Hyppää sisältöön

Aarnio-Pohjalantie, tasoristeysten poisto, ratasuunnitelma; Sastamala

Hankkeen taustat ja tavoitteet

Tampereen ja Porin välisellä radalla on yhteensä 43 tasoristeystä ja viisi laituripolkua. Näistä ilman puomi- tai äänivaroituslaitosta on 24. Tasoristeykset muodostavat tällä hetkellä selkeimmän turvallisuusriskin rautateillä. Turvallisuusriski ei ole yksinomaan tienkäyttäjien, vaan kyse on myös rataliikenteen ja sitä kautta junamatkustajien turvallisuudesta.

Hankkeen kokonaistavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta poistamalla mahdollisimman monta rataosuuden tasoristeyksistä sekä parantaa turvallisuutta kustannustehokkain keinoin. 

Nykyiset tasoristeykset korvataan ensisijaisesti tie- tai siltajärjestelyin ja toissijaisesti varustellaan turvalaittein tai parannetaan muilla tavoin turvallisiksi.

Ratasuunnitelman tavoitteena on sulkea Aarnio, Riippiläntie, Vuokkoniementie ja Pohjalantie tasoristeykset. Kulku osoitetaan korvaavien tieyhteyksien ja alikulkusiltojen kautta.

Suunnittelun aloitus ja vuorovaikutus

Väylävirasto on julkaissut aloituskuulutuksen suunnittelun aloittamisesta ja maastotutkimuksien käynnistämisestä 17.8. 2021 Väyläviraston verkkosivuilla osoitteessa www.vayla.fi/kuulutukset.

Kuulutus on myös julkaistu Alueviesti -lehdessä 18.8.2021 sekä Tyrvään Sanomat -lehdessä 18.8.2021. 
Aloituskuulutus löytyy oheisen linkin takaa.
Rataverkon haltijalla on oikeus tehdä suunnittelualueeseen kuuluvalla kiinteistöllä suunnitteluun liittyviä mittauksia, maaperätutkimuksia ja muita valmistelevia toimenpiteitä (ratalaki 9 §).


Suunnittelu on edennyt ja mielipiteen ilmaisemiseen suunnitelmista järjestettiin vuorovaikutustilaisuus Microsoft Teams- sovelluksen välityksellä 30.3.2022 klo 17:30-19:00.

Kutsu vuorovaikutustilaisuuteen on julkaistu 8.3.2022 Väyläviraston sivuilla.

Tilaisuudessa on voinut tutustua suunnitelmaluonnoksiin, ja esittää niistä mielipiteensä.
Tilaisuus oli avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Yleisötilaisuuden materiaali löytyy tämän linkin takaa.

Vuorovaikutustilaisuuden palautteet tulee antaa 15.4.2022 mennessä. Palautteet annetaan sähköpostitse osoitteeseen [email protected] Palautteen otsikoksi tulee merkitä "Aarnio-Pohjalantie, tasoristeysten poisto, ratasuunnitelma, Sastamala".

Puhelimitse voi antaa palautetta arkisin kello 08:00-16:00 suunnittelijalle Teemu Tuhkanen Finnmap Infra Oy puh. 044 573 9066.

Kuntatiedote

Hankeorganisaatio on julkaissut kuntatiedotteen suunnittelun ja rakentamisen tilasta 5.4.2022.

Tiedotteen voit lukea alta löytyvästä linkistä.

Kuntatiedote Sastamala