Juankosken kanava

Vuoksen vesistö
Nilsiän reitti (Kallavesi-Akonvesi-Vuotjärvi-Syväri)
Merikartta: M236 ja 482

Sallitut aluksen mitat:
m: 30 x 7 x 1,8 x 8
(pituus x leveys x syväys x mastonkorkeus)

Vesipintojen korkeusero: 6,0 m

Nilsiän reitillä kulkusyväys Kallavedeltä Karhovedelle on 2,4 m. Karhovedeltä Karjalankosken sulun kautta Juankosken sulun yläpuolelle kulkusyväys on 1,8 m. Juankoskelta Lastukosken sulun kautta kulkusyväys Nilsiään ja Tahkovuorelle on 1,5 m. Alikulkukorkeus on 8 m Lastukosken sulun alapuolelle. Lastukosken sulun yläpuolen kiinteän sillan alikulkukorkeus on 4,3 m.

Kanava sijaitsee Juankosken kaupungin keskellä teollisuuslaitosten vieressä ja se valmistui kesällä 2002. Louhitun kanavauoman kiinteiden siltojen(3) alikulkukorkeus on 8 m.

Kanavan ylä– ja alapuolella varottava voimalaitoksen aiheuttamia virtauksia, jotka saattavat olla voimakkaita kanavan yläpuolella.

Itsepalvelusulku. Alhaalta tultaessa alakanavan päässä ennen putkisiltaa on liikennevalot,odotuslaituri ja ohjeet oikealla. Varsinainen itsepalvelun käynnistysnaru, ohjeet ja odotuslaituri on kevyenliikenteen sillan lähellä oikealla. Ylhäältä tultaessa itsepalvelun käynnistysnaru,ohjeet ja odotuslaituri ovat vasemmalla virtauksilta suojaisessa paikassa kauden 2006 alusta lähtien. Aikaisemmin laituri sijaitsi vastakkaisella puolella, jossa voimalaitoksen aiheuttama virtaus aiheutti ongelmia veneilijöille.

HUOM. Sulutus aina tilattava etukäteen hinausyhdistelmille (hinaaja ja proomu).

Kiinnittyminen: Kiinnittyminen sulussa vesipinnan mukaan liikkuvaan ponttooniin.

Palvelut: Juankosken palvelut

Kanavan yhteystiedot

Puh. 0400 424 929

Itsepalvelukanava.

Aukioloajat kesällä 2020

Toukokuu: kello 7–21
Kesäkuu: kello 7–24
Heinäkuu: kello 7–24
Elokuu: kello 7–24
Syyskuu: kello 7–18
Lokakuu: maanantai ja tiistai suljettu, muina päivinä kello 7–17