Hyppää sisältöön

Vt 4 Konginkangas–Kalaniemi

Vt 4 Konginkangas–Kalaniemi-urakka on osa Äänekoski–Viitasaari-ohituskaistat -hanketta. Tässä urakassa parannetaan olemassa olevia ohituskaistoja sekä rakennetaan yksi eritasoliittymä.

Urakassa rakennetaan keskikaiteet olemassa oleville ohituskaistoille Konginkangas eteläinen ja pohjoinen, Masonmäki sekä Kalaniemi eteläinen. Lisäksi Konginkankaan alueella tehdään parannuksia tien vaakageometriaan loiventamalla kaarteita, mikä helpottaa ajoneuvojen hallittavuutta ja lisää liikenneturvallisuutta. Samanaikaisesti tehdään muutoksia pystygeometriaan, eli loivennetaan mäkiä ja muutetaan tien kaltevuuksia, mikä parantaa näkyvyyttä ja veden poistumista ajoradoilta.

Yksityisteiden liikenne ohjataan keskikaideosuuksien ulkopuolelle turvallisiin liittymispaikkoihin. Masonmäen alueelle rakennetaan uusi eritasoliittymä, jolla yksityistiet liitetään valtatiehen. Urakassa rakennetaan myös melusuojauksia.

Keskikaiteelliset ohituskaistat tarjoavat turvallisen tavan ohittaa, mikä vaikuttaa siihen, että nopeusrajoitus voi olla 100 km/h ympäri vuoden. Keskikaiteet ja liittymien poisto vähentävät kohtaamis- ja risteysonnettomuuksia. Riista-aitojen asentaminen vähentää hirvieläinonnettomuuksia merkittävästi.

Työt on tarkoitus aloittaa toukokuussa 2024. Tavoitevalmistumisaika urakalle on lokakuu 2026. Urakan viimeinen päällystekerros tehdään kesällä 2027.
 

Liikennejärjestelyt

Konginkankaan ja Kalaniemen välillä on kiertotiejärjestelyitä, jotka hidastavat liikennettä. 

Voimassa olevat liikennejärjestelyt:

Vt 4 Konginkangas–Kalaniemi, Äänekoski: liikenne ohjataan kiertotielle Masonmäen risteyssillan kohdalta viikolla 23