Hyppää sisältöön

Työt Tikkurilan alueella

Helsinki–Riihimäki-rataosan työt ovat edenneet vaiheeseen, jossa uusitaan Tikkurilan ratapihan eteläpään raiteita ja vaihteita. Töillä on huomattavia vaikutuksia liikenteeseen. Ensimmäiset muutokset junien kulkuun astuivat voimaan 28.4.2023.

Paikallisjuna ja kiskotyökone rinnakkain Tikkurilan asemalla heinäkuussa 2023.

Tikkurilassa puretaan kuusi nykyistä vaihdetta ja asennetaan kuusi uutta vaihdetta. Vaihteiden paikat muuttuvat ja uusien vaihteiden välille rakennetaan tarvittavat raiteet. Lisäksi tehdään uusien vaihteiden ja raiteiden vaatimia sähkörata- ja turvalaitemuutoksia. Työt painottuvat touko–lokakuuhun ja niiden aikana Tikkurilan asemalla on suljettuna kaksi raidetta kerrallaan työn eri vaiheissa, ja junat kulkevat alennetulla nopeudella. Matkustajille Tikkurilassa tehtävät työt näkyvät pääosin laituri- ja aikataulumuutoksina.

Tarkat aikataulut ovat nähtävissä HSL.fi-sivuilla ja HSL-sovelluksessa sekä VR.fi:n ja VR Matkalla -sovelluksen matkahaussa. Myös junakuulutuksia ja asemalaitureiden infonäyttöjä hyödynnetään matkustajien tiedottamisessa.

Ylikulkukäytävä suljettu ratatöiden takia Tikkurilassa

Väritehtaankadun ja Lauri Korpisen kadun välinen ylikulkukäytävä suljettiin maanantaina 24.4.2023. Kiertotie kulkee Tikkurilantien kautta. Suljettu ylikulkukäytävä ja kiertotie on merkitty oheiseen karttaan.