Hyppää sisältöön

Äimälä-Aro, tasoristeyksien poisto, tiesuunnitelma, Kokemäki

Hankkeen taustat ja tavoitteet

Tampereen ja Porin välisellä radalla on yhteensä 43 tasoristeystä ja viisi laituripolkua. Näistä ilman puomi- tai äänivaroituslaitosta on 24. Tasoristeykset muodostavat tällä hetkellä selkeimmän turvallisuusriskin rautateillä. Turvallisuusriski ei ole yksinomaan tienkäyttäjien, vaan kyse on myös rataliikenteen ja sitä kautta junamatkustajien turvallisuudesta.

Hankkeen kokonaistavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta poistamalla mahdollisimman monta rataosuuden tasaristeyksistä sekä parantaa turvallisuutta kustannustehokkain keinoin.
Nykyiset tasoristeykset korvataan ensisijaisesti tie- tai siltajärjestelyin ja toissijaisesti varustellaan turvalaittein tai parannetaan muilla tavoin turvallisiksi.

Tiesuunnitelman tavoitteena on poistaa Äimälän, Karekselankujan, Järilän ja Aron tasoristeykset osoittamalla kulku korvaavien tieyhteyksien kautta sekä valtatie 2 turvallisuuden parantaminen.

Suunnittelun aloitus

Väylävirasto on julkaissut aloituskuulutuksen suunnittelun aloittamisesta ja maastotutkimuksien käynnistämisestä 23.2.2022 Väyläviraston verkkosivuilla osoitteessa www.vayla.fi/kuulutukset.

Kuulutus julkaistiin myös Sydän Satakunta -lehdessä 24.2.2022. 
Aloituskuulutus löytyy oheisen linkin takaa.

Vuorovaikutustilaisuus

Yleisötilaisuus Äimälä-Aro, tasoristeyksien poisto, tiesuunnitelma; Kokemäki järjestettiin 20.12.2022 klo 17:00-18:30 Teams-tapahtumana.

Tilaisuudessa osallistujilla oli mahdollisuus tutustua suunnitelmaluonnoksiin, ja esittää niistä mielipiteensä. Tilaisuus oli avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Vuorovaikutustilaisuuden materiaali löytyy tämän linkin takaa.   

Vuorovaikutustilaisuuden palautteet tulee antaa 9.1.2023 mennessä sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Palautteen otsikoksi tulee merkitä "Äimälä-Aro, tasoristeyksien poisto, tiesuunnitelma; Kokemäki".

Lisätietoja antavat: 
Ramboll CM Oy suunnitteluttaja Sari Koskinen, puh. 040 519 7852, 
[email protected]
 
Finnmap Infra Oy projektipäällikkö Harri Sivonen, puh. 050 390 1110, 
[email protected]

Kuntatiedote

Hankeorganisaatio on julkaissut kuntatiedotteen suunnittelun ja rakentamisen tilasta 17.5.2023.

Tiedotteen voit lukea alta löytyvästä linkistä.

Kokemäki kuntatiedote