Hyppää sisältöön

Yhteystiedot

Varsinais-Suomen ELY-keskus

siltainsinööri

Jari Nikki

  • 0295 022 816

siltainsinööri

Ari Salo

  • 0295 022 830

Siltatyöt Satakunnassa

Tiehanke Käynnissä Satakunta

Satakunnan alueella on 688 siltaa, joista huonokuntoisia on 48 kpl. Lisäksi tyydyttävässä kunnossa olevia siltoja on 312 kpl. Siltojen kunnon heikkeneminen on jatkunut jo vuosia ja huonokuntoisten siltojen määrä kasvaa joka vuosi. Satakunnassa on useita korjauskustannuksiltaan suuria siltakohteita odottamassa korjausrahoitusta.

Siltatyöt 2021

Vuonna 2021 peruskorjataan tai uusitaan Satakunnassa 5 siltaa. Suurempien siltakohteiden lisäksi kesän kuluessa uusitaan myös putkisiltoja, tehdään pienempiä siltojen rakenneosien korjauksia sekä erilaisia siltoihin liittyviä ylläpitotöitä.

Huonokuntoisten siltojen ohella Satakunnassa on 32 painorajoitettua siltaa. Tämä on suhteessa enemmän kuin muualla maassa. Kuntoperusteisia sillankorjaustarpeita on kuitenkin niin paljon, ettei rahoitus riitä painorajoitettujen siltojen korjaamiseen tai uusimiseen. Sillan kantavuus ja kunto eivät korreloi keskenään läheskään kaikissa tapauksissa.

Satakunnan siltojen korjauksiin käytetään vuonna 2021 noin 5 M€. 

Merkittävimmät siltojen uusimis- tai korjaushankkeet Satakunnassa vuonna 2021

  • Hanhiluodon silta, vt 8 Pori (korjaus)
  • Luotsinmäen silta, vt 8 Pori (korjaus)
  • Harjavallan silta, mt 2460 Harjavalta (korjaus)
  • Kyläsilta, mt 12669 Rauma (uusiminen)
  • Puolimatkan silta, mt 2140 Säkylä (korjaus)
  • Jatkuvat hankkeet vuodelta 2020: Kylä-Peron silta (Eura), Uusisilta (Rauma)

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen tiedote 26.1.2021 Kylä-Peron sillasta ja Uusisillasta (ely-keskus.fi) 

Hanhiluodon, Luotsinmäen ja Harjavallan siltakohteista aiheutuu tänä vuonna merkittävää liikennehaittaa tienkäyttäjille.

Kuvia korjattavista ja uusittavista silloista

Hanhiluodon silta syysmaisemassa.

Hanhiluodon silta valtatiellä 8 Porissa korjataan

Työt alkavat maaliskuussa ja kestävät loppusyksyyn asti. Töiden aikana yleinen liikenne ohjataan sillan yli kaistajärjestelyin. Liikenteen ollessa töiden alkuvaiheessa kahdella kaistalla ajoradan leveys on yhteensä 7,00 m. Liikennettä joudutaan kuitenkin merkittävän osan ajasta rajoittamaan myös yhdelle kaistalle. Liikenteen ollessa yhdellä kaistalla liikenteen ohjaus toteutetaan liikennevaloilla ja kaistan leveys on 4,00 m. Siltojen korjaustöistä aiheutuu merkittävää haittaa liikenteelle. Liikenne tulee ajoittain ruuhkautumaan.

Hanhiluodon sillan sijainti kartalla (google.com)

Luotsinmäen silta syksyisessä rantamaisemassa.

