Hyppää sisältöön

Yhteystiedot

Lapin ELY-keskus

Projektipäällikkö

Jaakko Luiro

  • 050 440 3381

Lapin ELY-keskus

Ylläpitovastaava

Ari Kärkkäinen

  • 0295 037 237

Päällystystyöt Lapissa

Tiehanke Päällystystyöt Valmistunut Lappi

Lapin ELY-keskuksen päällystyskohteet kesällä 2023.

Huonokuntoisia päällysteitä uusittiin tänä kesänä noin 95 kilometrin matkalta. Kävely- ja pyöräilyteitä päällystettiin 6 kilometrin matkalla. Tänä kesänä päällystetettiin mm. Enontekiöllä, Kittilässä, Rovaniemellä ja Posiolla. Tiestöllä paikattiin myös uria ja reikiä sekä tehtiin tiemerkintöjä.

Päällystyskohteet kartalla

Käytimme päällystämiseen, urapaikkauksiin ja tiemerkintöihin tänä vuonna yhteensä 15,5 M€.

Vuoden 2023 pisimmät päällystyskohteet

•    Valtatie 21 Maunu-Ailakkalahti, 21 km, josta täsmäkorjauksia noin 6 km
•    Kantatie 79 Alakylä-Kaukonen, 18 km
•    Kantatie 79 Kittilä-Sirkka, 16 km
•    Kantatie 81 Oikarainen-Vanttauskoski,täsmäkorjauksia noin 17 km  
•    Kantatie 81 Mourusalmi-Pohjois-Pohjanmaan raja, 10 km

Päällystys- ja tiemerkintäkohteissa noudatettava erityistä varovaisuutta

Päällystys- ja tiemerkintätyöt tehdään yleensä liikenteen seassa, joten autoilijoiden toivotaan noudattavan työmailla erityistä varovaisuutta ja huomioimaan kohteen nopeusrajoitukset. Päällystystyömaiden liikenneturvallisuutta parannetaan käyttämällä saattoautoa pisimmillä päällystyskohteilla. Tietyömaiden liikennevalojen ollessa punaisena, saattoauto ajaa autoletkan eteen ja valon vaihduttua vihreäksi saattoauto ajaa sallittua nopeutta tietyömaan ohi autoletka perässään. Työkohteen ohittamisen jälkeen saattoauto ajaa tien sivuun ja päästää autoletkassa olevat jatkamaan matkaansa.

Tiemerkintäkone on ohitettava riittävän etäältä ja erityistä varovaisuutta noudattaen. Tiellä olevat itsestään haihtuvat vaahtohattarat tai tielle asetetut muovikeilat varoittavat autoilijaa tuoreesta tiemerkinnästä. Vastamaalatulle viivalle ei saa ajaa, sillä tuore maali tarttuu helposti auton kylkiin ja on vaikeasti poistettavissa. Autoilijan tulee muistaa noudattaa myös tiemerkintäajoneuvojen valo-opasteita.

Katso myös siltatyöt Lapissa