Hyppää sisältöön

Yhteystiedot

Lapin ELY-keskus

Siltainsinööri

Jaakko Myllylä

  • 0295 037 222

Siltatyöt Lapissa

Tiehanke Käynnissä Lappi

Merkittävimmät siltojen uusimiset/korjaukset Lapin maanteillä vuonna 2022.

Vuonna 2022 perustienpidon siltojen ylläpitoon osoitetulla rahoituksella uusitaan tai peruskorjataan 2 huonokuntoista siltaa ja tehdään pieniä rakenneosakohtaisia korjauksia 37 sillalla. Lisäksi yhden sillan peruskorjaus jatkuu vuodelta 2021.

Siltojen uusimiskohteet

Norvasalmen silta

 

Norvasalmen silta maantiellä 9523 Rovaniemellä uusitaan huonon kunnon vuoksi. Nykyinen silta on teräsbetoninen holvisilta ja se korvataan teräsputkisillalla. Työt käynnistyivät maaliskuussa 2022 kiertotien rakentamisella ja valmistuvat kesällä 2022. Urakoitsijana rakennushankkeessa toimii Sundström Ab Oy.

 

 

 

 

Siltojen peruskorjauskohteet

Mourusalmen silta.

Mourusalmen silta

 

Sillan pintarakenteet uusitaan ja betonipinnoille, kaiteille, laakereille ja liikuntasaumalaitteille tehdään korjaustoimenpiteitä. Siltatyön ajan kohteessa on alennettu nopeusrajoitus 50-30 km/h. Sillan toinen ajokaista on käytössä koko korjaustyön ajan. Urakoitsijana rakennushankkeessa toimii GRK Infra Oyj.

 

 

 

 

 

Martin silta.

Martin silta

 

Sillan pintarakenteet, reunapalkit ja kaiteet uusitaan. Siltaa levennetään reilulla puolella metrillä. Samoin sillan penkereitä levennetään molemmin puolin noin 45 metrin matkalla ja pengerkaiteet uusitaan. Työt alkoivat huhtikuun lopussa ja ne valmistuvat marraskuun loppuun mennessä. Siltatyön ajan kohteessa on alennettu nopeusrajoitus 50 -30 km/h. Sillan toinen ajokaista on käytössä koko korjaustyön ajan. Urakoitsijana toimii Veljekset Karjalainen Oy.

 

 

 

Lisäksi tehdään pieniä rakennekohtaisia korjauksia 37 sillalla. 

Suunnittelussa olevat siltahankkeet

•    Valtatiellä 4 Tervolassa Vaajoen silta
•    Valtatiellä 21 Ylitorniolla Tengeliönjoen sillat I ja II
•    Maantiellä 921 Torniossa Kaakamojoen silta
•    Maantiellä 928 Tervolassa Tervolan silta
•    Maantiellä 19992 Sallassa Miuluksen silta