Hyppää sisältöön

Yhteystiedot

Varsinais-Suomen ELY-keskus

siltainsinööri

Jari Nikki

  • 0295 022 816

siltainsinööri

Ari Salo

  • 0295 022 830

Siltatyöt Varsinais-Suomessa

Tiehanke Käynnissä Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomen alueella on 1 127 siltaa, joista huonokuntoisia on 107 kpl. Lisäksi tyydyttävässä kunnossa olevia siltoja on 563 kpl. Siltojen kunnon heikkeneminen on jatkunut jo vuosia ja huonokuntoisten siltojen määrä kasvaa joka vuosi. Varsinais-Suomessa on useita korjauskustannuksiltaan suuria siltakohteita odottamassa korjausrahoitusta.

Siltatyöt 2021

Vuonna 2021 peruskorjataan tai uusitaan Varsinais-Suomessa 3 siltaa. Lisäksi Vuosnaisten laituri uusitaan. Suurempien siltakohteiden lisäksi kesän kuluessa uusitaan myös putkisiltoja, tehdään pienempiä siltojen rakenneosien korjauksia sekä erilaisia siltoihin liittyviä ylläpitotöitä.  

Huonokuntoisten siltojen ohella Varsinais-Suomessa on 37 painorajoitettua siltaa. Tämä on suhteessa enemmän kuin muualla maassa. Kuntoperusteisia sillankorjaustarpeita on kuitenkin niin paljon, ettei rahoitus riitä painorajoitettujen siltojen uusimiseen / korjaamiseen. Sillan kantavuus ja kunto eivät korreloi keskenään läheskään kaikissa tapauksissa.

Varsinais-Suomen siltojen korjauksiin käytetään vuonna 2021 noin 10 M€. 

Merkittävimmät siltojen ja laitureiden uusimis- tai korjaushankkeet vuonna 2021

  • Lillholmenin silta, mt 12029 Parainen (uusiminen)
  • Vistan risteyssilta, mt 2352 Paimio (korjaus)
  • Vuosnaisten laituri, Kustavi (uusiminen), jatkuu vuodelta 2020

Lisäksi keväällä vaihdetaan Kirjalansalmen sillalta pahiten vaurioitunut riipputanko, mistä aiheutuu merkittävää haittaa Saaristotien liikenteelle. Korjausaikataulu ei ole vielä tiedossa.

Kuvia korjattavista ja uusittavista silloista

Lillholmenin silta ennen korjausta aurinkoisena päivänä.

Lillholmenin silta maantiellä 12029 Paraisilla uusitaan sillan huonon kunnon ja painorajoituksen vuoksi. 

Sillasta tulee aiempaa pidempi ja sillan alikulkukorkeutta kasvatetaan 6 metriin. Siltaan tehdään myös avattava läppäosa tätä korkeammille aluksille. Työt on aloitettu helmikuussa ja ne kestävät vuoden 2022 syksyyn saakka. Sillan uusimisen ajaksi liikenne joudutaan katkaisemaan siltapaikalla. Tämä tulee aiheuttamaan merkittävää haittaa liikenteelle. 

Lillholmenin sillan sijainti kartalla (google.com)
Lillholmenin silta uusitaan Paraisilla, liikenne ohjataan kiertotielle 17.2.2021 alkaen (tiedote 1.2.2021, ely-keskus.fi)
Rakentamisen sivut Mt 12029 Lillholmenin silta

 
Vistan risteyssilta alaviistosta.

Vistan risteyssilta maantiellä 2352 Paimiossa korjataan. 

Työt alkavat keväällä ja kestävät loppusyksyyn saakka. Liikenteen käytössä pyritään pitämään kaksi kaistaa, mutta ajoittain liikenne joudutaan rajoittamaan myös yhdelle ajokaistalle. Liikenteenohjaus tällöin hoidetaan liikennevaloilla. 

Vistan risteyssillan sijainti kartalla (google.com)
Vistan risteyssilta korjataan Paimiossa maantiellä 2352 (Iso-Iivarintie) (tiedote 27.4.2021)

 
Laiturin uusiminen käynnissä talvisen harmaana päivänä.

Vuosnaisten laituri Kustavissa uusitaan huonon kunnon takia.

Työt käynnistyivät syksyllä 2020 ja työt ovat edenneet alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Työt valmistuvat syksyllä 2021. Uusi laituri otetaan käyttöön tulevan kesän aikana. 

Kraapin silta vehreänä kesäpäivänä.

Kraapin silta ja Kraapin kevyen liikenteen silta Pöytyällä (Kyrö) uusitaan teräsputkisiltana.

Työt tehdään kesällä 2021. Vanhojen siltojen purkutyön ja uuden sillan asentamisen aikaina liikenne siltapaikalla joudutaan katkaisemaan noin kahden viikon ajaksi ja ohjaamaan kiertotielle yleisiä teitä pitkin.

 

Varsinaisten sillankorjauskohteiden lisäksi tehdään pienempiä siltojen rakenneosien korjauksia. Näiden korjausten aikana liikenteelle aiheutuu vähemmän haittoja, sillä liikenne pääsee kulkemaan sillalla korjaustöiden aikanakin. Liikkumiseen voi silti tulla muutaman minuutin viivästys. Vuoden aikana uusitaan myös putkisiltoja, jolloin yleensä tie joudutaan katkaisemaan muutaman päivän ajaksi ja liikenne ohjataan kiertoteille maanteitä pitkin.

Tiedotteita muista siltatöistä

Vuoden 2021 siltatyöt Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa (tiedote 17.3.2021, ely-keskus.fi)

Suunnittelussa olevat siltahankkeet

Mt 180 Kirjalansalmen silta

Mt 180 Hessundinsalmen silta

Ajantasaista tietoa

Ajantasaista tietoa tietöistä ja tieliikenteen häiriöistä on saatavilla Liikennetilanne-palvelussa

Siltatöistä tiedotetaan myös twitterissä @VarsinaisELY