Hyppää sisältöön

Yleisötilaisuus 31.8.2021: Kirrin eritasoliittymän muutossuunnitelma

Keski-Suomen ELY-keskus ja Väylävirasto järjestivät yleisötilaisuuden Kirrin eritasoliittymän muutossuunnitelmasta tiistaina 31. elokuuta klo 18 alkaen. Tilaisuus oli suora verkkolähetys, ja se oli avoin kaikille kiinnostuneille.

 
Tiesuunnitelman muutos on osa valtatien 4 parantamista moottoritienä välillä Kirri–Tikkakoski, Jyväskylä ja Vehniä, Laukaa. Tilaisuudessa voi esittää kysymyksiä chatin kautta ja kertoa mielipiteensä muutossuunnitelmasta. Kysymyksiin vastaavat Väyläviraston ja ELY-keskuksen asiantuntijat.

Suunnitelma-aineistoon voi tutustua etukäteen: lataa aineisto

Kooste tilaisuudessa esitetyistä kysymyksistä ja vastauksista sekä tiesuunnitelman muutoksen esittelevä video julkaistaan tällä sivulla tilaisuuden jälkeen.

Tiesuunnitelman muutos

Tiesuunnitelman muutos koskee valtatien 4 korkeusasemaa noin kilometrin matkalta Kirrin eritasoliittymästä pohjoiseen sekä Kirrin eritasoliittymäalueen ramppien ja muiden siihen kiinteästi liittyvien väylien sijaintia ja korkeusasemaa. 

Tavoitteena on parantaa Kirrin eritasoliittymän liikenneturvallisuutta uusilla ramppiratkaisuilla. Lisäksi tarkistetaan vuoden 2015 hyväksytyssä tiesuunnitelmassa esitetyt yksityistiejärjestelyt sekä joukkoliikenteen pysäkkien, jalankulun ja pyöräilyn järjestelyt sekä melusuojaukset ja riista-aidat.

Palautetta suunnitelmasta voi antaa 21. syyskuuta klo 16.00 asti. 
Palautteet:
Väylävirasto, projektipäällikkö Jarmo Niskanen, [email protected]
Keski-Suomen Ely-keskus, projektipäällikkö Jarmo Toikka, [email protected]

Lisätietoja

Väylävirasto, projektipäällikkö Jarmo Niskanen, p. 0295 343 127, sähköposti [email protected]

A-Insinöörit Civil Oy, Jukka Levä, p. 0400 530 169, [email protected]

Tervetuloa!
 

Video: Tiesuunnitelman muutos Kirrin eritasoliittymän kohdalla

Yleisötilaisuus 21.5.2021: Lintukankaan eritasoliittymän muutossuunitelma

Yleisötilaisuudessa esiteltiin Lintukankaan eritasoliittymän muutossuunnitelma.
Tilaisuus pidettiin verkkolähetyksenä. Suunnitelma-aineistoon voi tutustua verkossa, linkki materiaaleihin löytyy artikkelista.

Tiesuunnitelman muutossuunnitelma

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) ja Väylävirasto laativat tiesuunnitelmaa Vt 4 Jyväskylä – Oulu rakentaminen moottoritieksi välillä Kirri – Tikkakoski, Jyväskylä ja Laukaa. Muutossuunnitelma Lintukankaan eritasoliittymän kohdalla.

Yleisötilaisuudessa esitellään tiesuunnitelman muutossuunnitelmaa.

Tiesuunnitelman muutos koskee valtatien 4 korkeusaseman muutosta Lintukankaan eritasoliittymän kohdalla noin 2,5 kilometrin matkalla ja liittymän ramppijärjestelyjä. Valtatietä risteävä maantie linjataan aiemmasta ratkaisusta poiketen valtatien alitse. Makkarajoen ja Matinmäen alueella suunnitelmaan sisältyy linjausmuutoksia maantien 16709 osalta sekä siihen liittyen jalankulku- ja polkupyörätieyhteyksien muutoksia. Muutossuunnittelussa tarkistetaan vuonna 2015 hyväksytyssä tiesuunnitelmassa esitetyt yksityistiejärjestelyt, pysäkkien, jalankulun ja pyöräilyn järjestelyt, melusuojaukset ja riista-aidat.

Muutossuunnitelman tavoitteena on esittää taloudellisempi ja tasaukseltaan toimivampi, ympäristöön aikaisempaa paremmin sopiva ratkaisu Lintukankaan eritasoliittymän kohdalle. Muutossuunnitelmassa esitetyt toimenpiteet on kehitetty moottoritiehankkeen STk-muotoisen suunnittelu- ja rakentamisvaiheen yhteydessä.

Muutossuunnitelma Lintukankaan eritasoliittymän kohdalla. Suunnitelman aineistoon voi tutustua tietoverkossa osoitteesta: https://liikennevirasto.sharefile.eu/d-sf0ac5e8af47a480e8044cdcd31c4e064

Lisätietoja moottoritiehankkeesta löytyy Väyläviraston verkkosivuilta, osoitteesta: https://vayla.fi/vt4-kirri-tikkakoski

Tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille. Tilaisuudessa voi esittää kysymyksiä kirjallisesti chatissa.

Kooste tilaisuudessa esitetyistä kysymyksistä ja vastauksista, sekä lyhyt tiesuunnitelman muutoksen esittelevä video lisätään hankkeen sivuille tilaisuuden jälkeen.

Keski-Suomen ELY-keskus käsittelee suunnitelman laatimiseen liittyen tarpeellisia henkilötietoja. Halutessasi tietää tarkemmin väyläsuunnittelun tietosuojakäytänteistä, tutustu verkkosivujen tietosuojaosioon osoitteessa: www.ely-keskus.fi/tietosuoja.

Kutsu on julkaistu tietoverkossa https://www.ely-keskus.fi/kuulutukset Keski- Suomen alueen kuulutuksissa verkkosivuilla 11.5.2021.

Lisätietoja:

Väylävirasto, projektipäällikkö Jarmo Niskanen, p. 0295 343 127, sähköposti [email protected]

Keski-Suomen ELY-keskus, yksikön päällikkö Jari Mikkonen p. 0295 024 703, sähköposti [email protected] Tervetuloa! Keski-

Lintukankaan eritasoliittymä: mikä muuttuu?

Katso video, jolla esitellään Lintukankaan eritasoliittymän muutossuunnitelman pääkohdat tiivistetysti.