Luotsinmäen silta valtatiellä 8 Porissa korjataan

Työt alkavat maaliskuussa ja kestävät loppusyksyyn asti. Töiden aikana yleinen liikenne ohjataan sillan yli kaistajärjestelyin. Liikenteen ollessa töiden alkuvaiheessa kahdella kaistalla ajoradan leveys on yhteensä 7,00 m. Liikennettä joudutaan kuitenkin merkittävän osan ajasta rajoittamaan myös yhdelle kaistalle. Liikenteen ollessa yhdellä kaistalla liikenteen ohjaus toteutetaan liikennevaloilla ja kaistan leveys on 4,00 m. Siltojen korjaustöistä aiheutuu merkittävää haittaa liikenteelle. Liikenne tulee ajoittain ruuhkautumaan. 

Luotsinmäen silan sijainti kartalla (google.com)

Harjavallan silta maantiellä 2460 Harjavallassa korjataan

Työt alkavat arviolta huhtikuussa ja kestävät loppusyksyyn asti. Töiden aikana yleinen liikenne rajoittamaan sillan toiselle puolelle yhdelle kaistalle. Liikenteen ollessa yhdellä kaistalla liikenteen ohjaus toteutetaan liikennevaloilla ja kaistan leveys on 3,5 m. Kevyelle liikenteen käytössä on oma kaista. Korjaustöistä aiheutuu merkittävää haittaa liikenteelle.

Harjavallan sillan sijainti kartalla (google.com)

Harjavallan silta korjataan Harjavallassa (tiedote 18.3.2021, ely-keskus.fi)

 
Kyläsilta vehreässä kesämaisemassa.

Kyläsilta maantiellä 12669 Raumalla uusitaan

Työt alkavat keväällä ja kestävät syksyyn saakka. Uusimisen myötä painorajoitus sillalta poistuu. Rakentamisen ajaksi liikenne siltapaikalla katkaistaan ja liikenne ohjataan kiertotielle maantietä pitkin.

Kyläsillan sijainti kartalla (google.com)

Kyläsilta uusitaan Rauman Hinnerjoella maantiellä 12669 (Rantatie) (tiedote 27.4.2021)

 
Puolimatkan siltapaikka aurinkoisena kesäpäivänä

Puolimatkan silta Säkylässä korjataan

Varsinais-Suomen ELY-keskus korjaa Puolimatkan sillan Säkylässä maantiellä 2140. Töiden aikana sillan matalat reunapalkit uusitaan ja korotetaan sekä sillan kaiteet ja pengerkaiteet uusitaan. Reunapalkkien ja kaiteiden uusimisella parannetaan liikenneturvallisuutta.

Liikenne joudutaan katkaisemaan siltapaikalla töiden ajaksi, koska sillan kannelle ei jää tilaa järjestää turvallista kulkua. Tästä syystä myöskään kevyelle liikenteelle ei voida sallia kulkua siltapaikan yli töiden aikana. Töiden ajaksi myös koulukuljetukset siirtyvät kiertoreitille.

Liikennemäärä sillalla on n. 1200 ajoneuvoa vuorokaudessa. Kiertoreitin pituus on alle 10 km.

Puolimatkan sillan sijainti kartalla (google.com)

Puolimatkan siltatyön vuoksi liikenne kiertotielle Säkylässä maantiellä 2140 (tiedote 22.3.2021, ely-keskus.fi)

 

Varsinaisten sillankorjauskohteiden lisäksi tehdään pienempiä siltojen rakenneosien korjauksia. Näiden korjausten aikana liikenteelle aiheutuu vähemmän haittoja, sillä liikenne pääsee kulkemaan sillalla korjaustöiden aikanakin. Liikkumiseen voi silti tulla muutaman minuutin viivästys. Vuoden aikana uusitaan myös putkisiltoja, jolloin yleensä tie joudutaan katkaisemaan muutaman päivän ajaksi ja liienne ohjataan kiertoteille maanteitä pitkin.

Tiedotteita muista siltatöistä

Vuoden 2021 siltatyöt Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa (tiedote 17.3.2021, ely-keskus.fi)

Ajantasaista tietoa

Ajantasaista tietoa tietöistä ja tieliikenteen häiriöistä on saatavilla Liikennetilanne-palvelussa

Siltatöistä tiedotetaan myös twitterissä @VarsinaisELY