Hyppää sisältöön

Yhteystiedot

Pirkanmaan ELY-keskus

Projektipäällikkö

Veli-Pekka Pelttari

  • 0295 022821

Lempäälän kunta

Rakennuttajainsinööri

Joonas Junno

  • 041 7309836

Maantie 130 parantaminen Lempäälässä Kuljun Asematien ja Kiimakalliontien kohdalla

Tiehanke Valmistunut Pirkanmaa

Maantie 130:lle, eli Tampereentielle, rakennetaan kaksi uutta kiertoliittymää Kuljun Asematien ja Kiimakalliontien kohdalle Lempäälään. Samalla Kuljun kartanon liittymää parannetaan ja Kuljun asematielle tehdään neljä korotettua suojatietä.

Lempäälässä Kuljun Asematien ja Kiimakalliontien liittymiin rakennetaan liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta parantavat yksikaistaiset ja halkaisijaltaan noin 35-metriset kiertoliittymät. Keskisaarekkeen halkaisija kummassakin kiertoliittymässä on 22 metriä.

Liikenneturvallisuus paranee poistamalla myös Kuljun kartanon liittymästä oikealle kääntyvien kaista. Kartanon liittymää muotoillaan ja näkemäesteenä olevia kuusia poistetaan.

Kuljun Asematielle taas rakennetaan neljä korotettua suojatietä Seurakuntatalontien, Polvitien, Pajulehdonpolun ja Kuussalontien läheisyyteen.

Kiimakalliontien liittymän itäpuolelle, pyöräily- ja jalankulkuväylän ja moottoritielle johtavan maantien varteen, tehdään 1,2 metriä korkea teräsbetoninen melukaide. Lisäksi Kuljun Asematien kiertoliittymän läheisyyteen, maantie 130 varteen, rakennetaan 3 metriä korkea, pääosin puurakenteinen meluseinä. Meluseinän avulla piennetään Mansikkamäen (Kuljun) päiväkodin piha-alueen meluarvoja.

Tietyöt käynnistyvät keväällä


​​​​​​​Työt alkavat tänä keväänä ja valmistuvat syksyllä 2022. Rakennustöiden kustannusarvio on noin 1,8 miljoonaa euroa. Kustannuksista vastaavat puoliksi Pirkanmaan ELY-keskus ja Lempäälän kunta.