Hyppää sisältöön

Yhteystiedot

Lapin ELY-keskus

Siltainsinööri

Jaakko Myllylä

  • 0295 037 222

Siltatyöt Lapissa

Tiehanke Käynnissä Lappi

Merkittävimmät siltojen uusimiset/korjaukset Lapin maanteillä vuonna 2021.

Vuonna 2021 perustienpidon siltojen ylläpitoon osoitetulla rahoituksella uusitaan tai peruskorjataan 6 huonokuntoista siltaa ja tehdään pieniä rakenneosakohtaisia korjauksia 23 sillalla.

Siltojen uusimiskohteet

Vikajoen sillan rakennustyö käynnissä.

Vikajoen silta

Vikajoen silta kantatiellä 82 Rovaniemellä uusitaan kantavuuspuutteiden ja huonon kunnon vuoksi. Työt käynnistyivät jo syksyllä 2020 kiertotien rakentamisella ja jatkuivat keväällä 2021 ensin vanhan sillan purkamisella ja sitten uuden sillan rakentamisella. Työt valmistuvat syksyllä 2021. Urakoitsijana rakennushankkeessa toimii Kreate Oy.

 

 

 

 

Suukosken sillan rakennustyöt käynnissä.

Suukosken silta

Suukosken silta maantiellä 926 Tervolassa uusitaan huonon kunnon vuoksi. Samassa yhteydessä tien tasausta nostetaan, jolloin näkemät tieosuudella paranevat. Uusi silta tulee olemaan vanhaa pidempi ja sillan kansi on noin 1,5 m nykyistä korkeammalla. Työt käynnistyivät alkuvuodesta 2021 ja valmistuvat syksyllä 2021. Liikenne on ohjattu työn ajaksi sillan viereen rakennetulle kiertotielle. Urakoitsijana rakennushankkeessa toimii Skanska Infra Oy.

 

 

 

 

Rytikarin silta.

Rytikarin raittisilta

Rytikarin raittisilta sijaitsee Kemissä maantien 925 vieressä kulkevalla kevyen liikenteen väylällä. Sillan kansi uusitaan huonon kunnon vuoksi. Työt käynnistyvät toukokuussa 2021 ja valmistuvat elokuussa 2021. Kevyelle liikenteelle järjestetään työn ajaksi kiertotie viereisen maantiesillan kautta. Urakoitsijana rakennushankkeessa toimii Suomen Maastorakentajat Oy. 

 

 

 

 

Puojoen silta

Puojoen silta maantiellä 19695 Pellossa uusitaan huonon kunnon vuoksi. Nykyinen silta on teräksinen putkisilta, joka on pahoin ruostunut. Työt käynnistyvät heinäkuussa 2021 ja valmistuvat syyskuussa 2021. Liikenne siltapaikalla katkaistaan työn ajaksi ja ohjataan kiertotielle maantien 19671 ja kantatien 83 kautta. Urakoitsijana rakennushankkeessa toimii Suomen Maastorakentajat Oy. 

Siltojen peruskorjauskohteet

Äkäsjoen silta.

Äkäsjoen silta

Sillan pintarakenteet, reunapalkit ja kaiteet uusitaan. Silta levennetään molemmilta puolin noin 0,5 metrillä. Työt alkavat toukokuun alussa ja ne valmistuvat syyskuun loppuun mennessä Silta suljetaan korjaustyön ajaksi. Kiertotie on opastettu maantien 19722 kautta. Se on soratie, minkä vuoksi etenkin raskaan liikenteen suositellaan käyttävän vaihtoehtoista kiertotietä kantatien 80 kautta. Molemmat kiertotiet on opastettu. Urakoitsijana rakennushankkeessa toimii Destia Oy.

 

 

 

Martin silta.

Martin silta

Sillan pintarakenteet, reunapalkit ja kaiteet uusitaan. Siltaa levennetään reilulla puolella metrillä. Samoin sillan penkereitä levennetään molemmin puolin noin 45 metrin matkalla ja pengerkaiteet uusitaan. Työt alkoivat huhtikuun lopussa ja ne valmistuvat marraskuun loppuun mennessä. Siltatyön ajan kohteessa on alennettu nopeusrajoitus 50 -30 km/h. Sillan toinen ajokaista on käytössä koko korjaustyön ajan. Urakoitsijana toimii Veljekset Karjalainen Oy.

 

 

 

Lisäksi tehdään pieniä rakennekohtaisia korjauksia 23 sillalla. 

Suunnittelussa olevat siltahankkeet

  • Valtatiellä 4 Tervolassa Suusuvannon silta
  • Valtatiellä 29 Torniossa Tornion silta
  • Maantiellä 921 Torniossa Kaakamojoen silta
  • Maantiellä 928 Tervolassa Tervolan silta
  • Maantiellä 945 Posiolla Sihnakkasalmen silta
  • Maantiellä 952 Sodankylässä Joukahaisenojan silta
  • Maantiellä 9523 Rovaniemellä Norvasalmen silta
  • Maantiellä 19992 Sallassa Miuluksen silta