Hyppää sisältöön

Maantien 16811 (Taipaleentie) kevyen liikenteen väylä Sumiaisten taajamassa, Äänekoski

Tiehanke Valmistunut Keski-Suomi

Jalankulku- ja pyöräilyvaylän rakentaminen Sumiaisten taajamassa yhdystien 16811 (Taipaleentie) varteen on valmistunut heinäkuussa 2021. Keski-Suomen ELY-keskus toimi hankkeen rakennuttajana, urakoitsijana toimi Oteran Oy. Jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen oli ELY-keskuksen ja Äänekosken kaupungin yhteishanke, jolle eduskunta myönsi erillisrahoituksen, ja sen kokonaiskustannukset olivat noin 0,4 miljoonaa euroa.

Toimenpiteet ja niiden vaikutukset

Urakassa rakennettiin jalankulku- ja pyöräilyväylä Taipaleentien eteläpuoleiselle reunalle välille Sumiaisraitti – Haketie, noin 0,74 km matkalle. Lisäksi Taipaleentielle rakennettiin kaksi uutta linja-autopysäkkiä Kirjurintien liittymän yhteyteen sekä tarvittavat suojatiejärjestelyt. Toimenpiteet parantavat jalankulun ja pyöräilyn liikenneturvallisuutta ja olosuhteita.

Rakentaminen

Rakentaminen alkoi syyskuussa 2020 yhdystien 16811 varrella puuston, kasvillisuuden ja pintamaiden poistolla sekä valmistelevilla maanrakennustöillä. Loka-joulukuun aikana tehtiin mm. tarvittavat maanleikkaus- ja massanvaihtotyöt, louhinnat, tievalaistuksen asennukset, rumpujen ja putkien asennukset sekä väylän kerrosrakenteet. Urakan loput viimeistelytyöt, sisältäen mm. asfaltoinnin, valmistuivat kesäkuun lopussa, ja koko urakka oli valmis ja vastaanotettiin heinäkuussa 2021.

Hankkeella on kahden vuoden takuuaika, joka alkoi urakan vastaanoton jälkeen heinäkuussa 2021.