Hyppää sisältöön

Yhteystiedot

Varsinais-Suomen ELY-keskus

Yhteydenotot Palauteväylän kautta (palautevayla.fi)

Siltatyöt Satakunnassa

Tiehanke Käynnissä Satakunta

Satakunnan alueella on 699 siltaa, joista huonokuntoisia on 64 kpl. Lisäksi tyydyttävässä kunnossa olevia siltoja on 366 kpl. Huonokuntoisten siltojen ohella Satakunnassa on 32 painorajoitettua siltaa.

Siltojen kunnon heikkeneminen on jatkunut jo vuosia ja huonokuntoisten siltojen määrä kasvaa joka vuosi. Satakunnassa on useita korjauskustannuksiltaan suuriakin siltakohteita odottamassa korjausrahoitusta. Painorajoitettuja siltoja on Satakunnassa suhteessa enemmän kuin muualla maassa. Kuntoperusteisia sillankorjaustarpeita on kuitenkin niin paljon, ettei rahoitus riitä painorajoitettujen siltojen korjaamiseen tai uusimiseen. Sillan kantavuus ja kunto eivät korreloi keskenään läheskään kaikissa tapauksissa.

Siltatyöt 2023

Tänä vuonna Satakunnassa peruskorjauksessa ovat Masian silta Nakkilassa ja Päivölän silta Merikarvialla. Lisäksi suoritetaan tarpeen mukaan erilaisia siltoihin liittyviä ylläpitotöitä. 
Korjauskohteita priorisoidaan mm. kiireellisyyden, kohteen liikenteellisen merkittävyyden ja käytettävissä olevan rahoituksen mukaan. 

Satakunnan siltojen korjauksiin käytetään vuonna 2023 noin 1,3 M€.

Kuvia korjattavista ja uusittavista silloista

Masian silta kesämaisemassa.

Masian silta maantiellä 12883 Nakkilassa korjataan

Työt alkavat keväällä ja kestävät alkusyksyyn saakka. Sillan reunapalkit, pintarakenne ja kaiteet uusitaan. Sillan leveyttä kasvatetaan puoli metriä. Liikennettä joudutaan rajoittamaan yhdelle ajokaistalle, paikalla on tällöin liikennevalot tai käsiohjaus.

Peruskorjattava Päivölän silta rannalta katsottuna keskikesällä.

Päivölän silta maantiellä 2680 Merikarvialla korjataan

Työt alkavat keväällä ja kestävät loppusyksyyn saakka. Sillan reunapalkit, pintarakenne ja kaiteet uusitaan. Sillan leveyttä kasvatetaan noin metri. Liikennettä joudutaan rajoittamaan yhdelle ajokaistalle, paikalla on tällöin liikennevalot tai käsiohjaus.

Päivölän sillan sijainti kartalla (google.com)
Päivölän silta Merikarvialla ja Masian silta Nakkilassa korjataan (tiedote 6.3.2023)

Katso myös päällystystyöt Satakunnassa

Ajantasaista tietoa

Ajantasaista tietoa tietöistä ja tieliikenteen häiriöistä on saatavilla Liikennetilanne-palvelussa

Siltatöistä tiedotetaan myös X:ssä @VarsinaisELY