Hyppää sisältöön

Vantaa

Tikkurilan ratapihalla tehdään muutoksia vaihteisiin, raiteisiin ja laitureihin. Ratapihan eteläpään työt valmistuivat marraskuussa 2023. Samanlaisia muutostöitä tehdään myös ratapihan pohjoispäässä vuoden 2024 aikana. Muutokset tehdään, jotta radan kapasiteettia saadaan lisättyä ja liikenne toimii sujuvasti. Ilman nyt toteutettavia muutoksia Tikkurilasta muodostuisi liikenteelle pullonkaula 2. vaiheen lisäraiteiden valmistuessa.

Tikkurilan ratapihan muutostyöt

Karttakuvassa Vantaan Tikkurilan asema-alue, jossa ratapihan pohjoispäässä tehdään muutostöitä vuoden 2024 aikana. 

Käynnissä olevat työt

Raiteiden, vaihteiden, sähköratarakenteiden ja turvalaitteiden muutostyöt on aloitettu huhtikuussa 2024 Tikkurilan ratapihan pohjoispäässä. 

Työt toteutetaan kolmessa työvaiheessa ja ne päättyvät lokakuun loppuun mennessä. Urakoinnin aikana kahden ensimmäisen työvaiheen aikana (2.4-5.9.) osa laiturin 1 läheistä liityntäpysäköinti-aluetta rajataan työmaa-alueeksi. Saatto- ja invapysäköinti säilyvät ennallaan. Laitureiden sulkeminen aiheuttaa muutoksia junien lähtöraiteisiin. Tikkurilan asemalla on muutoksista kertovia tiedotteita ja matkustajien kannattaa tarkistaa lähtöraiteet näytöiltä.
 

Vaihteiden asennusta yötyönä

Tehdyt työt

Vuonna 2023 Tikkurilassa vaihdettiin kuusi vaihdetta ja uusien vaihteiden välille rakennettiin tarvittavat raiteet. Lisäksi tehtiin vaihteiden ja raiteiden vaatimia sähkörata- ja turvalaitemuutoksia.