Hyppää sisältöön

RAILI-palvelu

Rautateiden integroitu liikenneviestintäjärjestelmä RAILI on kehittynyt RAILI-palveluksi, jota voidaan käyttää sekä VIRVE- että älypuhelimilla. Älypuhelimiin tarvitaan RAILI-palvelua varten RAPLI-sovellus.

Raili-palvelun käyttäjän opas (pdf) sisältää ohjeet Virve- ja älypuhelimien käyttöönotolle ja liittämiselle RAILI-palveluun.

RAILI-palvelun käyttäjän pitää noudattaa rautateiden turvallisuuteen liittyvän viestinnän määräyksiä ja ohjeita sekä RAILI-palvelun RAILI-palvelun käyttöluvan ehtoja (pdf) ja tuntea niiden sisältö. Käyttäjä myös hyväksyy puhelujen tallentamisen sekä puhelimen paikantamisen viranomaisten tekemää valvontaa ja tutkintaa varten.

Junien ohjaamoradioiden VIRVE-liittymä- ja pääkäyttömaksuista vastaa Väylävirasto. Rautatietoiminnan harjoittaja/kaluston omistaja vastaa ohjaamoradioidensa puhelumaksuista RAILI-hinnaston mukaisesti (pdf).

VIRVE-liittymien, jotka liitetään RAILI-palveluun, pääkäyttömaksuista vastaa Väylävirasto. Muista käyttöön liittyvistä maksuista, kuten liittymä- ja puhelumaksuista, vastaa käyttäjäyritys VIRVE-sopimuksensa ja RAILI-hinnaston mukaisesti (pdf).

VIRVE-liittymistä, joita ei liitetä RAILI-palveluun, käyttäjäyritys vastaa kaikista käyttöön liittyvistä maksuista, kuten liittymä-, pääkäyttö- ja puhelumaksuista VIRVE-sopimuksensa mukaisesti.

Älypuhelimien kaikista käyttöön liittyvistä maksuista vastaa puhelimen käyttäjäyritys.

Katso RAILI-palvelun tietosuojaseloste

Usein kysyttyä

Toimiiko ratatyön pulinaryhmä myös RAPLI-sovelluksessa? Virven puheryhmät eivät toimi RAPLIssa. RAPLI on lähinnä kirjautumissovellus.  Millainen radiopuhelin junien ohjaamoissa pitää olla? Junien ohjaamoradioiden hankinnassa, asentamisessa ja käyttöönotossa pitää huomioida Traficomin määräysTämä on ulkoinen linkki ja  Liikenneviraston ohjeTämä on ulkoinen linkki.

 

Väylävirasto ja Traficom ovat panostaneet erityisesti junan antennin ja sen radioteknisen toimivuuden edellyttämän maatason muodostaman kokonaisuuden vaatimuksenmukaisuuteen, eli antennin riittävään vahvistukseen horisontin suunnassa.