Hyppää sisältöön

Yhteystiedot

Väylävirasto

Projektipäällikkö

Kari Partiainen

  • 029 534 3580

Tiesuunnitelma

Vt 8 parantaminen Eurajoen keskustan kohdalla

Tiehanke Valmistunut Satakunta

Eurajoen keskustan kohdalla kasitiellä paikallinen liikenne ja päätien liikenne sekoittuvat, eikä tie ole täyttänyt tärkeimmille päätieyhteyksille asetettuja tavoitteita. Rakennusurakkaan kuuluu muun muassa 4,5 kilometriä uutta valtatielinjausta, joka sisältää uuden ohituskaistan Rauman suuntaan. Urakan tavoitteena on parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta.

 

 

Kuva vastavalmistuneesta uudesta valtatie 8:n tielinjasta
  • Suunnittelu
  • Käynnissä
  • Valmis

Hankkeen perustiedot


Aikataulu
2021–2023
Yhteistyökumppanit
Destia Oy
Kustannukset
20 000 000 €
Vastuutahot
Väylävirasto
Tavoitteet
  • Liikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden parantaminen

Lähtötilanne

Tiejakso Eurajoen kohdalla poikkesi muusta valtatien 8 tieosuudesta. Keskustan kohdalla paikallinen liikenne ja päätien liikenne sekoittuivat, eikä tie täyttänyt tärkeimmille päätieyhteyksille asetettuja tavoitteita. 

Kartta, jossa lukee: Valtatie 8 Eurajoen ohituksen rakentaminen 2021-2022. Uutta valtatietä 4,5 km, 2 eritasoliittymää ramppeineen, 5 uutta siltaa, meluntorjuntatoimenpiteitä 5,0km, tie- ja katuvalaistusta 8,0km. Hankkeen budjetti on 20 miljoonaa euroa ja se rahoitetaan yhdessä Eurajoen kunnan kanssa. Urakoitsijana toimii Destia Oy, Rakentaminen alkaa kesäkuussa 2021 ja urakka valmistuu vuoden 2022 aikana.

Hankkeen sisältö ja tavoitteet

Hankkeen tavoitteena oli parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta Eurajoen keskustan kohdalla ja näin myös tukea kunnan kehittymisedellytyksiä.

Rakennusurakkaan kuului muun muassa 4,5 kilometriä uutta valtatielinjausta, joka sisälsi uuden ohituskaistan Rauman suuntaan. Tämän lisäksi rakennettiin viisi uutta siltaa, yksi kilometri meluntorjuntatoimenpiteitä, kahdeksan kilometriä tie- ja katuvalaistusta sekä kaksi eritasoliittymää.

Ilmakuvaa hankealueelta

Vt 8 parantaminen Eurajoen keskustan kohdalla -hankkeen viimeistelytyöt on saatu valmiiksi ja hanke päättyi syksyllä 2023.  Videolla esitellään valmistunutta hanketta.

 

 

Videoupotus ei näy, jos et ole hyväksynyt evästeitä. Siirry videoon (YouTube).

 

Lisätietoa evästeistä ja asetusten muuttamisesta.

Ajankohtaista

Ajankohtaista