Hyppää sisältöön

Liikennejärjestelyt Kuopion ratapihalla

Tälle sivulle päivitetään kaikki hankkeen ajankohtaiset liikennejärjestelyt karttoineen.

Maaherrankadun alikulkusillan rakennustyöt alkavat, katu suljetaan moottoriliikenteeltä tiistaina 2.4.2024

Töiden vuoksi Maaherrankatu suljetaan tiistaina 2.4.2024 moottoriliikenteeltä välillä Pohjalankatu–Asemakatu elokuun puoliväliin saakka. Jalankululle ja pyöräilylle varataan kulkuväylä työmaa-alueen läpi.

Rakennustyön aikana Maaherrankatu on suljettu ajoneuvoliikenteeltä sillan kohdalla. Ratapihan alitukseen käytetään Puijonkatua. Suurempien ajoneuvojen, kuten kuorma-autojen ja bussien, tulee käyttää kiertoreittiä Suokadun ja Kuninkaankadun kautta Asemakadulle. Asemakadulla pysäköinti on kielletty välillä Kuninkaankatu–Maaherrankatu. Työmaa-alueen läheisyydessä nopeusrajoitukset on laskettu 30 ja 40 kilometriin tunnissa. 

Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kulku Maaherrankadulle on mahdollistettu työmaan läpi tunnelin kautta. Tunnelissa pyörällä ajo on kielletty, joten pyörät on talutettava. Kulku tunnelista suojatielle on suojattu aitauksella.

Maaherrankatu aukeaa moottoriliikenteelle kaksikaistaisena 12.8.2024, jolloin alueella on käytössä yksi kaista suuntaansa kolmen viikon ajan. Työt valmistuvat arviolta syyskuun aikana.

Lue Väyläviraston tiedote kokonaisuudessaan. 

 

Työkohteiden aikataulu