Hyppää sisältöön

Kellon liikennepaikka, ratasuunnitelma; Oulu

Ratahanke Suunnitteilla Pohjois-Pohjanmaa

Väylävirasto laatii ratasuunnitelmaa rataosuudella Oulu - Laurila uuden Kellon rautatieliikennepaikan rakentamista varten.

Kellon liikennepaikka ilmasta kuvattuna.

Hankkeen tausta

Väylävirasto julkaisi Oulu–Laurila tarveselvityksen maaliskuussa 2022, jossa selvitetty Kellon liikennepaikan rakentamista rataosan kapasiteetin ja välityskyvyn lisäämiseksi.

Hankkeen tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on rataosan kapasiteetin ja välityskyvyn lisääminen. Uusi liikennepaikka lyhentää merkittävästi tarkastelualueen liikennepaikka- ja suojastusvälejä. Kellon uusi rautatieliikennepaikka on tarpeen, kun halutaan mahdollistaa tavaraliikenteen kehittyminen.

Lisäksi Kello tarjoaa lisäkapasiteettia ja parempia mahdollisuuksia liikenteenhoitoon rataosan kehittämiseen ja parantamiseen liittyvien ratatöiden yhteydessä. 

Aikataulu

Ratasuunnitelmasta on laadittu suunnittelupäätös helmikuussa 2023. 

Suunnittelun vuorovaikutus

Väylävirasto järjestää ratasuunnitelmasta yleisötilaisuuden Kellon koululla 6.2.2024 klo 17 - 19. Osoite on Kylätie 6, 90820 Oulu.

Tilaisuus järjestetään läsnäolotilaisuutena, johon on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. Tilaisuudessa voit tutustua suunnitelmaluonnoksiin sekä esittää mielipiteesi. Tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Lisätietoja ratasuunnitelmasta ja sen vaiheista.

Väylävirasto käsittelee suunnitelmaan laatimiseen liittyen tarpeellisia henkilötietoja. Halutessasi tietää tarkemmin väyläsuunnittelun tietosuojakäytänteistä, tutustu verkkosivujen tietosuojaosioon osoitteessa www.vayla.fi/tietosuoja.