Hyppää sisältöön

Taitorakenneyksikön päällikkö Markku Äijälä

Taitorakenneyksikön päällikkö Markku Äijälä asiantuntijakuvassa ja sitaatti ”Siinä vaiheessa, kun kuvittelet tietäväsi alastasi kaiken, sinun on syytä vaihtaa alaa.” taustana talvinen silta.

Tehtävä – missä toimit ja mitä teet?

Toimin taitorakenneyksikön päällikkönä. Taitorakenteita ovat mm. sillat, tunnelit, sulkurakenteet, tie- ja yhteysaluslaiturit, kiinteät merimerkit ja tukimuurit. Taitorakenneyksikön kovan luokan asiantuntijat vastaavat näiden rakenteiden osalta mm. ohjeistuksesta, kehitystyöstä, suunnitelmien hyväksynnöistä, kunnon hallinnasta, kantavuustiedoista ja yhteistyöstä hankkeiden kanssa. Työhömme liittyvät kaikki kulkumuodot, kuten maantie- ja raideliikenne sekä vesiväylät ja yleensä vieläpä niiden risteyskohdat. Oma tehtäväni on pitää tämä monipuolinen kokonaisuus hallinnassa.

Koulutus ja työkokemus – miten on polku kulkenut?

Koulutukseltani olen rakennusalan diplomi-insinööri. Tein pitkään töitä konsulttitoimistossa, jossa keskityin pääasiassa siltojen tarkastuksiin ja korjaussuunnitteluun. Liikennevirastossa avautui mielenkiintoinen tehtävä loppukeväästä 2016 ja innostuin hakemaan. Aloitin Liikenneviraston silta-asiantuntijana elokuussa 2016. Tehtäviini kuuluivat mm. taitorakenteiden kunnonhallinta, erityisesti tarkastustoiminnan kehittäminen sekä taitorakenteiden rakentamisen laatuasiat. Helmikuun alusta 2019 aloitin nykyisessä Väylässä taitorakenneyksikön päällikkönä.

Parasta virastossamme – mitä talo tulijoille tarjoaa?

Virastossa pääsee oikeasti vaikuttamaan asioihin ja kehittämään alaa yhteiseksi hyväksi. Täällä pääsee myös näkemään koko liikennejärjestelmän monimuotoisuuden. Meillä Tampereen toimistossa on erittäin hyvä läpileikkaus koko viraston toiminnasta. Viraston tehtäväkenttä on paljon laajempi kuin osasin kuvitellakaan. On mielenkiintoista keskustella eri alojen huippuasiantuntijoiden kanssa ja oppia joka päivä uutta.

Myös henkilöstöedut ovat hyvät.

Mitä odotan uusilta taloon tulijoilta?

Innokasta asennetta ja näkemyksiä toiminnan kehittämiseksi, uskallusta kyseenalaistaa ja tuoda uusia näkökulmia toimintaan. Yhteistyöhalukkuus ja uteliaisuus auttavat näkökulman laajentamisessa.

Työelämän mottoni

”Siinä vaiheessa, kun kuvittelet tietäväsi alastasi kaiken, sinun on syytä vaihtaa alaa.”

Kiinnostuitko? Katso Väyläviraston avoimet työpaikat ja hae meille!