Junien täsmällisyystilastot

Väylävirasto seuraa aktiivisesti rautatieliikenteen täsmällisyyden kehittymistä. Täsmällisyyden seuranta mahdollistaa toimenpiteiden kohdistamisen oikeisiin asioihin. Sivulla julkaistaan tuoreimpia tilastotietoja rautatieliikenteen täsmällisyydestä.

Täsmällisyyden raja-arvot

Henkilökaukoliikenteen junan katsotaan olevan täsmällinen, jos se on enintään 5 min aikataulustaan myöhässä. Henkilölähiliikenteen junan katsotaan olevan täsmällinen, jos se on alle 3 min aikataulustaan myöhässä.
 

Viimeisimmät junien täsmällisyystilastot

Mikäli edellisen kuukauden tiedot eivät näy täsmällisyystilastossa, kokeile päivittää sivu tai käynnistä selain uudelleen.

Täsmällisyys henkilökaukoliikenteessä

 

Täsmällisyys henkilökaukoliikenteessä kertoo niiden junien prosenttiosuuden, jotka ovat saapuneet määräasemalleen aikataulustaan enintään 5 minuuttia myöhässä.

 

Täsmällisyys lähiliikenteessä

 

Täsmällisyys lähiliikenteessä kertoo niiden Helsingin seudun lähijunien prosenttiosuuden, jotka ovat saapuneet määräasemalleen ja lähteneet lähtöasemaltaan aikataulustaan alle 3 minuuttia myöhässä.

 

Lähiliikenteen täsmällisyys kaupunkiradoilla

Lähiliikenteen täsmällisyys kaupunkiradoilla kertoo niiden Helsingin seudun lähijunien täsmällisyyden, jotka liikennöivät omilla radoillaan eli niin sanotuilla kaupunkiradoilla (linjat A, I, K, N ja P). Täsmällisyys ilmoitetaan niiden junien prosenttiosuutena, jotka ovat saapuneet määräasemalleen ja lähteneet lähtöasemaltaan aikataulustaan alle 3 minuuttia myöhässä.

 

Radanpidosta aiheutuneet myöhästymiset kaukoliikenteessä

Radanpidosta aiheutuneet myöhästymiset kertoo niiden kaukoliikenteen junien prosenttiosuuden, joiden myöhästyminen on johtunut radanpitoon liittyvistä häiriöistä ja toimenpiteistä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi turvalaite- ja opastinviat, sähköistyksen vikatilanteet tai radan kunnossapito- ja rakennustyöt.

 

Radanpidosta aiheutuneiden myöhästymisten osuus kaikista myöhästymisistä

Radanpidosta aiheutuneiden myöhästymisten osuus kertoo, kuinka suuri osa kaukoliikenteen myöhästymisistä on johtunut radanpitoon liittyvistä häiriöistä ja toimenpiteistä, kuten turvalaite- tai opastinvioista, sähköistyksen vikatilanteista tai radan kunnossapito- tai rakennustöistä.