Hyppää sisältöön

Elving saha, tasoristeyksen poisto, ratasuunnitelma, Nokia

Ratahanke Pirkanmaa

Suunnittelun aloitus

Suunnitelman tavoitteena on parantaa turvallisuutta rajoittamalla Elving sahan tasoristeyksen käyttöä vain pelastusviranomaisille ja osoittamalla kulku puistoalueelle uuden rakennettavan kevyen liikenteen yhteyden kautta.

Väylävirasto on julkaissut aloituskuulutuksen suunnittelun aloittamisesta ja maastotutkimuksien käynnistämisestä 30.11.2022 Väyläviraston verkkosivuilla osoitteessa www.vayla.fi/kuulutukset. Kuulutus julkaistaan myös Nokian Uutiset -lehdessä 1.12.2022.
Aloituskuulutus löytyy oheisen linkin takaa.

Rataverkon haltijalla on oikeus tehdä suunnittelualueeseen kuuluvalla kiinteistöllä suunnitteluun liittyviä mittauksia, maaperätutkimuksia ja muita valmistelevia toimenpiteitä (ratalaki 9 §).

Suunnittelun edetessä tullaan myöhemmin erikseen ilmoitettavalla tavalla varaamaan tilaisuus 
mielipiteen ilmaisemiseen suunnitelmasta.

Valmistuttuaan suunnitelma asetetaan yleisesti nähtäville, jolloin asianosaisilla on mahdollisuus tehdä kirjallinen muistutus suunnitelmasta (ratalaki 22 §).

Vuorovaikutus

Vuorovaikutustilaisuus Elving saha, tasoristeyksen poisto, ratasuunnitelma, Nokia järjestettiin 25.10.2023 klo 17:00-18:30 Nokialla Scandic Edenissä.

Tilaisuudessa osallistujilla oli mahdollisuus tutustua suunnitelmaluonnoksiin, ja esittää niistä mielipiteensä.
Tilaisuus oli avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Vuorovaikutustilaisuuden materiaalia voi tarkastella tästä linkistä.

Tilaisuudesta ja ratasuunnitelmasta voi jättää palautetta 10.11.2023 saakka Valtion liikenneväylien suunnittelu -palvelun kautta. Palaute painike löytyy sivuston lopusta, tässä linkki.

Lisätietoja antavat: 
Ramboll CM Oy suunnitteluttaja Sari Koskinen, puh. 040 519 7852, 
[email protected]
 
Finnmap Infra Oy projektipäällikkö Teemu Tuhkanen, puh. 044 573 9066, 
[email protected]

Ajankohtaista

Hankeorganisaatio on julkaissut kuntatiedotteen suunnittelun ja rakentamisen tilasta 17.5.2023. Nokia kuntatiedote -linkki.