Hyppää sisältöön

Tilapäiset liikennejärjestelyt

Työmaa on valmistunut ja liikennejärjestelyt ovat palautuneet ennalleen

Pinninkadun alikulkusilta on saatu valmiiksi. Jalankulku- ja polkupyöräväylät ovat taas käytössä molemmin puolin Viinikankatua ja Iidesaukion liittymä Viinikankadulle on avattu. 

Työmaa valmistuu ja järjestelyt palautuvat normaaliksi viikolla 44

Viikolla 44 tehdään ajoratamerkintöjä öisin klo 20-06 välisenä aikana, työt aiheuttavat tilapäisiä kaistojen sulkemisia.

Viinikankadun läntinen jalankulku- ja polkupyöräväylä otetaan käyttöön viikolla 44. Liikennejärjestelyt Viinikankadulla palautuvat taas normaalitilanteeseen. 

Viinikankadun jalankulku- ja polkupyöräväylä palautettu alkuperäiselle paikalleen

Alkuviikosta 32 paalujen hiekkapuhallus- ja maalaustöiden takia itäiseen silta-aukkoon siirretty jalankulku- ja polkupyöräväylä on taas palautettu alkuperäiselle paikalleen. 

Väliaikainen jalankulku- ja polkupyöräliikenteen väylän siirto sillan itäisimpään aukkoon

Viikolla 32 jalankulku- ja polkupyöräväylä siirretään kulkemaan sillan alla sillan itäisimmästä aukosta (eli sillan tukien T5 ja T6) välistä kuvan mukaisesti. 

Kartta liikennejärjestelyistä.

 

Viinikankatu on palautettu liikenteelle

Silta on siirretty ja Viinikankatu on taas palautettu liikenteelle. Työmaasta johtuvia lyhytaikaisia tilapäisiä liikennejärjestelyjä tulee edelleen. 

Viinikankadun läntinen jalankulku- ja polkupyöräväylä on edelleen pois käytöstä toistaiseksi. 

Viinikankatu suljetaan siltatyömaan vuoksi ke 17.6 klo 9 - ti 23.6 klo 6 väliseksi ajaksi

Nykyisen sillan eteläpuolelle rakennettu uusi silta siirretään paikoilleen juhannuksen junaliikennekatkon aikana.

Sillan siirron valmistelut edellyttävät Viinikankadun sulkemista liikenteeltä jo ennen junaliikenteen katkoa. Viinikankatu suljetaan sekä moottoriajoneuvo- että jalankulku- ja polkupyöräliikenteeltä keskiviikkona 17. kesäkuuta klo 9 alkaen. Kadun sulkeminen koskee Viinikankatua välillä Viinikan liittymä–Salhojankatu. Moottoriajoneuvoliikenne työalueelle ja sen välittömään läheisyyteen estetään jo kauempaa sulkemalla Viinikankatu väliltä Salhojankatu–Ratapihankatu Kalevan suunnasta ajettaessa. Lisäksi suljetaan Ratapihankatu väliltä Kanslerinrinne–Viinikankatu ajettaessa Tammelan suunnasta, kielletään kääntyminen Kanslerinrinteelle Kalevantieltä molemmista ajosuunnista ja suljetaan ajoyhteys Järvesivuntielle Viinikankadulta. Kulku kiinteistöihin sallitaan erillisillä järjestelyillä. Kiertoreitit valtateille opastetaan maastossa.

Kartta liikennejärjestelyistä ja teksti: rata on suljettu Kanslerintien liittymästä Viinikankadun suuntaan.

Siltatyömaan läpi ei pääse myöskään jalkaisin tai pyörällä. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käytössä ovat Naulakadun ja Järvensivutien alikäytävät. Jalankulku- ja pyöräliikenteen kiertoreitit on esitetty karttaopasteissa sulkukohdissa.

Kartta liikennejärjestelyistä.

Tampere–Jyväskylä-rataosuudella alkaa junaliikenteen katko perjantaiyönä 19. kesäkuuta, joka kestää 60 tuntia. Junaliikenteen katkon aikana puretaan ensin radan sähkörakenteet sekä rata uuden sillan vaatimalta alueelta. Tämän jälkeen puretaan vanha silta ja sen maatuissa olevat kivet, jotka hyödynnetään myös uudessa sillassa. Sillan siirtoa varten rakennetaan valmiiksi siirtoradat, joita pitkin uuden sillan siirto paikoilleen tapahtuu lauantaina. Sillan siirron jälkeen rakennetaan rata sekä radan sähköistys uudelleen ja varmistetaan radan turvalaitteiden toimivuus ennen radan luovuttamista liikenteelle sunnuntaiaamuna.

Sillan siirron jälkeen katualueella olevat rakenteet puretaan ja katu palautetaan liikennöitävään kuntoon. Viinikankatu avataan liikenteelle taas sillan siirron jälkeen tiistaiaamuna 23. kesäkuuta klo 6.

Pahoittelemme liikennejärjestelyistä aiheutuvia haittoja!