Hyppää sisältöön

RAILI-palvelu

Piirros, jossa on juna ja hymyileviä työmiehiä.

Rautateiden integroitu liikenneviestintäjärjestelmä RAILI on kehittynyt RAILI-palveluksi, jota voidaan käyttää sekä VIRVE- että älypuhelimilla. Älypuhelimiin tarvitaan RAILI-palvelua varten RAPLI-sovellus.

Raili-palvelun käyttäjän opas sisältää ohjeet Virve- ja älypuhelimien käyttöönotolle ja liittämiselle RAILI-palveluun.

RAILI-palvelun käyttäjän pitää noudattaa rautateiden turvallisuuteen liittyvän viestinnän määräyksiä ja ohjeita sekä RAILI-palvelun käyttöluvan ehtoja ja tuntea niiden sisältö. Käyttäjä myös hyväksyy puhelujen tallentamisen sekä puhelimen paikantamisen viranomaisten tekemää valvontaa ja tutkintaa varten.

Junien ohjaamoradioiden VIRVE-liittymä- ja pääkäyttömaksuista vastaa Väylä. Rautatietoiminnan harjoittaja/kaluston omistaja vastaa ohjaamoradioidensa puhelumaksuista RAILI-hinnaston mukaisesti.

VIRVE-liittymien, jotka liitetään RAILI-palveluun, pääkäyttömaksuista vastaa Väylävirasto. Muista käyttöön liittyvistä maksuista, kuten liittymä- ja puhelumaksuista, vastaa käyttäjäyritys VIRVE-sopimuksensa ja RAILI-hinnaston mukaisesti.

VIRVE-liittymistä, joita ei liitetä RAILI-palveluun, käyttäjäyritys vastaa kaikista käyttöön liittyvistä maksuista, kuten liittymä-, pääkäyttö- ja puhelumaksuista VIRVE-sopimuksensa mukaisesti.

Älypuhelimien kaikista käyttöön liittyvistä maksuista vastaa puhelimen käyttäjäyritys.

RAILI-palvelun tietosuojaseloste on luettavissa täällä.