Hyppää sisältöön

Melua aiheuttavat työt

Espoon kaupunkiradan työt käynnistyivät alkuvuodesta 2024 ja kevään ja kesän mittaan työmaalla on tehty töitä eri kellonaikoihin. Suurin osa tekemisestä on niin sanotusti tavanomaista rakennustyötä, joka ei aiheuta kovaa melua eikä juurikaan erotu normaalista liikenteen melusta ja kaupungin hälystä. 

Tavanomaisia töitä, kuten maankaivuuta ja liikennejärjestelyjen rakentamista, voidaan tehdä myös meluluvan eli klo 7.00–18.00 tai klo 7.00–20.00 ulkopuolella.  

Lisäksi työmaalla kuitenkin tehdään erityisen kovaakin melua aiheuttavia töitä, kuten paalutusta, pontinlyöntiä, louhintaa ja louheenajoa. Näitä töitä tulee tehdä ympäristöluvassa annettujen kellonaikojen puitteissa. 

Ymmärrämme, että työmaan äänet saattavat kantautua koteihin etenkin näin kesäaikaan, kun kuumat ilmat pakottavat avaamaan ikkunoita ja parvekkeen ovia. Toivomme teiltä kuitenkin myös kärsivällisyyttä melun suhteen. Takaamme, että yhtäkään melua pitävää työtä ei tehdä teidän kiusaksi vaan ainoastaan siksi, että pääsemme työvaihe kerrallaan kohti valmista Espoon kaupunkirataa. 

Olemme koonneet alueurakoiden melua aiheuttavista töistä aikajanat. Janojen kautta näkyy missä ja milloin tehdään melua aiheuttavaa työtä. Janoilla näkyvien töiden lisäksi koko hankkeella työskennellään läpi kesän muiden töiden parissa, mutta näitä ei ole listattu alla oleviin tiedostoihin. Meluavan työn pääasiallinen tiedotuskanava on melutiedotteet, jotka jaellaan alueella oleviin kiinteistöihin erikseen. Tiedotteiden jakelusta vastaa urakoitsija.

 

Melua aiheuttavat työt alueurakoilla

AU1

AU2

AU3

Louhintaurakka