Yhteystiedot

Digiroad-operaattori

  • 040 507 2301 (klo 9-16)

Pysäkkiasiat

Digiroad-keskustelu

Digiroad-verkostolla on oma keskustelukanava Slackissa. Kanavalla on jo yli 260 keskustelijaa - tule sinäkin mukaan! 

Digiroad Twitterissä

Kolme kuvaa bussipysäkeistä kollaasissa

Joukkoliikenteen pysäkkien ylläpito

Joukkoliikenteen pysäkkiaineisto on kattava kuvaus maantie- ja katuverkon pysäkeistä. Lisäksi joukossa on myös tiestögeometrian ulkopuolisia pysäkkejä, jotka sijaitsevat esimerkiksi hotellien pihoissa. Aineiston ylläpidosta vastaavat toimivaltaiset viranomaiset eli TVV:t, kuten HSL, Föli, ELY-keskukset sekä kunnat. 

Muun muassa valtakunnallinen lippu- ja maksujärjestelmä, liikennelupajärjestelmät sekä reittisuunnittelupalvelut hyödyntävät pysäkkiaineistoa. Yksityisihmiset voivat hyödyntää aineistosta esimerkiksi pysäkkien esteettömyystietoja reittivalintoja tehdessään.

Joukkoliikenteen pysäkkiaineisto on saatavilla tästä Digiroadin datan käyttäjille suunnatusta osiosta.

 

Pysäkkiaineiston päivittäminen

Pysäkkiaineistoa ylläpidetään Digiroad-ylläpitosovelluksessa.

Suosittelemme käyttämään Firefox Mozilla tai Google Chrome -selaimia, kun päivität pysäkkitietoja. Internet Explorerin käyttö ei ole suositeltavaa, sillä se ei aina tallenna tehtyjä muutoksia ja se voi toimia sovelluksessa hitaasti

Mikäli sinulla on suuri määrä päivitettäviä pysäkkitietoja, voit lähettää ne suoraan Digiroad-operaattorille osoitteeseen [email protected] csv-muodossa. Näin operaattori voi suorittaa massa-ajon.

Sekä kunnille että ELY-keskuksille on tehty omat päivitysohjeet, jotka löytyvät sivun alalaidasta.