Hyppää sisältöön

RAILI-palvelun käyttölupahakemus

Ennen käyttölupahakemuksen tekemistä tutustu RAILI-palvelun käyttöluvan ehtoihin (pdf).
 
Lähetä oikein täytetty, allekirjoitettu ja skannattu käyttölupahakemus (doc) osoitteeseen:
raili-palvelu(at)vayla.fi.
 
Parannusehdotukset ja kysymykset: 
raili-palvelu(at)vayla.fi

 

Käyttölupahakemus VIRVE-puhelimille:

1. Hakija tarvitsee RAILI-palvelun ja/tai VIRVE-käyttöluvan VIRVE-puhelimille. Hakija käynnistää tarvittaessa TETRA-radiopuhelimien hankinnan.

2. Hakija hyväksyy lupaehdot ja täyttää RAILI-palvelun käyttölupahakemuksen, johon määritellään myös puhelimien käyttötarkoitukset ja kappalemäärät sekä ohjaamoradioiden osalta sijoituspaikka kalustossa (mikä veturi, mikä ohjaamo). 

3. Väylävirasto käsittelee lupahakemuksen ja lähettää päätöksen RAILI-palvelun käyttöluvan myöntämisestä hakijalle ja tiedoksi myös Erillisverkot Oy:lle ja Cinia Oy:lle. Jos hakija on hakenut myös VIRVE-käyttölupaa, Väylävirasto lähettää puoltopäätöksen Erillisverkot Oy:n VIRVE-asiakaspalveluun ja tiedoksi hakijalle.

4. Virve-asiakaspalvelu lähettää VIRVE-käyttölupapäätöksen hakijalle ja tiedoksi Väylävirastolle.

5. Erillisverkot Oy tekee VIRVE-sopimuksen hakijan kanssa.

6. Tämän jälkeen hakija voi hankkia radiopuhelimet TETRA-laitemyyjältä. Laitemyyjä ja pääkäyttäjä parametroivat ne. Laitetoimittaja lähettää uusien puhelinten VIRVE- ja REF-numerot Erillisverkkojen asiakaspalveluun muiden liittymätietojen (asiakasnumero, nimi, profiili, liittymätyyppi) kanssa.

7. VIRVE-asiakaspalvelu avaa VIRVE-liittymät.

8. VIRVE-asiakaspalvelu ilmoittaa RAILI-asiakaspalveluun, mitkä VIRVE-liittymät liitetään RAILI-palveluun. Liittymien aktivoinnin jälkeen VIRVE-puhelimia voidaan käyttää RAILI-palvelussa.

9. RAILI-palveluoperaattori, Cinia Oy, tekee RAILI-palveluilmoituksen Väylävirastolle ja hakijalle.

Käyttölupahakemus älypuhelimille ja RAPLI-sovellukselle

1. Hakija haluaa liittää älypuhelimia RAILI-palveluun. Hakija hankkii tarvitsemansa älypuhelimet.

2. Hakija hyväksyy lupaehdot ja täyttää RAILI-palvelun käyttölupahakemuksen, johon määritellään myös puhelimien käyttötarkoitukset ja kappalemäärät.

3. Väylävirasto käsittelee lupahakemuksen ja lähettää päätöksen RAILI-palvelun käyttöluvan myöntämisestä hakijalle ja RAILI-asiakaspalveluun, Cinia Oy:lle.

4. RAILI-palveluoperaattorin asiakaspalvelu aktivoi älypuhelimien liittymänumerot RAILI-palveluun ja lähettää RAPLI-sovelluksen aktivointilinkin, aktivointitunnuksen sekä aktivointikoodin tekstiviestillä hakijan ilmoittamiin älypuhelimiin.

5. Näiden toimien jälkeen älypuhelimen RAPLI-sovellusta voidaan käyttää RAILI-palvelussa.

6. RAILI-asiakaspalvelu tekee RAILI-palveluilmoituksen Väylävirastolle ja hakijalle.