Hyppää sisältöön

Yhteystiedot

Destia Oy

TYÖMAAPÄÄLLIKKÖ

Ari-Pekka Olkkonen

  • 0400 158 143

Keski-Suomen ELY-keskus

PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ

Petri Teerimäki

  • 0295 024 008

Maantien 16909 (Isoahontie) jalankulku- ja pyöräilyväylä välillä valtatie 4 – Petäjätie, Viitasaari

Tiehanke Valmistunut Keski-Suomi

Tien viereen kaivettu pohja kevyenliikenteenväylälle. Tiellä kuorma-auto ja kaivinkone.

 

Hankekuvaus

​​​​​​​Jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen maantien 16909 (Isoahontie) varteen välille valtatie 4 – Petäjätie on valmistunut syyskuussa 2023. Keski-Suomen ELY-keskus toimi hankkeen rakennuttajana, urakoitsijana toimi Destia Oy. Jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen on ELY-keskuksen ja Viitasaaren kaupungin yhteishanke, ja sen kokonaiskustannukset olivat noin 0,7 miljoonaa euroa. Hankkeelle oli myönnetty valtion vuoden 2022 talousarviossa 500 000 euron rahoitus, jonka ELY-keskus oli saanut käyttöönsä hankkeen suunnittelua ja rakentamista varten.

Toimenpiteet ja niiden vaikutukset

Urakassa rakennettiin jalankulku- ja pyöräilyväylä noin 1,3 kilometrin matkalle välille valtatie 4 - Petäjätie. Uusi jalankulku- ja pyöräilyväylä rakennettiin nykyisen maantien länsipuolelle, ja se yhdistyy molemmissa päissään olemassa olevaan jalankulku- ja pyöräilyväylään. Urakkaan sisältyi myös tievalaistuksen rakentaminen uudelle väylälle. Toimenpiteet parantavat erityisesti jalankulun ja pyöräilyn liikenneturvallisuutta ja olosuhteita.

Rakentaminen

Rakentaminen alkoi toukokuussa puuston, kasvillisuuden ja pintamaiden poistolla, sekä valmistelevilla maanrakennustöillä. Kesäkauden aikana tehtiin mm. tarvittavat maanleikkaus- ja massanvaihtotyöt, tarvittavat louhinnat, rumpujen ja putkien asennukset, väylän kerrosrakenteet sekä tievalaistuksen rakenteet. Väylän kerrosrakenteessa hyödynnettiin kierrätysmateriaalina rakeistettua tuhkaa.

Uusi väylä otettiin liikenteelle syyskuun alussa ja koko urakka oli valmis syyskuun puolivälissä 2023.

Viitasaaren kaupungin ja Keski-Suomen ELY-keskuksen järjestämät väylän avajaiset pidettiin 13.10.2023.

Linkki hankkeen suunnittelusivuille

https://vayla.fi/maantien-16909-isoahontie-kevyen-liikenteen-vayla-valilla-valtatie-4-petajatie-viitasaari-tiesuunnitelma