Huom. Poikkeusaukioloajat ylempänä kanavan sivulla.

Toukokuu: kello 9–21 (Huom. avauspäivämäärät vaihtelevat toukokuussa kanavakohtaisesti. Tarkista kanavien ja siltojen aukioloaikojen sivulta, milloin kyseinen kanava avataan.)
Kesäkuu: kello 9–24
Heinäkuu: kello 9–24
Elokuu: kello 9–24
Syyskuu: kello 9–18
Lokakuu: maanantai ja tiistai suljettu, muina päivinä tilauksesta kello 9–17. Tilaus on tehtävä edellisenä arkipäivänä klo 15.00 mennessä.