Hyppää sisältöön

Yhteystiedot

Lapin ELY-keskus

Projektipäällikkö

Jaakko Luiro

  • 050 440 3381

Lapin ELY-keskus

Ylläpitovastaava

Ari Kärkkäinen

  • 0295 037 237

Päällystystyöt Lapissa

Tiehanke Päällystystyöt Käynnissä Lappi

Lapin ELY-keskuksen päällystyskohteet kesällä 2024.

Lapin ELY-keskukselle on myönnetty 36,2 miljoonaa euroa teiden päällystämiseen vuonna 2024. Rahoituksella uusitaan päällystettä noin 280 km matkalta. Tästä noin 60 kilometrille tehdään lisäksi tien rakenteiden vahvistamista. Paikkauksiin käytettävä osuus on 0,9 miljoonaa euroa ja tiemerkintöjen 1,9 miljoonaa euroa.

Vuoden 2024 pisimmät päällystyskohteet

  • Valtatie 4 Kaamanen-Kevo 71 km
  • Valtatie 4 Saariselkä-Ivalo 31 km
  • Kantatie 79 Lohiniva-Alakylä 23 km
  • Kantatie 80 Härkimännikkö-Kittilä 23 km
  • Kantatie 83 Raanujärvi-Palojärvi noin 20 km

Päällystyskohteet kartalla

Päällystys- ja tiemerkintäkohteissa noudatettava erityistä varovaisuutta

Päällystys- ja tiemerkintätyöt tehdään yleensä liikenteen seassa, joten autoilijoiden toivotaan noudattavan työmailla erityistä varovaisuutta ja huomioimaan kohteen nopeusrajoitukset. Päällystystyömaiden liikenneturvallisuutta parannetaan käyttämällä saattoautoa pisimmillä päällystyskohteilla. Tietyömaiden liikennevalojen ollessa punaisena, saattoauto ajaa autoletkan eteen ja valon vaihduttua vihreäksi saattoauto ajaa sallittua nopeutta tietyömaan ohi autoletka perässään. Työkohteen ohittamisen jälkeen saattoauto ajaa tien sivuun ja päästää autoletkassa olevat jatkamaan matkaansa.

Tiemerkintäkone on ohitettava riittävän etäältä ja erityistä varovaisuutta noudattaen. Tiellä olevat itsestään haihtuvat vaahtohattarat tai tielle asetetut muovikeilat varoittavat autoilijaa tuoreesta tiemerkinnästä. Vastamaalatulle viivalle ei saa ajaa, sillä tuore maali tarttuu helposti auton kylkiin ja on vaikeasti poistettavissa. Autoilijan tulee muistaa noudattaa myös tiemerkintäajoneuvojen valo-opasteita.

Katso myös siltatyöt Lapissa