Hyppää sisältöön

Yhteystiedot

Pohjois-Savon ELY-keskus

Projektipäällikkö

Ilari Hakanen

  • 0295 026 777
  • ilari.hakanen@ely-keskus

Vt 9 parantaminen välillä Välikangas – Honkalampi, Liperi

Tiehanke Suunnitteilla Pohjois-Karjala

Hankkeen tavoitteena on liikenneturvallisuuden ja sujuvuuden parantaminen rakentamalla eritasoliittymä Ylämyllyn kohdalle sekä nykyisen  2+2-kaistaisen osuuden jatkaminen Ylämyllylle asti.

Nykytilanteessa valtatien 9 ja maantien 476 (Liperintie) liittymässä on liikenneturvallisuuspuutteita. Liittymästä aiheutuu myös haittaa pääsuunnan liikenteen sujuvuudelle sekä sivusuunnalla on ajoittain toimivuusongelmia. Lisäksi valtatieltä on yhteystarve pohjoispuolen kehittyvälle maankäytölle sekä puutteita valtatien etelä- ja pohjoispuolen maankäytön välisissä yhteyksissä niin ajoneuvoliikenteen kuin jalankulun ja pyöräilynkin osalta.

Hankkeen tiesuunnittelu on aloitettu lokakuussa 2020 ja tiesuunnitelma valmistuu talvella 2023-2024. Syksyllä 2023 selvitetään Honkalammen eritasoliittymän järjestelyjä maankäytön suunnittelun tarpeiden näkökulmasta. 

Hankkeen rahoitus tai toteutusaikataulu ei ole tiedossa. Hanke ei sisälly Väyläviraston laatimaan valtion väyläverkon investointiohjelmaan vuosille 2024-2031.
 

Kartat