Hyppää sisältöön

Hankkeen liikennejärjestelyt

Voimassa olevat liikennejärjestelyt hankealueella:

10.10.2022 Korjaustöihin liittyviä pysäytyksiä Rajakankaantiellä 10.10. alkaen

Rajakankaantien yksityistien osuudella tehdään rumpujen asennusta maanantaista 10. lokakuuta alkaen. Asennustyön aikana liikenne pysäytetään ajoittain. Noin tunnin kestävien pysäytysten aikana kiertotie valtatielle kulkee Vehkasalontien kautta. Asennustyö tehdään viikon 41 aikana. Samalla käynnistyvät Rajakankaantien uuden osuuden tien pinnan parannus, jonka aikana tiellä liikkuu työkoneita, jotka hetkittäin hidastavat liikenteen kulkua. Tien parannustyöt kestävät viikon. 

 

26.9.2022 Päällystystöitä valtatiellä 4 Hartolan ja Joutsan välillä 26.9. alkaen

Rusintien eteläisen liittymän ja kiertotien pohjoispään välillä tehdään päällystystöitä viikoilla 39–41 (kartassa alue 1). Työt aiheuttavat muutoksia kaistajärjestelyihin, ja liikennettä ohjataan työmaa-aikaisilla liikennevaloilla. Työalueella on voimassa alennettu nopeusrajoitus. Viikoilla 41–42 päällystystyöt siirtyvät valtatielle 4 välille kiertotien pohjoinen pää ja Kettuvuori (kartassa alue 2). Nämä päällystystyöt tehdään rakenteilla olevalla valtatiellä ja ne eivät aiheuta haittaa kiertotiellä kulkevalle liikenteelle. Syvänteentien liittymästä on kulku työmaan yli kiertotielle. 

 

15.9.2022 Syvänteentien, Lotakonlahdentien ja Rajakankaantien yhteinen liittymä valtatielle siirtyy uuteen kohtaan 15.9.2022 alkaen 

Syvänteentieltä, Lotakonlahdentieltä ja Rajakankaantieltä valtatien 4 kiertotielle kulkeva liittymä siirtyy noin 150 metriä etelän suuntaan. Syvänteentien liittymä uudelle tieosuudelle on muutoksen myötä lopullisella paikallaan.

 

22.8.2022 Lohiniementien ja Kirkkolantien liittymät valtatielle 4 poistuvat käytöstä

Lohiniementieltä ja siihen liittyvältä Myllymäenkujalta sekä Kirkkolantieltä kulkeva liikenne siirtyy käyttämään uutta yksityistieyhteyttä valtatielle 4. Uusi yhteys kulkee valtatien myötäisesti Vuorenkyläntielle, josta on liittymä valtatielle.

 

Rajakankaantien liittymä poistuu käytöstä 3.8.2022 alkaen

Rajakankaantien liittymä poistuu käytöstä 3. elokuuta 2022 alkaen. Jatkossa Rajakankaantieltä valtatielle 4 kulkeva liikenne siirtyy käyttämään samaa yksityistieyhteyttä kuin Syvänteentietä ja Lotakonlahdentietä kulkeva liikenne. Valtatien 4 liikenne on kyseisessä kohdassa ohjattu kiertoreitille Ansiontien ja Luolantien välisellä tieosuudella 8.6.2022 alkaen. Ansiontien ja Luolantien väliselle tieosuudelle rakennetaan keskikaiteellinen ohituskaistapari.

 

Valtatien 4 liikenne ohjataan kiertotielle 8.6. alkaen

Valtatien 4 liikenne ohjataan kiertoreitille Ansiontien ja Luolantien välisellä tieosuudella 8.6.2022 alkaen. Kiertotie on käytössä liikenteen molempiin suuntiin ja sen pituus on noin kaksi kilometriä, ja kiertotie on käytössä arviolta joulukuun 2022 alkuun saakka. Työalueella on voimassa alennetut nopeusrajoitukset. Ansiontien ja Luolantien väliselle tieosuudelle rakennetaan keskikaiteellinen ohituskaistapari.

 

 

Lotakonlahdentien liittymä poistuu käytöstä 30.5. alkaen

Lotakonlahdentien liittymä poistuu käytöstä maanantaina 30. toukokuuta 2022 alkaen. Samassa yhteydessä läheinen Syvänteentien liittymä siirtyy hieman pohjoiseen. Jatkossa Syvänteentietä ja Lotakonlahdentietä kulkeva liikenne siirtyy käyttämään uutta yksityistieyhteyttä valtatielle 4.

 

Mattilanlammentien liittymä poistuu käytöstä 16.5. alkaen

Valtatien 4 Mattilanlammentien liittymä poistuu käytöstä 16. toukokuuta 2022 alkaen. Kulku Mattilanlammentien kiinteistöihin tapahtuu jatkossa uuden yksityistien ja Rusintien eteläisen liittymän kautta.

 

Vuorenpääntien liikennejärjestelyt

Vuorenpääntien pohjoinen valtatien 4 liittymä on suljettu muulta kuin työmaaliikenteeltä. Tie on suljettu noin 50 metrin matkalta. Liikenne ohjataan käyttämään Vuorenpääntien eteläistä liittymää.

 

Vehkasalontien liikennejärjestelyt

Vehkasalontien liittymä on suljettu muulta kuin työmaaliikenteeltä. Liikenne ohjataan kiertotielle käyttämään Pillerintien liittymää.