Hyppää sisältöön

Tietoa palveluntarjoajille

E18 Hamina–Vaalimaa -hanke on Suomen suurin moottoritiehanke lähivuosien aikana. Hankkeen palvelusopimuksen arvo on noin 378 miljoonaa euroa. Uusi tieosuus Haminasta Vaalimaalle viimeisteli E18-moottoritien, joka kulkee Turusta itärajalle. Palveluntuottajana toimii Tieyhtiö Vaalimaa Oy, ja pääurakoitsija on YIT Rakennus Oy.  

Moottoritiehanke toteutetaan elinkaarimallilla (PPP, Public-Private-Partnership). Väylä käynnisti hankkeen tarjouskilpailun lähettämällä toukokuussa 2014 tarjouspyynnön valituille palveluntarjoajille. Palvelusopimukseen sisältyvät hankkeen rahoittaminen, rakennussuunnittelu, rakentaminen ja kunnossapito 19 vuoden ajan. Edellisiä elinkaarimallilla toteutettuja liikennehankkeita Suomessa ovat E18-moottoritieosuudet Koskenkylä–Kotka ja Muurla–Lohja sekä valtatien 4 moottoritieosuus Järvenpäästä Lahteen.

Lähtötietoportaali

Hankkeen tiesuunnitelman lähtöaineistot löytyvät ns. lähtötietokoneesta. Lähtötietokone on lähtötietoaineistojen  selainpohjainen  katselu- ja latauspalvelu. Lähtötiedoilla tarkoitetaan tässä yhteydessä nykytilamallia, eli olemassa olevia rakenteita, maaperätietoja yms. Palvelussa ei ole tiesuunnitelmavaiheen suunnitteluaineistoa. Lähtöaineistot on jaoteltu, harmonisoitu ja dokumentoitu ohjeen ”yleiset inframallivaatimukset, osa 2 lähtötiedot” mukaan. 

Palvelun vasemmassa laidassa on lähtötietomalliohjeen mukainen hakemistopuu. Aineistoilla on aluerajaus ja niitä voidaan aineistosta riippuen myös katsella. Rajausta  kartalla klikkaamalla näytetään  aineiston  metatiedot  näytön  alareunassa  (taulukon  rivin saraketiedot). Lataus tehdään lähtötietomallin  mukaisessa  formaatissa  yksittäin  tai hakupuun mukaisina kokonaisuuksina. Palvelun oikeassa yläreunasta löydät yksityiskohtaisemmat ohjeet käyttöä varten. Lähtötietokone tarjoaa myös WMS-rajapinnan muille ohjelmille katselua varten.

Palveluun  kirjaudutaan  osoitteessa http://95.85.45.99/kirjaudu. Yleiset katselutunnukset ovat

  • käyttäjätunnus: hava

  • salasana: VT7_HaVa_PPP_hanke

Latauspalvelun aktivointiin tarvitaan henkilökohtaiset tunnukset. Tunnuksia varten ole yhteydessä Jetro Matilaiseen ([email protected]).

Logo.