Hyppää sisältöön

Tampere-Pori tasoristeysten poisto ja parantaminen, rakentaminen

Yleistä hankkeesta

Tampere-Pori tasoristeysten poisto ja parantaminen –hankkeen rakennustyöt ovat käynnissä. Ensimmäiset tasoristeykset on poistettu vuonna 2022.

Muut Tampere-Pori tasoristeysten poisto ja parantaminen –hankkeen kohteet toteutetaan vuosina 2023–2026.

Käynnissä olevat urakat

Sastamalassa alkoi lokakuussa 2023 Vinkkilän ylikulkusillan rakentaminen. Urakassa Kaukolantien ja Vinkkiläntien tasoristeykset korvataan tiesuunnitelman mukaisesti uudella tielinjauksella ja ylikulkusillalla. Töiden aikana maantie on normaalisti käytössä. Urakan on tarkoitus valmistua kesällä 2024, jolloin uusi tie korvaa vanhan yhteyden. Urakoitsijana toimii Kreate Oy.

Kaukolantie-Vinkkiläntie kartta, jossa näkyvät poistettavat tasoristeykset ja rakennettava tieosuus Vinkkilän ylilkukusillan kanssa.


Kokemäellä on käynnissä Rutunan siltaurakka. Urakassa korvataan 1960-luvulla rakennettu puinen silta uudella puu- ja teräsrakenteisella sillalla.  Silta avattiin liikenteelle helmikuussa 2024. Koko urakan on tarkoitus valmistua vuoden 2024 toukokuussa, jolloin Rutunantien kulutuskerros viimeistellään ja silta asfaltoidaan. Urakoitsijana toimii Destia Oy.
 

Rutunan silta kokemäellä avattiin liikenteelle helmikuussa 2024. Keväällä silta saa asfaltin kannelleen ja urakka valmistuu.

Poistetut tasoristeykset

Tähän mennessä toteutetuissa urakoissa on poistettu käytöstä Kujanpää, Rinne-Koivistontie, Leivintie, Isotalo, Näyhälä ja Nurminen -nimiset tasoristeykset Sastamalan, Kokemäen ja Harjavallan kaupunkien alueilta.

Tasoristeykset on suljettu ja korvaavat tieyhteydet on otettu käyttöön.