Hyppää sisältöön

Tukea ohjetyöhön

Teknisen viestinnän asiantuntijapalvelu ja julkaisupyynnöt: Väyläjulkaisut-portaali

Ohjeiden yhteyshenkilöiden yhteystiedot löytyvät ohjeluetteloista.

Anna palautetta

Liikenneturvallisuutta vaarantavista tai liikennettä selvästi haittaavista vaurioista kannattaa ilmoittaa Tienkäyttäjän linjalle, puh. 0200 2100 (pvm/mpm) 24/7 Muut palautteet ja kysymykset Palauteväylään

Ohjeluettelo

Ohjeluetteloihin on koottuna tällä hetkellä voimassa olevat Väyläviraston antamat määräykset, tekniset ohjeet ja turvallisuusohjeet väylämuodoittain.

Näin käytät ohjeluetteloa:

  • Siirry halutun väylämuodon ohjeisiin.
  • Liiku ohjeluetteloissa sisällysluettelon otsikoita klikkaamalla.
  • Hae yksittäistä ohjetta luettelosta selaimen hakutoiminnolla: avaa hakuikkuna näppäinyhdistelmällä Ctrl+F ja kirjoita ohjeen nimi/ohjenumero hakukenttään.

Tiet

Tieohjeiden luettelosta tehdään tallenne kolmen kuukauden välein (1.3., 1.6., 1.9. ja 1.12.). Tallennetut tieohjeluettelot löytyvät kohdasta "Tallennetut tienpidon tekniset ja turvallisuusohjeet". Mikäli hankintasopimuksessa halutaan sitoa tieohjeet tiettyyn päivämäärään, valitaan tieohjeluettelo tämän otsikon alta. Täältä löytyvät myös kaikki aiemmin tallennetut vanhat tieohjeluettelot.

"Uusimmat tieohjeet" on korvattu jatkuvasti päivittyvällä tieohjeluettelolla "Tienpidon tekniset ja turvallisuusohjeet". Uudet ja päivitetyt ohjeet näkyvät luettelossa korostettuna.

Tallennetut tienpidon tekniset ja turvallisuusohjeet (viimeksi tallennettu 1.3.2024)
Tienpidon tekniset ja turvallisuusohjeet (jatkuvasti päivittyvä)
Traficomin säädökset ja määräykset

Käynnissä olevat ohjetyöt