Hyppää sisältöön

Kerava-Järvenpää

Keravan ja Järvenpään alueella on kehitetty päärataa aina vuodesta 2016 lähtien. Tällä sivulla voi tutustua tarkemmin hankkeessa toteutettuihin töihin Keravalla.

Toteutetut työt Keravalla

Keravalle rakennettiin vuosien 2016–2017 aikana tavaraliikenneraide Vuosaaren radalta Sköldvikin radalle, joka mahdollistaa liikenteen sujuvan risteämisen. Rakennustyöt Sköldvikin radalta Lahden oikoradalle aloitetaan vuonna 2026.

Järvenpäässä on rakennettu tiiviisti vuodesta 2017 alkaen. Merkittävin näistä on 5,5 kilometriä pitkä lisäraide Ainolan ja Purolan välille. Seuraavaksi Ainolaan rakennetaan lisäraide vuosien 2021–2026 aikana, joka yhdistyy jo olemassa olevaan neliraiteiseen raideosuuteen.
Ainolan ja Purolan välisen lisäraiteen yhteydessä rakennettiin sekä Järvenpäähän että Saunakallioon nykyvaatimusten ja esteettömyysohjeiden mukaiset uudet läntiset reunalaiturit.

Vuonna 2024 myös Ainolaan valmistuvat uudet esteettömyyttä parantavat seisakkeet ja laiturit. Saunakalliossa, Järvenpäässä ja Ainolassa on kokonaisuudessaan parannettu asemaympäristöjen esteettömyyttä mm. laiturien välisillä esteettömillä yhteyksillä sekä saatto- ja liityntäpysäköinnillä.