Hyppää sisältöön

Kirkkonummentien ylikulkusillan asukastilaisuudet


Asukastilaisuus 5.5.2022: Kirkkonummentien ylikulkusillan uusiminen

Väyläviraston Kirkkonummentien ylikulkusilta -hankkeen suunnittelu on edennyt ja uuden ylikulkusillan rakentaminen aloitetaan alkukesällä 2022. Hanke järjesti kaikille avoimen asukastilaisuuden Teams-yhteydellä torstaina 5.5.2022 klo 17.30–19:00.

Tilaisuudessa Väylävirasto esitteli hanketta. Tilaisuudessa kysymyksiin vastaamassa olivat urakoitsijan ja kunnan edustajat. Yleisöllä oli mahdollisuus esittää tilaisuudessa kysymyksiä.

Kirkkonummentien ylikulkusilta -hankkeessa uusitaan elinkaarensa päähän tullut Kirkkonummen keskustassa sijaitseva Kirkkonummentien ylikulkusilta. Rakentaminen alkaa alkukesästä 2022 ja sen urakoitsijaksi on valittu Kreate Oy. Väylävirasto toimii hankkeen tilaajana ja rakennuttajana. Kirkkonummen kunta vastaa hankkeen kustannuksista. Hanke valmistuu heinäkuun 2024 loppuun mennessä.

 

Asukastilaisuuden esitys (pdf)

Kysymykset ja vastaukset asukastilaisuudesta 5.5.2022
  • Sillalle ei tule suojatietä. On huomioitu, että pääsy on mahdollista hissillä tai porrasyhteyksien kautta. 

  • Voi laittaa. Katusuunnitelmat ovat valituksen alaisia suunnitelmia ja niissä on valitusoikeus. 

  • Ei ole kopioitu mistään. Sillat ovat uniikkeja, vaikka siltatyyppi on yleisesti käytössä. Sillat myös maalataan, mikä lisää arvokkuutta. Ulkonäköseikkoihin on kiinnitetty huomioitu. 

  • Käytännössä niin kauan kuin viimeisetkin telineet on purettu, arviolta vuoden 2024 kevääseen. Haittavaikutuksia ovat esimerkiksi työraot, mikä tarkoittaa, etteivät kaikki junat ei kulje sekä nopeusrajoitukset siltakohdalla. Käytännössä haittana on siis viivästyksiä.