Hyppää sisältöön

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Saat vastauksen näkyviin klikkaamalla kysymyksen vieressä olevaa pientä nuolta. Jos et löytänyt kysymykseesi vastausta täältä, voit lähettää palautetta hankkeelle palautekanavamme kautta. 

UKK – Usein kysyttyjä kysymyksiä hankkeesta
 • Työt ovat alkaneet 4.3.2024 ja kaikki tiet saadaan käyttöön viimeistään lokakuussa 2025. Kokonaisuudessaan hanke valmistuu loppukesällä 2026. Hankkeen aikana tehdään töitä samanaikaisesti eri puolilla hankealuetta.

 • Työt aiheuttavat sekä moottoriliikenteeseen että jalankulkuun ja pyöräilyyn erilaisia järjestelyjä, muun muassa reittimuutoksia, nopeusrajoituksia ja kaistojen poistamista käytöstä.
  Poikkeukselliset liikennejärjestelyt merkitään selkeästi ja merkittävimmistä järjestelyistä tiedotetaan hankkeen eri kanavissa.

 • Kulkuyhteydet muuttuvat tapauskohtaisesti. Kaikki muutokset merkitään selkeästi ja niistä ilmoitetaan etukäteen. Kulkuyhteydet asutuille kiinteistöille säilyvät koko hankkeen ajan.

 • Matka-ajat kasvavat pääsääntöisesti ainoastaan muutamilla minuuteilla. Liikennettä pysäytetään tarvittaessa esimerkiksi räjäytystöiden takia. Pisimmillään pysäytys voi olla kahdeksan minuutin mittainen. Pysäytyksiä ei kuitenkaan tehdä aamu- ja iltaruuhkien aikana.

 • Hanke saattaa pidentää matka-aikoja, joten lennolle lähtiessä kannattaa olla liikkeellä hyvissä ajoin, jotta ei myöhästy koneesta.

 • Kyllä tehdään. Kovaäänisistä töistä ilmoitetaan etukäteen hankkeen eri kanavissa.

 • Rakentamistöiden aikana maisema näyttää pakostikin erilaiselta. Kun uusia väyliä rakennetaan uusiin paikkoihin, niiden edestä pitää poistaa muun muassa puustoa.
  Hankkeen valmistuttua tehdään vihertöitä ja maisemointitöitä, jotta kokonaisuudesta saadaan siisti, mutta luonnollisestikin alueella näyttää erilaiselta kuin ennen hanketta. Tiealueelle istutetaan puita ja pensaita, ja tieluiskat nurmetetaan.

 • Hanke aiheuttaa lyhyitä, hetkellisiä katkoja veden ja sähkön toimitukseen asennus- ja liitostöiden vuoksi. Kaikista katkoista ilmoitetaan etukäteen.

Tämän julkaisun sisällöstä vastaa yksin Väylävirasto, eikä se välttämättä vastaa Euroopan unionin mielipidettä.