Hyppää sisältöön

Hankkeen liikennejärjestelyt

Milloin Kirjalan- ja Hessundinsalmen siltatyömaalla räjähtää tai liikenne pysäytetään?

Voit tilata tekstiviestillä tiedon seuraavasta louhinnasta tai liikenteen pysäytyksestä. Tekstiviesti-ilmoitus saapuu noin 30 minuuttia ennen tulevaa räjäytystä tai liikenteen pysäytystä*. Liity palveluun lähettämällä tekstiviesti puhelinnumeroon +358 50 902 4107:
•    viesti A, jos haluat ilmoitukset räjäytyslouhinnoista,
•    viesti B, jos haluat ilmoitukset liikennejärjestelyistä tai
•    viesti AB, jos haluat ilmoitukset molemmista.
Tekstiviestipalvelu on hankkeen allianssikumppaneiden ylläpitämä, ja palvelun käyttöönotto on maksutonta. Viestien vastaanottamisen voi milloin tahansa perua viestillä EI.
*Liikenne pysäytetään enintään 8 minuutin ajaksi.

1.3.2023 Louhintoja tehdään pitkin vuotta molempien hankealueiden osalta

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeella tehtävät louhintatyöt ovat käynnissä molempien siltojen osalta. Räjäytyksiä tehdään pitkin vuotta, ja niistä aiheutuu ajoittaista meluhaittaa ympäristöön.

Louhintatöiden lisäksi hankealueilla tehdään melua aiheuttavia paalutus- ja poraustöitä. Melutöitä tehdään viikoittain arkipäivisin klo 7–20 meluilmoitukseen annetun päätöksen määräyksiä noudattaen. Räjäytyksistä ilmoitetaan äänimerkillä ennen räjäytystä. Räjäytyksen ajaksi liikenne pysäytetään tarvittaessa enintään kahdeksaksi minuutiksi. Liikenne pysäytetään siten, että liikenne ei pysähdy eikä jonoudu Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltakansille. Aamu- ja iltapäiväruuhkien sekä viikonloppujen ja juhlapyhien ruuhka-aikaan pysäytyksiä vältetään.

Kartta hankealueesta. Louhinta-alueet merkattu pinkillä värillä molempien siltojen läheisyyteen.

 

6.2.2023 Vesiväylä suljetaan Hessundinsalmen sillan työmaan kohdalla

Vesiväylä suljetaan Hessundinsalmen sillan kohdalla 6.2.2023 alkaen. Sulku kestää 31.3.2023 saakka. Sulku liittyy Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeessa rakennettaviin työsiltoihin. Hessundinsalmen sillan kohdalla rakennetaan nykyisen sillan itäpuolelle työsiltaa.

Veneilykauden aikana (1.5.–30.9.2023) kohteessa varataan vesiliikenteen käyttöön alikulkukorkeudeltaan nykyistä vastaava, 20 metriä leveä kulkuaukko. Kulkuaukko suljetaan uudestaan veneilykauden päättyessä lokakuussa 2023.

Kartta Hessundinsalmen hankeosuudesta. Uusi Hessundinsamen silta on noin 200 metriä pitkä.

 

10.10.2022 Hankealueen ensimmäiset liikennejärjestelyt käynnistyvät

Maanantaina 10.10.2022 alkaen asennetaan tietöistä kertovat infokyltit Saaristotien varteen hankealueen molempiin päihin. Infokyltit asennetaan Kaarinan suunnasta tultaessa noin kilometri ennen Kirjalansalmen siltaa ja Paraisten suunnasta tultaessa heti keskusta-alueen pohjoispuolella olevan kiertoliittymän jälkeen (katso alla oleva kartta). Asennustyön ajaksi voidaan tarvittaessa kaventaa ajorataa lyhyellä matkalla väliaikaisesti ja alentaa ajonopeutta. Kirjalansalmen sillan eteläpuolelle tehdään myös työmaaliikenteen käyttöön tarvittavia liittymiä. Lisäksi lokakuun alussa käynnistyvät myös puustonpoistot Kirjalansalmen hankeosuudella.