Hyppää sisältöön

Liikenneyhteydet parantuvat Mikkelin juhlavuoteen

 

Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen pitää viitostien parannuksia merkittävänä tekijänä, etenkin siksi, että edessä on tapahtumarikas vuosi 2017.

– Hyvä saavutettavuus on tärkeää niin arjessa kuin juhlassa. Olen erityisen iloinen siitä, että ensi vuonna voimme esitellä hyvää ja hienoa Mikkeliä, kuten sen asuntomessualuetta, Halonen toteaa.

Halosen mukaan valtatie 5:n parantaminen kohentaa ympäristöä, avartaa näkymiä ja tuo Mikkeliä esiin hyvällä tavalla.

Uusia mahdollisuuksia maankäytölle

Mikkelin kaupunki panostaa voimakkaasti rautatien ja valtatien väliseen alueeseen Satamalahteen, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa toimia osana Mikkelin keskustaa.

– Satamalahti suunnitelmineen on huikea hanke, jossa tavoitteena on saada uutta asumista ja uutta yrittämistä välittömästi viitostien ja nykyisen kantakaupungin väliin, Halonen kertoo.

Satamalahti sijaitsee aivan Saimaan rannalla, viitostien varrella.

Mikkelin saavutettavuus paranee

Mikkelin matkailussa ollaankin panostettu viime vuosina yhä enemmän Mikkelin markkinointiin Saimaa-kärjellä.

– Olemme panostaneet viime vuosina todella paljon matkailupalveluiden sisältöjen kehittämiseen, kertoo Mikkelin matkailujohtaja Maisa Häkkinen.

Häkkisen mukaan Mikkelin matkailun yhtenä päämääränä onkin tuoda erityisesti Järvi-Suomea paremmin esille.

Käytännössä se tarkoittaa Häkkisen mukaan sitä, että palveluntarjontaa ja sisältöjä kehitetään yhteistyössä yritysten ja yritysverkostojen kanssa aina kansainvälisille markkinoille asti.

Matkailun kannalta parantuneet tieyhteydet ovat elintärkeät.

– Mikkeli on Suomen suurin mökkikunta, ja kun puhutaan Etelä-Savosta, täällä on jopa 50 000 mökkiä. Vapaa-ajan asukkaiden näkökulmasta nämä parannukset ovat erittäin tervetulleita ja tärkeitä, hän sanoo.

Saavutettavuus ja joustavat liikennöintimahdollisuudet helpottavat matkailun edellytyksiä.

– Sillä, että meillä on joustavat liikennöintimahdollisuudet, on todella iso merkitys myös jatkossa kansainvälistymisemme kannalta, Häkkinen toteaa.