Hyppää sisältöön

Yhteystiedot

Destia Oy

TYÖMAAPÄÄLLIKKÖ

Ari-Pekka Olkkonen

  • 0400 158 143

Keski-Suomen ELY-keskus

PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ

Petri Teerimäki

  • 0295 024 008

Maantien 16909 (Isoahontie) jalankulku- ja pyöräilyväylä välillä valtatie 4 – Petäjätie, Viitasaari

Tiehanke Käynnissä Keski-Suomi

Tien viereen kaivettu pohja kevyenliikenteenväylälle. Tiellä kuorma-auto ja kaivinkone.

 

Hankekuvaus

​​​​​​​Jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen maantien 16909 (Isoahontie) varteen välille valtatie 4 – Petäjätie toteutetaan kesän 2023 aikana. Keski-Suomen ELY-keskus toimii hankkeen rakennuttajana, urakoitsijana toimii Destia Oy. Jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen on ELY-keskuksen ja Viitasaaren kaupungin yhteishanke, ja sen kokonaiskustannusarvio on noin 1,0 miljoonaa euroa. Hankkeelle on myönnetty valtion vuoden 2022 talousarviossa 500 000 euron rahoitus, jonka ELY-keskus on saanut käyttöönsä hankkeen suunnittelua ja rakentamista varten.

Toimenpiteet ja niiden vaikutukset

Urakassa rakennetaan jalankulku- ja pyöräilyväylä noin 1,3 kilometrin matkalle välille valtatie 4 - Petäjätie. Uusi jalankulku- ja pyöräilyväylä rakennetaan nykyisen maantien länsipuolelle, ja se yhdistyy molemmissa päissään olemassa olevaan jalankulku- ja pyöräilyväylään. Urakkaan sisältyy myös tievalaistuksen rakentaminen uudelle väylälle. Toimenpiteet parantavat erityisesti jalankulun ja pyöräilyn liikenneturvallisuutta ja olosuhteita.

Rakentaminen

Rakentaminen on alkanut toukokuussa puuston, kasvillisuuden ja pintamaiden poistolla, sekä valmistelevilla maanrakennustöillä. Kesäkauden aikana on tehty mm. tarvittavat maanleikkaus- ja massanvaihtotyöt, tarvittavat louhinnat, rumpujen ja putkien asennukset sekä väylän kerrosrakenteet. Väylän kerrosrakenteessa on hyödynnetty kierrätysmateriaalina rakeistettua tuhkaa.

Työmaalla tehdään syksyn aikana mm. asfaltointitöitä, luiskien multauksia, valaistustöitä ja istutuksia. Koko urakka valmistuu viimeistään lokakuun 2023 loppuun mennessä.

​Haitat liikenteelle

Rakentamisen aikana haitat kohdistuvat lähinnä maantielle 16909, johtuen alennetuista ajonopeuksista ja työmaaliikenteestä. Pääosin työt tehdään suljetulla alueella, rakennettavalla jkpp-väylällä. 

Työmaan toimet ja kuljetukset häiritsevät liikennöintiä Isoahontiellä, varsinkin päällystystöiden yhteydessä (viikoilla 34-35).

ELY-keskus toivoo kaikilta tiellä liikkujilta varovaisuutta työmaa-alueen kohdalla.

Suunnitelmakartta 1 (pdf)
Suunnitelmakartta 2 (pdf)

Linkki hankkeen suunnittelusivuille

https://vayla.fi/maantien-16909-isoahontie-kevyen-liikenteen-vayla-valilla-valtatie-4-petajatie-viitasaari-tiesuunnitelma